HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Individualni programi
Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 02.03.2014 ob 14:31
Živjo Pend, hvala za odgovor

S prostimi utežmi sem zelo nesiguren. Ravno danes sem naredil 3 serije bencha samo z drogom, tako da sem nekako dobil občutek za nihanje. Je pa tudi tako, da so proste uteži na fitnesu, ki ga obiskujem praviloma zasedene s trodelnimi omarami, tako da niti ne rinem kaj dosti zraven Se bol s puncam držim na vodenih napravah

Ok no resno..
Počep je tisto, ko si daš drog na ramena in pač delaš počepe?

To se mi zaenkrat zdi čisto prenevarno... Že počepi brez uteži me pošteno utrudijo. Morda bom vseeno poskusil samo z drogom brez uteži? Nekako sem mislil da leg press nadomesti to vajo?

Deadlift:

Tole sem videl fante ko delajo, mi tudi ne zgleda hrbtu prijazno. Bom rabil enega da mi pokaže kako se prav naredi, ker mam kar težave s križem, nebi rad da me kaj ščipne. Bom poskusil.

Shoulder press delam! Nekako takole:

Delam samo z 10 kg 3×12 ponovitev. V desni rami me nekaj špika ko tole delam zato bom začel počasi. Me pa ta vaja hitro in zelo utrudi, zadnje ponovitve tretje serije delam samo zaradi trme...

Tudi biceps in triceps še nisem poskusil z ročkami... bom v torek ko grem na fitnes tudi to probal! Hvala še enkrat za predloge, jih zelo cenim!


Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 02.03.2014 ob 14:41
To so v bistvu najpomembnejše vaje - vse ostale vaje na napravah so ponavadi dodatne vaje kateri namen je ojačanje določenih mišičnih skupin za boljše izvajanje glavnih dvigov. Seveda pa je nevarno, če nekdo, ki ne pozna pravilne forme dela te vaje.

Predlagam, da si pogledaš veliko videov in samo z drogom poskušaš svojo formo izpopolniti - vsi nekje začnemo - kakšne 2 leti nazaj sem prvič stopil v fitnes in sem lahko počepe delal le z drogom, danes mi je pa 100kg nekje super teža za delanje večih serij.

Tudi forme nisem poznal ampak ker me svet fitnesa in dvigovanja uteži zelo zanima sem začel brskati po internetu, gledal videje, opazoval druge itd.. (opazovati druge sicer ni najboljša ideja saj vsaj 50% ljudi vaje izvaja napačno).

Ne deadliftaj, in ne delaj počepov iznenada - začni z gledanjem videjev, gibalnih vaj, počepov s telesno težo...

Iščem in iščem slovenske videje o pravilnem izvajanju teh vaj pa nekako ne najdem nobenega pametnega - mogoče bom pa na hitro posnel nekaj v kratkem času.

No, da ne bom predolgo razlagal - nikar ne počni nečesa, ker jaz tako pravim - jaz ti samo predlagam kaj bi bilo pametno - če pa ti to ne bo odgovarjalo pa ni nobene sile, moraš pa vedeti da lahko tvoj celotni workout sestoji iz 4 vaj 2-3x na teden pa lahko postaneš zelo zelo močen in velik.
Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 03.03.2014 ob 16:46
Načeloma ti morajo inštruktorji na fitnesu gratis pokazati izvedbo vaj.
Pojavita se 2 problema:
- vsi ne znajo pravilno (tudi tisti, ki imajo licenco- enako velja btw tudi za online posnetke. Nekateri so dobri, nekateri ne)
- pripravljenost pomagati pri več kot nekaj vprašanjih, nadzirati in učiti

Jaz sem tudi sam prehodil pot učenja. Na koncu ti povem, da se ti skoraj splača poiskati res dobrega trenerja in mu dati nekaj evrov. Če ne za drugo, potem za to, da ti pokaže pravilno izvedbo in te jo dejansko tudi nauči. Motorično učenje traja pri zahtevnejših vajah (počep, mrtvi dvig..) največ 3-4 ure.
Če si ne moreš privoščiti njegovega programa, potem pridi sem in ti ga bomo pomagali sestaviti.
Tehnike te pa preko foruma ne moremo naučiti.


E-mail: info@the-nutrition.com
Tel. št.: 080 35 45
Spletna trgovina: www.the-nutrition.com/store/index.php
Prodajna mesta: www.the-nutrition.com/prodaja
Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 04.03.2014 ob 08:12
THE a obstaja na youtubu kakšen kanal, kjer lahko vidimo pravilno izvedbo vaj?
Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 04.03.2014 ob 08:37
Hej,
Danes sem probal počep (pol počepa (nisem šel čisto dol)) in dead lift (polovični).
Vaji sta mi zanimivi, vendar zaenkrat ne zmorem pravilno izvajat vaj. Že samo z drogom je bilo zelo težko, pa še to nisem imel prave drže. Bom počakal še kak mesec, da se utrdim na drugih orodjih potem se bom vrnil na tele vaje.

Prav tako sem poskusil pull up in chin up, isto ne gre... tudi če dam 100 kg protiutež.

Za kak video se priporočam, čeprav je res najbolje, da mam zraven enga ki to zna, je treba bit na toliko stvari naenkrat pozoren, da je za enega človeka kar preveč...
Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 04.03.2014 ob 08:38
Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 04.03.2014 ob 08:57
Hvala Gregor, vsekakor bom pogledal!
Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 04.03.2014 ob 10:01
Začni z wall squat. Vaja te "prisili", da delaš pravilno.

Poglej video- pokaže lepo progresijo wall squata. Ko boš lahko naredil overhead squat, ko stojiš na terabandu, boš dober squatter.

VIDEO
E-mail: info@the-nutrition.com
Tel. št.: 080 35 45
Spletna trgovina: www.the-nutrition.com/store/index.php
Prodajna mesta: www.the-nutrition.com/prodaja
Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 05.03.2014 ob 13:36
Hvala za video!
Danes imam dan brez fitnesa, malo počivam, fitnes vsak drug dan me zelo utrudi, hodim spat ob 8h-9h in spim do 5h-6h, še nikoli nisem toliko spal... Mišice lepo čutim imam željo telovadit, tako da ko me prime naredim 10 počepov, 10 sklec ali kaj podobnega... včasih tudi samo malo poskačem.

No prejle sem imel priliko se stehtat na eni fensi tehtnici, ki čisto preveč ve o meni... Načeloma mi je jasno kaj piše, vseeno pa prosim, če so komu te reči poznane mi lahko prosim malo pokomentira. rezultati so v slikah spodaj.
body fat 20140303_1.jpg
body fat 20140303_2.jpg
Re: AndrazT - hujšanje     Objavljeno 05.03.2014 ob 13:39
Kako je tehtnica izračunala % telesne maščobe? če je le na podlagi višine/teže potem sploh ne zaupaj temu.

edit: vidim da so izračuni tudi za več delov telesa torej to najbrž ni le tehtnica, ker ne poznam naprave žal ne morem komentirati oz. zagovarjati rezultatov.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov