HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Individualni programi
Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 12.05.2009 ob 15:26
v kolikor boš delal treninge kot do zdaj (pulz nad 150) boš rabil ciklirati OH. v nasprotnem priemru boš po tem principu treninga izgubil preveč MM. glede na trenutno treniranost in poznavanja telesa boš sam najbolje vedel, ali lahko pridobivaš na vzdržljivosti in kondiciji TER HKRATI izgubljaš maščobo ali ne. dejstvo je, da nižji kot je vnos kcal, nižji kot je % BF bolj previden je treba bit s treningom, intenzivnostjo in kardiem. drugače gre po gobe vse za kar si prej garal. postavi si prioriteto in se je drži.

jedilnik, ki si ga napisal, ni dietni preveri samo kolk g nasičenih M imajo grancereale keksi v kombinaciji z OH. no, možno pa je, da imaš srečo z metabolizmom in ti tako ustreza 
Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 12.05.2009 ob 15:56
Seba vem, da je vse skupaj težko in da si moram postaviti nekaj za prioriteto. In ja odločil sem se- IZGUBA MAŠČOBE. Razlog bom reku ni samo to, da je poletje, itd... Vendar poleg študija imam še kar nekaj projektov in ob taknih treningih kot sej jih imel oz. sem jih mislil še v prihodje imeti sem preveč izčrpan in hitro prenatreniral. Kako se hitro obrnejo stvari...

NOVI JEDILNIK :1. 30g whey+60g kosmičev ali 3:1 jajce+kosmiči +2 omega 3
                     2. 250g skuta+sadje+oreški ali žlica arašidovega masla
                     3. meso+zelenjava+žlica olivnega+sadje
                     30 min pred treningom: banana+ 30g whey
                    TRENINGU: 60g malte+ 30g whey
                     ČEZ URO: meso+zelenjava+mašobe
                     PRED SPANJEM: ribe+20-30g M + zelenjava

Uteži sem mislin sedaj imeti nekje 4 tedensko (kakšen rang ponovitev naj delam, kakšen dober predlog za razdelitev skupin)+ po vsakem treningu 30 min kardia in 2-3 še na tešče tek ali kolo 45 min -60 min ali pa kakšna druga športna aktivnost.

Kot sem že omenil, rad bi res dobro definicijo vendar ne da bom ob tem čisto izčrpan. Razmerje hranil bi bilo potrebno nekej 1:1:1?
Torej kaj je potrebno izboljšati 
Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 12.05.2009 ob 16:44
CT je napisal/a:


Pride 390 OH; 170B in 60 M. Torej Natan koliko odvzet, kaj dodati... Res je, da moram paziti na prenatreniranost in po pravici povedano bi včasih mel tudi kakšen lažji trening, vendar nekako imam še vedno miselnost, da brez trdega teninga ni uspeha.
Enostavno si ne znam predstavljati, da bi se recimo dobro zdefiniral (pod 8%), da ne bi čutil utrujenosti in ostali stvari katere je Natan omenil, da pri definiciji ne smeš čutiti če nisi nek tekmovalec. Upam, da ga z vašo pomočjo bom 



Ciklicna low carb je recimo 6 dni 1,5 g OH na kg TT, kalorij 25/kg TT. M cca. 50-80g, ostalo B.
In potem en dan povecas kalorije na 40/kgTT oz imas 1-2 off obroka.
Ce prides na teh 8% po pocasnem in strateskem pristopu, potem ni velike utrujenosti...ce delas hitro, potem pa je ziher.
Pri treningu je treba paziti na intenzivnost in da je obremenitev ciklicna...torej ne vsak trening na polno. Trening je zelo pomemben, ko gre za utrujenost.
“Winning isn't everything--but wanting to win is.” V. Lombardi
Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 12.05.2009 ob 18:16
Ja Natan sem opazil, da ne smem vsak trening iti na polno. Vse kar sem imel od tega je bila utrujenost, padec odpornosti in prenatreneranost. Sam si ne predstavljam takega treninga ob tako majhnem vnosu OH in kcal zato bom šel na klasičen fitnes trening. Kot semže rekel, sam mislim imeti nekje 4 trening v fitnesu z 4X12 ponovitvami, po vsakem treningu 30 min kardia in 2-3 še tek ali kolesarjenje na tešče. Razmerje na kardio dneve in dneve ko igram kak ekipni šport zadržim enako? Bi bilo tako uredu in kaj misliš na zgornji jedinik? Na dan ko imam high OH to pomeni v 6 obrokih dnevo (tudi večernem), je pomembo ali je trening ali ne in kako naj zdržim B, M vrjetno spustim na min.!?

Že vnaprej se zahvaljujem za vse odgovore.
Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 12.05.2009 ob 18:54
Ciklicna low carb gre najbolje skupaj f fitnes treningom, kjer kombiniras trening z utezmi in nekaj kardio treninga. Ce bos imel zraven se sporte, potem bo verjetno treba povecati kalorije iz OH in M, predvsem okoli takih napornih treningov.
Napisi se svoj plan treningov po dnevih, da se lahko bolj konkretno doloci obroke.
“Winning isn't everything--but wanting to win is.” V. Lombardi
Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 12.05.2009 ob 22:21
Glede fitnes programa je tako, da še sam točno ne vem kaj bi bilo najbolj in v kakšnem rangu naj imam ponovitve. Tud za to bi rabil pomoč  Edino kar vem je to, da bom ob sobotah imel kardio ali v obliki ekipnega športa, teka ali kolesa. Nedelja pa čisto odvisno možno, da bo tud kej. Če imam čas naredim v enem dnevu tudi 2 treninga, npr: zjutraj tek in nato popoldne fitnes ali pa obratno. Vrjamem, da bomo neki pamtnga sestavl  :

Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 12.05.2009 ob 23:03
A ni najbolj kardio izvajat zjutraj na tešče ?
Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 12.05.2009 ob 23:16
al pa po treningu z utežmi
Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 13.05.2009 ob 09:43
Edino kar vem je to, da bom ob sobotah imel kardio ali v obliki ekipnega športa, teka ali kolesa. Nedelja pa čisto odvisno možno, da bo tud kej. Če imam čas naredim v enem dnevu tudi 2 treninga, npr: zjutraj tek in nato popoldne fitnes ali pa obratno.Nekaj sem sestavil, če ima kdo kakšen boljši predlog...

PON:noge+trebuh+20min kardio, pulz okoli 130-140
TOR:prsa+triceps +30 min kardio
SRE:kardio-probal na tešče
ČET:hrbet+biceps
PET:rame+zadnji del nog
SOB:kardio-v obliki teka, kolesa, ali ekipnega športa
NED:počitek oz. odvisno od počutja, mogoče kak kardio
Re: VDRŽLJIVOST, KONDICIJA IN IZGUBA MAŠČOBE     Objavljeno 13.05.2009 ob 13:46
Trening je po mojem OK, samo da spremljas pocutje. Treninge probaj periodizirati v smislu intenzivnosti...npr. tezek, kjer imas nizke ponovitve in velike teze in lahki, kjer imas bolj visoke ponovitve in manjse teze ter bolj izolacijske vaje.
“Winning isn't everything--but wanting to win is.” V. Lombardi
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov