HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Trening
Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 13.02.2012 ob 14:15
Potem lahko tudi RDL?
Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 27.02.2012 ob 18:30
Simi je napisal/a:


Dodaj še en poteg, npr.:

Veslanje v predklonu, zgibi, bench press, military press.



Sem naredil prvi trening s temi štirimi vajami. Če sem prav razumel, naj vse te vaje obsegajo en trening?

Pri pull upsih naredim eno serijo po 10, drugo z 8, pri tretji pa morm it že na napravo. A naj enostavno podaljšam pavzo med serijami?
Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 29.02.2012 ob 16:13
Simi?

Delam pa militay press v sede, veslanje v predkolnu v stoje (oziroma malo pokrčeno).

Torej core deluje samo pri zgibih. Verjetno bi blo zato pametno še kakšne vaje za stabilizatorje vključit?
Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 18.03.2012 ob 17:20
Evo, zdej sem dal čez 9 treningov s sledečimi vajami (bench press, military press, veslanje v predklonu, zgibi). Na moči, se mi zdi, sem kar lepo napredoval.

Zanima me, ali naj nadaljujem s tem ali naj kakšno vajo zamenjam? Mogoče samo zamenjam military press ali bench pres, da ju izvajam z ročkami, ne z drogom?

Vem, da musklfibr ni merilo napredka in da je pri meni redkokdaj prisoten. Pri veslanju imam občutek, da hrbet ne deluje najbolj? Mogoče delam kakšno napako? Ko delam trening za latse, imam nenormalno boljši filing, če delam na tranžerju (poteg na prsa) in jih veliko bolj čutim, kot če delam zgibe.

Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 18.03.2012 ob 17:23
Če misliš oz. vidiš, da bi lahko še naprej napredoval z istimi vajami, potem ničesar ne spreminjaj. Tega se loti šele, če se bo napredek ustavil.

Možno je ja, da kaj delaš narobe, ampak brez posnetka težko kdorkoli kaj reče. Osebno sem še kar privrženec zgibov in ne trenažerjev, zato se raje vprašaj kaj pri zgibih mogoče delaš narobe in ne, kaj bi delal namesto njih.
Zakaj bi bil povprečen, če si lahko nadpovprečen?

Lift heavy. Life is too short to be weak.
Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 18.03.2012 ob 22:20
run je napisal/a:


Pri veslanju imam občutek, da hrbet ne deluje najbolj? Mogoče delam kakšno napako?



Koncentriraj se, da imaš komolce tesno ob telesu, ne aktiviraš bicepsa, in si roke bolj predstavljaš kot kljuke, ki držijo utež/štango, medtem pa išči povezavo z mišico. Če delaš prav, bi moral čutiti malo pod latsi. In čuti se dokaj izrazito. Če ne čutiš z štango, probaj s posamično utežjo (one arm dumbbell row ).



Ko delam trening za latse, imam nenormalno boljši filing, če delam na tranžerju (poteg na prsa) in jih veliko bolj čutim, kot če delam zgibe.



Normalno, lat pulldown mašina ti izolira gib, da se aktivirajo "prave mišice", poleg tega pa lahko določaš težo. Prepričan sem, da če bi si dal preveliko težo bi imel isti občutek kot pri zgibih. Ker so ti zgibi pretežki da bi lahko naredil par serij, ti kmalu začnejo zelo pomagati rame in roke...


Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 19.03.2012 ob 21:14
Simi je napisal/a:


Če misliš oz. vidiš, da bi lahko še naprej napredoval z istimi vajami, potem ničesar ne spreminjaj. Tega se loti šele, če se bo napredek ustavil.

Možno je ja, da kaj delaš narobe, ampak brez posnetka težko kdorkoli kaj reče. Osebno sem še kar privrženec zgibov in ne trenažerjev, zato se raje vprašaj kaj pri zgibih mogoče delaš narobe in ne, kaj bi delal namesto njih.



Bom kar še naprej vztrajal pri teh vajah. Edino kar se military pressa tiče, res počasi grem s težo gor (po eni strani logično, ker je majhna mišica), pa vseeno.

Kar se zgibov tiče naredim lahko serijo z 12 ponovitvmi, potem pa me čist zmanjka. In lohk recimo nadaljujem s 5-imi. Je torej dobro podajšat pavzo ali je bolje iti na trenažer (lats pull down) ali pa si nastavim protiutež? Zelo dvomim, da kaj delam narobe. Čutim pa recimo latse, če zgibov naredim 10 serij +.

Poleg teh 4 vaj, naredim še za spodnji del hrbta upogib trupa, verjetno pa je pametno dodati še kakšne vaje za stabilizacijo, glede na to, da ne delam SQ/DL in trebušne nikjer ne delujejo?

@Redkister

Kako ti lahko en detajl polepša trening. Delal sem točno to napako, ki si jo opisal.
Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 19.03.2012 ob 23:22
Opisano iz izkušenj  


Jaz sem problem "rešil" potem tako, da sem delal pull upe s protiutežjo in počasi manjšal težo, zdaj, v novem fitnesu pa ta mašina malo šteka, zato delam lat pulldown ( ampak je drugačen od klasičnega ). Bolj ti priporočam protiutež kot lat pulldown sicer.

Mene je predvsem motilo, da naredim prvo serijo, potem pa preveč čutim rame in potem bicepse...


Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 20.03.2012 ob 07:13
Težava je v tem, da je ta mašina za pull upe s protiutežjo taka, da ko je utež že na tleh, pridem sam do brade in ne s celotno glavo čez drog in je zato izvedba nepopolna?
Re: Trening za rast mišic     Objavljeno 20.03.2012 ob 13:09
Zanimiv problem Ja, delno je nepopolna, ampak still, mislim da ni take panike.
Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov