HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Foto in video
Re: Moje klesanje telesa.     Objavljeno 19.09.2013 ob 08:53
Misq je napisal/a:

Jas se tut pridružujem mnenju da najprej raje zdefiniraj.. delaj tezke sete osnovnih vaj da zadrzis moč čimbolj, in na masi idi maximalno na tak % mascobe kot si ga imel na 1. sliki, ki si jo objavil v tem topicu Res da je treba pozabit na 6packe na masi in se ne preveč obremenjevat z formo kot je reko Duško.. ampak vseeno tut če njega pogledaš je v masi v dobri formi in ima še vedno vidne trebušne kot je treba na masi imet



Če se je samo eden kaj naučil od mojega pisanja ( Misq ), je to že uspeh......

Ker sem imel ravno včeraj podoben primer v fitnesu, naj osvežim. Šport se imenuje BODY BUILDING - kar pomeni da gradimo telo v nekem pozitivnem smislu z mišično maso, nikakor ga ne zasvinjamo z maščobo, saj se ravno po tem ločimo od vseh ostalih, ki sedijo doma in gledajo televizijo.
Tvoje začetno stanje je bilo še nekako sprejemljivo glede %BF, tole na koncu pa ti je ušlo iz vajeti, kar mi je čudno, ker poleti nekako vsi zreduciramo maščobne rezerve.Nadaljevat z maso je sedaj nekoliko nelogično, kar bo poslabšalo že slabo stanje, težave bi nastopile kasneje. Vseeno nekoliko zmanjšaj %BF in se kasneje ponovno loti mase......
BIG BODIES ARE MADE NOT BORN...

www.california-fitness.net

www.ibff.info
Re: Moje klesanje telesa.     Objavljeno 19.09.2013 ob 09:39
Pomoje je vprašanje če želi nastopati ali pa so cilji dolgoročni in ga trenutno ne briga da si je nabral malo maščobe (pa ne pretiravajmo, v nikakršnem smislu ni njegovo trenutno stanje slabo ali pa karkoli).

Šport je bodybuilding, to pa ne pomeni da moramo imeti six pack celo življenje, če je začel delati na masi naj vsaj dokonča to fazo, ne pa da bo zdaj zmeden od takšnih in drugačnih komentarjev.
Re: Moje klesanje telesa.     Objavljeno 19.09.2013 ob 10:46
Vsekakor bi ti priporočal krajše obdobje blage diete. To ne pomeni, da je potrebno priti na 7%bf. Kar se izgleda tiče, toliko, da se vsja zgornje trebušne spet normalno vidijo, vsekakor pa ne dietirat do onemoglosti in reskirat mišič..še posebaj, če nisi na hormonih.
Treba se je zavedati, da ni samo izgled važen, kadar se govori o spuščanju bf-a pred pakovanjem mesa..tu so tudi hormoni, estro receptorji, insulinska senzitivnost, itd..

Torej, vsekakor blago dieto, kakšne oh rotacije s postopnim zmanjševanjem oh, vsaj za obdobje 6-8 tednov, potem oceniš in vidiš, kako naprej.
Re: Moje klesanje telesa.     Objavljeno 19.09.2013 ob 17:29
Negre se zato ali kdo želi nastopati ali ne.. veliko bol funkcionalno je vse skupaj če si skozi v neki solidni formi, ker boš na definiciji porabo manj časa + manj mišič boš izgubil, in ko prideš do določenega procenta maščobe bo samo pridobivanje mm počasnejše + maščobne obloge se bojo bistveno hitreje večale kot bi se sicer (drugače bi vsak debel človek predno shujša šel na maso).. Sam sem naredil isto napako na začetku, ko sem v 10mescih pridobil 20kg, seveda je bil občutek dober in mislil sem da sem pridobil vsaj 10kg mišične mase.. Ampak kasneje ko sem spucal vse to dol, se je izkazalo da sem pridobil le 5kg mišič (nič manj mišič nebi pridobil če bi v teh 10mescih dobil le 8-10kg)

Poglejte si proje v off season.. Nekateri mogoče res pretiravajo ampak nisem še videl koga, ki bi mu visel špeh itd, ampak zgledajo fat, ker so vodeni (seveda nekaj malega špeha tut dobijo) ampak so še vedno v bolši formi kot večina folka v fitnesih
Re: Moje klesanje telesa.     Objavljeno 19.09.2013 ob 17:52
Mislim da pro-je nekako ne gre primerjati z nekom ki začne delati na masi. In ne samo zaradi substanc.
Re: Moje klesanje telesa.     Objavljeno 19.09.2013 ob 19:47
To je res.. Ampak vseeno se da neko povezavo najdit, če bi blo to tak produktivno bi tut oni šli na 150kg vsi in potem na odru 110-120

Res da je pri začetnikah malo drugače, ampak vseeno ma vse skupaj nek limit, nemoreš kr v nedoglej nabijat mase in imet 20kg sala.. Ker je tudi samo pridobivanje misićne mase veliko bolj produktivno če si v solidni formi + bolj si zalit manj kvalitetne mase boš pridobil, oz. več boš dobil v obliki sala
Re: Moje klesanje telesa.     Objavljeno 19.09.2013 ob 20:02
Unikat je dal gor svoje slike, realno stanje je trenutno precej slabo. Vsak dober prijatelj mu bo svetoval, da nekoliko zmanjša %BF. Da bo lepše zgledal in nasploh bil bolj funkcionalen. Nabijanje dodatne teže je SCANJE PROTI BURJI.

Kaj ni to več kot enostavno.

Nekateri tukaj na forumu kar klobasa nekaj v tri krasne, kakšne tekme, kakšnen bodybuilding in kakšni proji. Ne mešajte hrušk in jabolk.

Unikat bi verjetno rad imel lepo - močno - mišičasto - atletsko telo, torej želje, katere ima večinski del moške populacije. Zato bi bilo verjetno koristno, da ob vsem trudu s treningom in prehrano naredi neke spremembe, da bo tudi končni rezultat lepši ( in boljši ).
BIG BODIES ARE MADE NOT BORN...

www.california-fitness.net

www.ibff.info
Re: Moje klesanje telesa.     Objavljeno 19.09.2013 ob 23:03
Navijam za maso. Meni se sploh ne zdi slabo stanje. Gledam tipe, ki imajo po dveh letih treninga enako suh(can)o postavo, ker skrbijo za svoj nizek BF % in se nikamor ne premaknejo. Res pa, da so naši okusi različni in osebno nisem pristašica visoke definiranosti (kot verjetno tudi še katera ženska ne).
Re: Moje klesanje telesa.     Objavljeno 05.08.2014 ob 21:46
Tako definiranje v teku na slikah imam 80 kg in še bo treba dol dat po tem grem pa na moč in maso.