HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Re: Pekoča bolečina za obe kolenoma - MR izvid     Objavljeno 12.12.2016 ob 13:56
Hvala obema. Bule sem opazil hm, kmalu po pričetku poškodbe. Recimo 1 leto in pol oz. pol leta po poškodbi. Je pa možno, da so tam že od nekdaj, ampak sem jih opazil šele s tem, ko sem se začel dotikati in drgniti po predelih nog, kjer me peče. Ne vem, morda so posledica drgnjenja?

Ultrazvoka sem imel že dva, ampak nobenih posebnosti. Ravno to mi je čudno, ker so res izrazite oz. je celotna mišica prepredena z njimi. Recimo na goleni sploh ta del, kjer piše "medial head" - http://www.musclesused.com/wp-content/uploads/2012/08/Gastrocnemius-Muscle.jpg Bolj na notrjani strani, kot pa zadaj. Kar se stegna tiče, pa predvsem po semimembranosu... oz. tam nekje... tam v okolici gracilisa, morda kakšen cm nižje.

Se to lahko kako drugače preveri, če je vse ok? Ali grem še enkrat na ultrazvok pa ful zatežim?
Re: Pekoča bolečina za obe kolenoma - MR izvid     Objavljeno 12.12.2016 ob 14:44
Ne spomnim se da bi prej omenjal te bule, zato sem predlagal ultrazvok. Če so tako velike kot praviš, se bodo lepo videle na preiskavi.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Pekoča bolečina za obe kolenoma - MR izvid     Objavljeno 13.12.2016 ob 10:04
Bom verjetno potem šel še 1x na ultrazvok, mogoče bo zdaj kaj več videl. Ali obstajajo še kakšni drugi pregledi za te bule, da npr. vzamejo malo tkvia in ga pregledajo? Kako se jih odstrani, če so npr. samo maščobe? Masaža? Krepitev/raztezanje tiste mišice? Ali se lahko tudi s prehrano kaj vpliva?
Re: Pekoča bolečina za obe kolenoma - MR izvid     Objavljeno 13.12.2016 ob 11:41
Najprej se jih pogleda z ulzrazvokom, potem če je potreba se naredi punkcija in pregled tkiva. Odvisno za kaj gre, lahko se jih odstrani samo z masažo če gre za mišične vozle, ali pa kirurško če gre za maščobno tkivo/ciste.
Prehrana je manj verjetna da vpliva na nastanek teh bul.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov