HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Re: Recepti     Objavljeno 05.12.2012 ob 13:48
Tile Linoti imajo kar dovolj, če ne preveč OHjev in sladkorja  :-\ in premalo beljakovin, zato jih je fino zmešati s proteini, da ga obogatiš z B.
Tip: All in 1 protein, mleko in dodajaš Linote dokler žlica ne stoji, tako kot imaš rad in verjamem, da ti bo všeč, pa še veliko ga ne boš notri natrosil, ker bo hitro gost že zaradi all in 1. in tako ne bo preveč sladkorja v obroku  go for it
Sex, Training, Rest, Eat, Sleep
Re: Recepti     Objavljeno 05.12.2012 ob 14:14

[quote author=health-boy link=topic=871.msg148906#msg148906 date=1354711719]
Tile Linoti imajo kar dovolj, če ne preveč OHjev in sladkorja  :-\ in premalo beljakovin, zato jih je fino zmešati s proteini, da ga obogatiš z B.
Tip: All in 1 protein, mleko in dodajaš Linote dokler žlica ne stoji, tako kot imaš rad in verjamem, da ti bo všeč, pa še veliko ga ne boš notri natrosil, ker bo hitro gost že zaradi all in 1. in tako ne bo preveč sladkorja v obroku  go for it



TOP IDEJA!! Tudi sam sem razmišljal v takšni smeri. Vse da zmanjšam tistih 40g sladkorja na 100g izdelka. Majke mi, jaz pa odvajen sladkorja, ker imam starše diabetične.
Zato pa sem omenil, da bom morda 1x mesečno imel čisti LINO FRIŠTIK za stara vremena, drugače pa v kombinaciji. Ali malo zraven kosmičev za okus in strukturo, ali po tvoji super ideji takisto za frištik, ali pa kako drugače.
HVALA za pomoč!
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
Re: Recepti     Objavljeno 30.12.2012 ob 22:21
zasledil sem da v perboiled rižu ostanejo minerali in vitamini zaradi posebne obdelave,še boljši(več vlaknin,vitaminov,mineralov) pa naj bi bil rjavi, a v prehrani ne zasledim teh dveh rižov ampak basmatega. Razen da je basmati boljšega okusa ali je primerljiv z rjavim in preboiled rižem? Ali ima vrsta riža veliko vlogo pri pridobivanju čiste m.mase?

kako začinite riž?jušna kocka?
Re: Recepti     Objavljeno 05.01.2013 ob 14:49
mene zanima ce mi kdo lahko pove kaj narediti da se ribe ne primejo na ponev oz. pekac ko jih pecem ?
Re: Recepti     Objavljeno 05.01.2013 ob 15:19
Dodaj malo olja.
Re: Recepti     Objavljeno 05.01.2013 ob 18:54
Pečem na peki papirju v pečici brez vsega.
Im not in a diet,Im eating healthy
Re: Recepti     Objavljeno 05.01.2013 ob 20:35
alesh666 je napisal/a:


Vok si že probal?
V Ikei imajo voke po 6 EUR, če si tako štorast kot jaz v kuhinji, kupi 2 (jaz sem 4).

Kuhati z vokom je seveda drugače, predvsem moraš vse pripraviti vnaprej, da boš vmes neki mutil okoli odpade...

Npr. moje ideje, da mi hrana ne rata enolična:
1. piščanec v voku: narežeš ga na trakove/koščke, torej za 1 piščanja prsa, cca. 450g, soliš po želji, dodaš začimbe, npr. jaz vsakič uporabim drugo, ker pride ven drugi okus: provansalske začimbe, bazilika, origano, muškatni orešček, poper,  ga zaliješ s 4 limonami, pokriješ s krožnikom in pustiš vsaj 30 minut. Več kot pustiš, bolj se bo meso napilo limone. V vsakem primeru, pustiš v hladilniku, ne na pultu...
V vok ne daš nobenega olja... ampak gladko vržeš vse skupaj notri in mešaš stalno... da se ti ne prižge... če si vok preveč segrel, se ti bo meso takoj prižgalo... rešiš se tako, da zliješ notri 1dcl vode... v primeru, da ni bilo dovolj soka limone.
Na koncu dodaš rukolo (na krožnik, ne v vok).
2. isto kot 1. ampak namesto limone, uporabiš limete, ampak rabiš cca. 8 limet, ker so manjše, rezultat, torej končni okus je popolnoma drug
3. spet piščanec, ampak celotni zrezek v toasterju popečeš, vmes ga stalno zalivaš z limono ali limeto, pride spet drug okus ven... kot iz voka
4. kombinacija 1. ali 2. vendar v navadni ponvi, ki jo pokriješ s pokrovko (če se le da, s prozorno, da vidiš kaj se dogaja), tako se ti meso kuha...
5. kombinacija 1. ali 2., na koncu dodaš zdrobljene mandeljne (lahko tudi cele), ampak pazi... dodaš za max. 30 sekund, ker mandeljni takoj potegnejo nase vso tekočino in prižgeš vok/ponev, da je joj...
6. prinzess zrezki iz hoferja (proizvaja Jata, pakirano po 600g/vreča, so poceni, marinirani, low on OH, B, maščobe) - kombinacija kuhanje v ponvi... vržeš v ponev, brez olja... da začne rahlo zvrčati, zaliješ z vodo (1,5 dcl) in počasi kuhaš (20 min)... ko je kuhano, razrežeš na kose, trakove in vržeš v solato. Ker so zrezki marinirani je okus spet čisto drugačen, zrezki so izredno mehki in solata z njimi je meni fantastična.
7. prinzess zrezki - v pečici - trenutno imam problem, da tega ŠE nisem probal, ker se mi začne iz pečice kaditi (sem v najemu), pa se mi ne da s pečico ukvarjat. Teh zrezkov se v mikrowelle ne da tlačit...

Dovolj kombinacij? :-)

A. Pa sem mislila da moski nimajo idej za kuhanje,šmenta !! 

Re: Recepti     Objavljeno 05.01.2013 ob 20:50
4 piščančje fileje - prsa
lonček lahkega jogurta
2 žlici limoninega soka
2 žlici nasekljanega česna ni treba glih na fino ( to je cca 1 glavica )
žlica ingverja
kumina, sol, poper, koriander, kurkuma, kardamom.

Fileje za 30 min namočimo v limonin sok.  
po 30tih min. jih rahlo parkrat zarežemo in prelijemo z marinado , to je jogurt v katerega smo zmešali še limonin sok, ingver, kumino, sol, poper, koriander, kurkumo, kardamom.
( sam dodam še malo kajenskega popra. ) Meso naj bo v marinadi vsaj 6 ur, tko da je to najbolje narediti en dan prej.
Tako pripravljene fileje se lahko speče v pečici ali pa na žaru ( jaz to naredim na žaru ki ga imam na balkonu ne glede na letni čas   )  zraven si privoščim sveže kislo zelje, C vitamin pa to  

Dober tek
Re: Recepti     Objavljeno 07.01.2013 ob 14:59
VČERAJŠNJA VEČERJA:

250g piščančjih prsi
2 bučke
2 stroka česna
1/2 izdolbeneg avokada
150g šampinjonov (svežih)
začimbe: limonin sok, sol, curry, rdeča paprika, origano

v prvi ponvi popečemo piščančja prsa (narezana na trakce) in narezan avokado
posolimo, dodamo curry, malo rdeče paprike, česen v prahu.

v drugi ponvi pa popečemo na drobno narezan čese, bučke narezane na trakce in narezane šampinjone,...posolimo,dodamo origano, jaz mam rad bolj pekoče sem dodal še ostro papriko.

ko je popečeno serviramo na krožnik, po piščancu in avokadu pokamapo še malo limoninega soka.

zelo preprosto in okusno
Re: Recepti     Objavljeno 08.01.2013 ob 09:32
včeraj pozabil pripet še slikco
2013-01-06 17.49.37.jpg
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov