HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Razno
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 23.02.2012 ob 16:26
mcalex je napisal/a:


Mumyo je izredno dober adaptogen.
Kar pomeni, da večji je stres ipd. bolj pride njegov efekt do izraza.



Stres kot stres, ali stres na telo zaradi vadbe ? Ker drugače bi Mumyo moji mami zelo pomagal
Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 08.03.2012 ob 10:41
Sandi, s kakšnimi vajami se popravi to, da imaš eno ramo nižje kot drugo? Je pa najverjetneje posledica nošenja šolske torbe v otroštvu na eno naramnico.
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 08.03.2012 ob 11:19
Stres na splošno.
NAREIŠ BENCHPRESS STARI 100 KIL Z LAHKOTO
POL PA BILDAŠ BICEPS DA MAŠ MAJČKO V SOBOTO
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 08.03.2012 ob 11:42
Ce bi se moral odlociti za en adaptogen, kaj se priporocas?
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 08.03.2012 ob 12:59
Za večino ljudi po moje Rhodiola.
NAREIŠ BENCHPRESS STARI 100 KIL Z LAHKOTO
POL PA BILDAŠ BICEPS DA MAŠ MAJČKO V SOBOTO
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 08.03.2012 ob 15:12
Za popravitev višine ramen bi bilo potrebno ugotovit iz kje sploh izvira. Drugače se za take stvari uporablja Schrotova metoda.
THE Nutrition BP team (Titova 62, MB)
T: 041 343 484
E: info@bpteam.si

Odprto:
pon-pet: 8.00 - 20.00
sob: 9.00 - 16.00
ned:9.00-12-00

Svetuje vam:
Sandi Bitenc (C.F.M.P.
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 09.03.2012 ob 10:31
Enkrat sem spustil link za oddajo, tako, da vam jo pilepim sedaj

V tej oddaji nekaj o vadbi:
http://www.rts.si/video/3616/Ziva_torek_28_februar_212_1_del
http://www.rts.si/video/3617/Ziva_torek_28_februar_212_2_del

in še iz tega tedna o ogljikovih hidratih:
http://www.rts.si/video/3634/Ziva_torek_6_marec_212_1_del
http://www.rts.si/video/3635/Ziva_torek_6_marec_212_2_del
THE Nutrition BP team (Titova 62, MB)
T: 041 343 484
E: info@bpteam.si

Odprto:
pon-pet: 8.00 - 20.00
sob: 9.00 - 16.00
ned:9.00-12-00

Svetuje vam:
Sandi Bitenc (C.F.M.P.
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 09.03.2012 ob 12:10
Super da daš direkt linke za ogled, da mi ni treba iskat na RTV a/v strani, ker mi nekako vedno uide odaja ŽIVA. Pa še moja hčerka jo rada gleda, ker ima isto ime 
Sex, Training, Rest, Eat, Sleep
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 09.03.2012 ob 20:58
zanimiva mi je tabela in podatki v njej predvsem glede krompirja, ki ima GI in II zelo visoko , kar mi je zelo čudno ker je sestavljen iz OH ki so kompleksni.
Zanima me tudi zakaj tako nasprotovanje škrobu, ki počasno deluje na dvig sladkorja?

tudi sadje in med , ki sta kompleksni živili, se mi zdi težko primerjat z raziskavami na osnovi fruktoze, ker so skoraj vse narejene na čistem fruktoznem sirupu. Živilo, ki pa je funkcionalno kompleksno lahko na telo deluje popolnoma drugače.
Re: Serija oddaj o prehrani, vadbi, zdravju...     Objavljeno 10.03.2012 ob 10:12
Pri krompirju je zelo različno kako je pripravljen. Načelo je takšno, da se pri višjih temperaturah škrob spreminja v enostavnejše oblike sladkorjev. Pečen krompirček ima zato zelo visok GI, medtem ko ima kuhan nekoliko nižjega. II pa ni popolnoma odvisen od dviga glukoze v krvi, zato ima recimo tudi meso, mlečni izdelki in fižol visok II.

Naprotovanje škrobu pa predvsem zato, ker 99% ljudi danes poje preveč OH. Čisto nič nimam proti OH iz zelenjave, vendar pa žitarice poleg škroba vsebujejo običajno še gluten ali kakšne druge neželjene sestavine. Moje mnenje je, da to ni prava hrana za ljudi, saj takšna hrana telo običajno zakisli in povzroča sistemska vnetja. Pa tudi ni res, da vsak škrob počasi dviguje krvni sladkor. Vsaka rastlina ima drugačen tip škroba in vplivi na krvni sladkor so zelo različni. Večinoma ves škrob še zmeraj preveč dviguje sladkor, če gledamo kaj je zdravo in da večina populacije ni aktivne.

Kar se tiče medu, ne vem od kot bi naj bil med kompleksno živilo? Sestava medu je približno takšna:

Fruktoza: 38.2%
Glukoza: 31.3%
Maltoza: 7.1%
Sukroza: 1.3%
Voda: 17.2%
Ostali sladkorji: 1.5%
Pepel: 0.2%

Ostalo: 3.2%

Torej cca 97% medu je sladkor ali voda. Od kod meniš, da bi lahko bil kompleksen? Ja saj ima veliko pozitivnih snovi, vendar pa je 97% CUKRA, ki pa za telo ni dober. Še za v šejk po treningu ti ga nebi svetoval zaradi visoke vsebnosti fruktoze.

Kar se tiče sadja pa jaz osebno sadje jem, vendar pa ne v neomejenih količinah. Kot sem omenil, za nekatere je že 1 sadež dnevno preveč za druge pa 5 še ne pomeni nič slabega.

Glede fruktoze pa če jo vsebuje sadje ali med, še ne pomeni, da v telesu ne deluje kot fruktoza. V črevesju je konec koncev vseeno, od tam naprej pa več ne. Fruktoza se absorbira po drugi poti kot glukoza in v kri pride kot čista fruktoza, nedovisno ali si pojedel 100g čiste fruktoze ali pa toliko sadja ali medu, da si pojedel 100g fruktoze. V krvi pa nastane težava s fruktozo saj se ne metabolizira. Vozi se po krvi in povzroča sranje, dokler je jetra ne razgradijo... Seveda si s sadjem dobil tudi nekaj koristnih snovi, vendar pa vse ima svojo mejo. Enako je kot pri alkoholu, če spiješ 1dcl rdečega vina boš telesu koristil, če spiješ 10, mu boš škodil.
THE Nutrition BP team (Titova 62, MB)
T: 041 343 484
E: info@bpteam.si

Odprto:
pon-pet: 8.00 - 20.00
sob: 9.00 - 16.00
ned:9.00-12-00

Svetuje vam:
Sandi Bitenc (C.F.M.P.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov