SLOVENIJA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  
Proteini

Proteini - Whey - više od prosječnog dodatka prehrani

Proteini sirutke (Whey) je vrsta proteina koju nalazimo u životinjskom mlijeku uključujući krave, koze i ljude. Kravlje mlijeko obično sadrži 20 posto proteina iz sirutke (ostatak je casein), ali budući da tek jedan posto težine mlijeka čini sirutka, da biste maksimalno iskoristili pozitivne učinke proteina, koncentrat proteina od sirutke najbolje je rješenje.

Whey proteini iz sirutke

Proteini iz sirutke koji se najčešće koriste u industriji suplemenata dobivaju se kao vodeni proizvod prilikom proizvodnje sira koji prolazi nekoliko različitih procesa kako bi se sirutka odvojila od laktoze i masti. Nakon toga se ta tekućina isušuje i pretvara u fini prah - koji nazivamo protein sirutke (eng. whey protein).

Mjera u kojoj se od sirutke odvajaju supstance koje nisu proteini ovisi o metodama filtriranja. Ako provedete dovoljno vemena proučavajući suplemente od sirutke, otkrit ćete izraze kao što su ''mikro-filtracija'' i ''ionska razmjena''. To su samo tehnike ekstrahiranja proteina prema specifičnoj veličini i elektronskom naboju. Mikrofiltracija koristi iznimno male filtre koji daju 90% čisti protein. A s obzirom na čistoću proteina koji se dobiva ovom metodom, ovaj proces postaje sve popularniji.Whey Izolat nasuprot koncentrata

Dva najčešća oblika proteinskog praha su izolati i koncentrati. Vrsta za koju se odlučite može predstavljati razliku između prosječnog dodatka i jednog koji znači visokokvalitetne mišiće. Među poznavateljima sirutke, poznato je da su izolati sirutke superiorniji u odnosu na koncentrate. Koncentrati sirutke su bili na zlu glasu jer sadrže manje proteina i više neželjenih tvari. Zbog većeg postotka čistog proteina izolati su bili bolji odabir za one koji žele povećati mišićnu masu te za one koji pate od grčeva zbog netolerancije laktoze. Ali to je prošlost...

The Nutrition je prije otprilike tri godine na tržište lansirao proteinski proizvod: X3M Whey koji sadrži novi sirutkin (whey) koncentrat BEZ LAKTOZE! Uz njega, dodali smo i sirutkin izolat (whey isolate) i možda i najkvalitetniji (i najskuplji) protein sirutke – hidrolizat! (whey hydrolisate). Tako su to postali naši prvi proteini bez laktozeWhey proteini za izgradnju mišića

Veliki treninzi mišiće izlažu snažnom stresu i ako želite razviti mišiće, najbolje bi bilo da učinite sve što je u vašoj moći da se oni što brže oporave. Jedan krajnje učinkovit način da to postignete su proteini; no ne bilo kakvog proteina, nego vrstu koja sadrži što više aminokiselina. Esencijalne aminokiseline tijelo ne može samo proizvoditi i zato ih moramo unositi putem hrane. A ima li bolji način od proteina? Proteini od sirutke (whey) sadrže visoke razine aminokiselina i najveću koncentraciju razgranatog lanca aminokiselina (BCAA). 

Upravo zato protein iz sirutke ima najveću biološku vrijednost u usporedbi sa bilo kojim drugim izvorom, uz izuzetak majčinog mlijeka. Izvori proteina sa velikim količinama BCAA (izoleucin, leucin i valin), kao što je sirutka, posebice su učinkoviti u oporavljanju mišića jer se brzo apsorbiraju u mišiće nakon tjelovježbe. 

Nekoliko američkih istraživanja pokazalo je da aminokiselina leucin posebice djelotvorno popravlja oštećena mišićna vlakna jer utječe na inzulin da potiče sintezu proteina i pohranjivanje ugljikohidrata u mišićima. Proteini iz sirutke sadrže najviše razine leucina.

Sirutka i imunitet

Imuni sustav od vitalne je važnosti za zdravlje jer štiti od različitih infekcija. I dok se proteini iz sirutke smatraju najboljim proteinom za izgradnju mišića, njegova uloga u stimuliranju imuno sustava trebala bi također biti prepoznata i priznata. Proteini iz sirutke sadrže velike količine cisteina koji se, kad se probavi, koristi kao važni antioksidans po imenu glutation. Sličan drugim antioksidansima kao što su vitamin C i E, glutation štiti stanice od štetnog djelovanja slobodnih radikala, uključujući kancerogene tvari, perokside i teške metale.

Proteini iz sirutke također sadrže cijeli niz antitijela imunoglobulina koja su vrlo korisna u borbi protiv bakterijskih infekcija. Upravo zbog tog razloga proteini iz sirutke također mogu smanjiti rizik od raka, srčane bolesti, AIDS-a i Alzheimerove bolesti. Peptidi koji se deriviraju iz proteina od sirutke također mogu sniziti krvni tlak i upravo zbog toga predstavljaju važnu namirnicu u prehrani s malo masti.


Gubitak tjelesnih masti uz proteine sirutke

Nedavno su otkriveni dokazi koji potvrđuju da uz to što potiču rast mišića, proteini iz sirutke također potiču spaljivanje masti. Možda ste već čuli za novija istraživanja koja govore da mlijeko i mliječni proizvodi pomažu u smanjenju masnih naslaga. Imajte na umu da svaki od tih proizvoda sadrži protein iz sirutke. Jedno je novije istraživanje također pokazalo da je protein iz sirutke učinkovitiji od crvenog mesa kad je riječ o rješavanju problema masnih naslaga. Čini se da ima termogena svojstva. 

Sirutka se sastoji od proteina koji smanjuju proizvodnju supstancije poznate kao angiotenzin II. Ne brinite se ako ne znate o čemu je riječ. Zapamtite samo da ta supstanca smanjuje sintezu masnoća (lipogenezu) jer djelomice regulira formiranje masnih stanica. Aminokiselina leucin koja potiče rast mišića također igra ulogu u funkciji sirutke pri trošenju masti i možda je jedan od razloga zašto prehrana sa puno proteina pomaže u namjeri da smanjite razine masti.

Skini BESPLATNI THE Nutrition E-vodič i pročitaj kako i ti možeš dobiti isklesane Six-Pack trbušne mišiće!

(poslije klika ćeš biti preusmjeren na Facebook, gdje ćeš moći jednostavno downloadati E-vodič)

LINK - E-VODIČ ZA SIX PACK TRBUŠNE MIŠIĆE - LINK

*Ne zaboravi provjeriti jesi li upisao dobru e-mail adresu.


Kako koristiti proteine sirutke?

Proteini sirutke su iznimno raznolik suplement koji ima puno pozitivnih učinaka bez obzira na to koristite li ih nakon treninga, kao proteinsku užinu ili kao noćnu anaboličku pomoć. Konzumacija proteina sirutke prije treninga može pomoći da se mišići tijekom treninga manje oštete te da se ne koriste kao izvor energije. 

Kao što smo već rekli, sirutka nakon treninga potiče sintezu i smanjuje razgradnju proteina. Iznenađuje da proteini iz sirutke imaju zaista poželjan učinak na razine glikogena u mišićima i jetri što znači više energije za treninge koji slijede. Jedan od zaista uobičajenih i praktičnih načina korištenja je i njeno dodavanje uz žitarice ujutro kao prvi obrok. Kompleksni ugljikohidrati iz žitarica (zob, muesli) + visokokvalitetni proteini iz sirutke (whey) je možda i najpoznatiji i najučestaliji "fitness obrok" na svijetu. Idealan je za početak dana.

Naravno, način korištenja ovisi i o puno ostalih faktora kao što su npr. dob i spol te naravno vaši ciljevi u fitnessu. Povećanje mišićne mase će iziskivati povećan dnevni unos proteina pa je shodno tome povećan i unos kroz dodatke prehrani. Pogledajmo tablicu "Način korištenja proteina sirutke (whey)".

Koji protein sirutke (whey) odabrati?

Sad kad znate što vam sve sirutka može ponuditi, pitanje koje preostaje je kako izabrati najbolji proteinski proizvod? Posjetite li bilo koju trgovinu sa dodacima prehrani, otkrit ćete da postoji mnoštvo takvih proizvoda. Zaista, i mi u THE Nutrition-u u svojoj ponudi imamo široku ponudu proteina sirutke (whey protein)

Idemo pogledati koje whey proteine iz naše ponude bi Vam preporučili, za koje mislimo da će jedan od njih biti i vaš odabir, primjeren vašim potrebama i ambicijama! Naravno, veća kvaliteta whey proteina diktira i nešto višu cijenu i obrnuto. Slijede proteini koje preporučamo... 


THE Amino Whey 

Naš naj whey protein koji dolazi u deset fantastičnih okusa! THE Amino Whey je naš najprodavaniji i najtraženiji whey protein - s razlogom! Pridružite se na tisućama zadovoljnih korisnika THE Amino Whey-a diljem Europe! Široka paleta različitih okusa osigurava svakom da pronađe okus koji mu odgovara. Pogledajmo koje su mu glavne karakteristike:

Visoki postotak proteina čak - 86% sadržaja

Proteini sirutke (whey) sa ekstra dodanim aminokiselinama

Manje od 1g ugljikohidrata i masti po serviranju

Odličan za izgradnju mišićne mase i za dijetu

Namjenjen za poslije treninga i kao zamjenski obrok

Birate između 10 odličnih okusa!


X3M Whey Protein 

Kao što smo ranije pisali u ovom članku, radi se o visoko postotnom proteinu sirutke (whey) koji je bez laktoze te je tako idealan odabir za sve one koji su intoleranti na laktozu. Tu priča nije gotova ... X3M Whey Protein je praktički bez ugljikohidrata, zaslađen je prirodnim sladilom – stevia te u svom sastavu sadrži i izolat i hidrolizat sirutke što znatno povećava njegov postotak proteina. X3M Whey na mjericu od 25g sadrži čak 22g proteina!

Ako ste u potrazi za kvalitetnim proizvodom onda je X3M Whey® odgovor. Izvrsna mješavina od najboljih izvora proteina s najvišom biološkom vrijednosti (BV) u svijetu koji sadrži i nevjerojatnih 5,5 g BCAA u jednoj dozi. Te se apsorbira u roku nekoliko minuta. Idealni proteini za sve koji imaju problema sa laktozom u prehrani.

Sadrži hidrolizat proteina sirutke, sirutkin izolat te NOVI sirutkin koncentrat bez laktoze

Povećanje mišićne mase, bez nepotrebnih masti

Nizak udio ugljikohidrata

99% bez laktoze

Visoki postotak proteina s 5,5g BCAA po obroku

Zaslađen prirodnim zaslađivačem Stevia

Najviša kvaliteta u rangu proteina sirutke 


THE Whey Isolate 

THE Whey Isolate je sami vrh naše ponude proteina sirutke. Sadrži samo najbolji 100% prirodni sirutkin izolat (whey isolate) i vrhunski aminokiselinski profil. Odličan je za izgradnju čiste mišićne mase ali i za period dijete. Vrlo je čest odabir članova THE Nutrition team-a, odnosno natjecatelja i natjecateljica u fitnessu i bodybuildingu! Oni su u THE Whey Isolate-u prepoznali rješenje za svoj shake nakon treninga (Post workout shake), uz vrlo visok postotak proteina (28g proteina na 30g mjericu) ima iznimno visoku biološku vrijednost, odličnu topljivost i okus!

Zato što je tako rafiniran, THE Whey Isolate nema gotovo nimalo masti i ugljikohidrata, a to ga čini pravim proizvodom za sve na nisko kalorijskim dijetama jer tada pomaže održavati mišićnu masu. Proteini sirutke za one koji gledaju "svaki gram".

Sadrži samo najbolji 100% nedenaturiran (prirodni) sirutkin (whey) izolat

 Proteini koji imaju veću biološku vrijednost od bilo kojeg drugog izvor proteina

Vrhunski aminokiselinski profil

Potiče izlučivanje testosterona i hormona rasta, te spriječava oslobađanje kataboličkog hormona kortizola

Ubrzava izgradnju čiste mišićne mase

Izvrstan na dijeti, ima manje od 1g ugljikohidrata i masti

Primjeren za sve intolerantne na laktozu


All In 1 Whey (2200g)

"All In 1 Whey" sadrži kombinaciju najboljih izvora sirutkinih (whey) proteina. Sadrži sirutkin koncentrat, sirutkin izolat i sirutkin hidrolizat. Posebno smo ponosni na naš "R&D" odjel koji je "pogodio" fantastične okuse, vaš feedback za ovaj relativno novi član THE obitelji je odličan što nas neizmjerno veseli! "All In 1 Whey" su proteini koji će vrlo brzo postati naš bestseller, sigurni smo u to! U mjesecu rujnu ga možete kupiti na mjesečnoj akciji -40% po hit cijeni od samo 205,86 kn!

Sadrži tri najbolja izvora sirutkinih proteina: hidrolizat, izolat i koncentrat!

Ima visok udio BCAA aminokiselina

Nizak sadržaj ugljikohidrata i masti

Pogodan za sve koji žele povećati mišićnu masu, smršaviti ili pospješiti regeneraciju

 Četiri odlična mliječno-kremasta okusa: "Triple Chocolate", "Vanilla Ice Cream", "Cookies n Cream Delight", "Strawberry Milk Shake"

Uz sređenu prehranu i dovoljno odmora za brži napredak si možemo pomoći sa pravilnim odabirom dodataka prehrani u našem webshopu!

Ako vam je potreban savjet oko odabira ili imate pitanja, slobodno se obratite našim stručnjacima iz THE Nutrition Team-a na našem Facebook page-u!


Budite najbolji - Be THE Best!

THE Nutrition Team


THE Amino Whey (2300 g)
Redovna cijena: 67,13€
Klupska cijena: 46,99
All in 1 WHEY (2000g + 200g FREE)
Redovna cijena: 61,41€
Klupska cijena: 42,99
-40% !
THE Whey Isolate (2000 g)
Redovna cijena: 85,70€
Akcijska cijena: 51,42
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Uvjeti poslovanja | Pravilnik THE o sigurnosti i privatnosti osobnih podatka