MIP Neaktiven član -
|
Re: Surova jajca?
Objavljeno 01.09.2012 ob 01:07
Salmonela?
|
THE Nutrition Maribor - Studenci Član foruma 1193
|
Re: Surova jajca?
Objavljeno 01.09.2012 ob 08:39
Ja, tudi salmonele se rešiš s kuhanjem, čeprav nekih večjih nevarnosti dan danes več ni, sploh če so jajca sveža.
THE Nutrition BP team (Titova 62, MB)
T: 041 343 484 E: info@bpteam.si Odprto: pon-pet: 8.00 - 20.00 sob: 9.00 - 16.00 ned:9.00-12-00 Svetuje vam: Sandi Bitenc (C.F.M.P. |
jnovak Član foruma 2
|
Re: Surova jajca?
Objavljeno 14.05.2016 ob 20:12
To da se s kuhanjem ne uničijo snovi ne drži, ni vse tako enostavno in v jajcu ni samo tistih par vitaminov, mineralov in aminokislin, ki jih poznate. Npr. ena zelo pomembna stvar je, da je surovo jajce zelo dober booster glutathiona. Kuhano jajce nima tega učinka.
"Uncooked egg whites are one of only two sources that contain beta-lactoglobulin and serum albumin. Beta-lactoglobulin and serum albumin are proteins that contain a unique bond of two glutathione precursors: glutamyl (a form of glutamic acid) and cysteine. This unique bond is called glutamyl-cysteine. So, glutamyl-cysteine is two of the three glutathione precursors put together. In other words, glutamyl-cysteine is 2/3 of a glutathione molecule! (The other 1/3 is glycine which is easily made in the body and abundantly found in the foods we eat.). There are only two kinds of proteins available in our food that have beta-lactoglobulin and serum albumin. They are undenatured (intact, whole, unheated) whey proteins and raw egg white proteins." Vir: http://www.amazing-glutathione.com/raw-eggs.html Salmonela je menda prisotna 1:30000 jajc. In je važno tudi ali gre za prosto rejo ali rejo v kleti, jajca proste reje so dosti bolj redko okužene. No recimo da me salmonela ne skrbi tako zelo. A ve kdo kolikšna je nevarnost z drugimi bakterijami? |
Boštjan_Eferl THE Team 1227
|
Re: Surova jajca?
Objavljeno 16.05.2016 ob 15:56
s salmonelo je pri jajcih težava predvsem zaradi jajčne lupine, ki je po navadi okužena s salmonelo in od tukaj izvira problem. Vemo pa vsi na kak način kokoš izleže jajce
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
|
Enej Samaržija THE Team 2346
|
Re: Surova jajca?
Objavljeno 29.05.2016 ob 15:11
Surova jajca uzivas zaradi domnevne izgube dolocenih hranilnih snovi, gres v tak ekstrem kot, da si na vseh ostalih ravneh oblikovanja telesa dosegel olimp in je maneverski prostor za napredek le se v teh 2 g beljakovin in nekaj vitaminov. Kravo v stegno ugrizni, ko je se na pasniku in si zmagal.
|
malim5 Član foruma 502
|
Re: Surova jajca?
Objavljeno 12.08.2016 ob 13:44
Pasterizirane surove beljake ki so toplotno predelana da se uničijo morebitne bakterije (popil že verjetno 10 tisoč beljakov.
2dcl(beljakov pasteriziranih) + merica proteinof = je kot mlečni shake na dieti jih redko pijem že zarad tega ker hočem imet poln želodec ne pa praznega kalorij iz tekočine na masi obvezno 1x dnevno (2 dcl beljakov 200g skute + jagodičje + 120g kosmičov |