HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Re: Borilne veščine?     Objavljeno 11.12.2014 ob 09:34
Mišična masa je v bistvu optimizacija, nič drugega. Bolj kot bo optimizirano, lažje bo.


- Primeren jedilnik z vsemi potrebnimi makrohranili in dovolj velikim vnosom kalorij
- Primeren stimulans od treninga (volumen, izbira vaj, TUT (time under tension, kjer dejansko mišica dela delo - dober primer je lat pulldown, ki ga zafuka marsikdo)
- Delovanje telesa: hormonska ravnovesja, vnetja, pomanjkanja mikrohranil
- Spanec (resno zdaj, kdo gre spat ob 22.00 in dobi 8+ spanja vsak dan)
- Odstranitev in zmanjšanje stresa
- Vzpostavitev strukturnega ravnovesja in držanje le tega (če te rama nonstop vsaj malo boli, ne moreš dati tolko od sebe, če si na poti v impingement prav tako ne...)

In karkoli boš tukaj not dodal, stoji na poti te optimizacije. Trening borilnih veščin takoj poveča energy expenditure, torej moraš vnesti več kalorij da nadoknadiš. Mogoče rabiš še kakšno ekstra regeneracijo. Če nerodno udariš in si pretegneš zapestje, spet ne moreš dati toliko od sebe na treningu uteži.

Zato pa je povsem možno, da nekdo ki je stres free z dobro genetiko (dobro genetiko kot da ni toliko nagnjen k poškodbam in je bil nepoškodovan že ko je začel in se mišice dobro aktivirajo), ki ima čas dovolj spati in je resen pri prehrani - lahko raste kot goba =) Drugi se pa fukajo, pa jim masa ne gre nikamor, potem je pa spet vse drugo krivo.

Ljudje se ne zavedajo, da je tako masa kot definicija proces, pri katerem je potrebno nekaj žrtvovati. Enostavno ne gre imeti svoj lajf, si v glavno vpiknit da "jaz pa grem zdaj na maso" in to furat "full time" z istočasnim furanjem vsega ostalega full time. Oziroma gre, ampak proces bo v vsakem primeru okrnjen in v kar veliko primerih brez pravega napredka, če sploh.
Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Re: Borilne veščine?     Objavljeno 28.08.2015 ob 09:26
ali so borilne veščine (kickbox, tajski box) 4x na teden in plezanje 1x do 2x vredu za obdržanje MM? In kakšna naj bo prehrana?
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov