HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Razno
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 15.11.2011 ob 14:17
Imam v planu pogledati danes, kasneje poročam kako se mi je zdelo 
Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 15.11.2011 ob 23:25
Proxy je napisal/a:


Zanimiv dokumentarec, kjer je dobro prikazano koliko truda je potrebno vložiti v takšno transformacijo.

Lp


Yep.. there is no magic pill .
http://bodyspace.bodybuilding.com/h4xk0/  http://missionsuperbody.blogspot.com
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 16.11.2011 ob 07:50
I want to look like that guy. <- super film/dokumentarec. Čudno mi je bilo le da je v zadnji fazi rezanja jedel le še whey in MRP-je.
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 17.11.2011 ob 01:43
Ravnokar pogledal I want to look like that guy...

Presenetilo me je KOLIKO se dejansko da naredit v samo šestih mesecih, če imaš dober načrt...
ZELO presenetilo me je tudi koliko mišične mase je dobil, kljub velikemu deficitu, Max-OT program očitno prekleto dobro deluje...
Presenetilo me je pa tudi način treninga. Ko je imel 16 minut kardia. I was like : zakaj 16 minut ? Zakaj ne 15 ? Zakaj ne 20 ?  >
Presenetilo me je tudi, da sem v njihovem gymu slišal Stop and stare komad, naš fitnes tega ne bi nikoli gor dal  :'(


Poučno in zanimivo.
Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 17.11.2011 ob 09:29
16 minut..
obstaja neka teorija, da ima človek za 16 minut glikogenskih zalog v telesu (pri konkretni kardio obremenitvi). Po teh 16 minutah pa naj bi začelo telo za vir energije črpati glikogenske zaloge iz mišic. Vsled tega pa se lahko začne izguba mišične mase.

Citat enega članka:
"Zakaj 16 minut?
Obstaja nekaj razlogov zakaj 16 minut in sicer:
-16 minut je optimalen čas, ki vam omogoča, da vzdržujete visok tempo vadbe ne, da bi preveč zmanjševali le tega.
Preveliko zmanjševanje tempa povzroča varčevanje z energijo namesto, da bi jo porabili.
-16 minut je optimalen čas, ko posameznk mentalno zdrži v visokem tempu.Prav ta mentalna plat je velikega pomena tako pri kardio treningu kot tudi pri treningu z utežmi.
-16 minut je optimimalen čas, ki bo ob upoštevanju vsega zgoraj povedanega maximalno dvignil presnovo v telesu kar bo povzročilo hitro izgubo maščobe. Kratek čas trajanja pa sploh ne bo vplival na padec mišične mase.

Kratek in intenziven kardio trening bo dal najboljše rezultate.

Mnogi si napačno razlagajo porabo energije v času kardio treninga. Še bolj napačno si razlagajo porabo energije po končanem treningu.
Kadar delate kardio je glikogen tisti  osnovni vir energije, ki ga telo uporablja. Za razliko od glikogena so maščobe tiste, ki jih telo zelo malo ali skoraj nič ne potroši v času kardio treninga. Tudi, če pred kardio treningom niste zaužili hrane nekaj ur bo glikogen še vedno tisti katerega bo telo izkoristilo kot vir energije.
Torej vsi tisti kateri ste prepričani, da boste skurili maščobo v fazi kardio treninga pozabite na to kar ste mislili do sedaj.
Korist, ki ga telo ima od kardio treninga kar se kurjenja maščobe tiče je izključno v povečanju stopnje presnove v mirovanju.To je stopnja presnove, ki jo ima telo kadar ne delate nič fizično aktivnega pač pa počivate ali spite.
Z opisanim načinom kardio treninga bo povečana stopnja presnove pomagala telesu, da bo skozi celi, dan izkoriščal maščobo in ostale odvečne kalorije kot vir energije, med tem ko kratkost in intenzivnost treninga ne bodo izčrpale glikogen iz mišičevja kot se to dogaja pri daljših in manj intenzivnejših kardio treningih saj prav izčrpanost glikogena ob daljših treningih povzroča padanje mišične mase, ki jo telo ob pomanjkanju glikogena koristi kot vir energije."

In ja.. v pol leta se da ZELO veliko narediti.
Meni je uspelo v pol leta iz cca. 13% BF na 8%BF s kar konkretnim prirastom mišične mase.
http://www.bodybuilding.com/fun/alex-swapped-his-fat-for-muscle.html  Tule je sicer moj "feature" v bb.com, kjer je sicer opisana sprememba v enem letu. Julij 2010 - Julij 2011. Sicer pa sem konkretno začel migati šele 1.1.2011.  Prvih 5 mesecev sicer je bil nek napredek, vendar nič pretresljivega, ker sem imel vmes neke ovire (bolezen očeta, pa sem v 1 mesecu izgubil 3 mesece dela :/ ).
http://bodyspace.bodybuilding.com/h4xk0/  http://missionsuperbody.blogspot.com
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 17.11.2011 ob 13:19
alexjug...pravkar si me naučil nekaj novega in pomembnega!

Koristna informacija...

Lp
"If it is important to you, you will find a way. If not, you'll find an excuse."
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 17.11.2011 ob 15:35
Teh 16min je larifari, brze podlage.
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 17.11.2011 ob 21:53
Pogledal Forks over knives. Zanimiv dokumentarec, ki razlaga o razlikah med animal based vs plant based diet, in o njunem vplivu na zdravje. Sklicujejo se na Kitajsko študijo, pokažejo pa tudi first hand rezultate, kaj se zgodi, če nekdo s prevelikim holesterolom + bla bla bla gre na plant based diet. Motilo me je edino to, ker so bli že malo posilični s tem, prav prikrit "GO VEGETERIAN" krik sem zaznal v dokumentarcu...

Preseneča me tudi dejstvo, da športniki, ki so vegeterijanci, razlagajo kako se zdaj počutijo boljše, počutijo močnejše in dosegajo boljše rezultate kot prej. V kratkem bom prebral kako knjigo na temo "vegan bodybuilding", da vidim kak to sploh poteka, ker po logiki mora vse skupaj bazirati na high-carb vnosu in komplementiranju rastlinskih beljakovin... Then again, kaj pa gluten in anti-nutrienti v stročnicah...Bom omeno pri knjigah.

Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 28.11.2011 ob 01:24
Pogledal The Future of Food . In potem lahko, da prihodnost nikakor ni rožnata. Niti malo. Ta dokumentarec še lepše in bolj podrobno, mogoče tudi bolj objektivno, razloži vse slabosti genetsko predelane hrane. Od same hrane, do testiranj, ki jih ni bilo, do lobiranja v kongresu, do patentiranja semen...Absolutno nemogoče se mi zdi, da se kaj takega sploh lahko zgodi v Ameriki. Da VSI pogledajo stran, pa jih boli kurac. Monsanto pa tudi, šli so čez popolnoma vse meje. Pred zid pa strelat  >


http://www.youtube.com/watch?v=WibmcsEGLKo  :'(
Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Re: Dokumentarec na temo fitnes / healthy lifestyla / hrane     Objavljeno 01.12.2011 ob 01:52
Pogledal Fat, Sick and Nearly Dead . Najprej sem si mislil, da bo spet nekaj podobnega kot Forks over knives, pač promocija vegeterijanstva...Pa v bistvu ni. Gre se o človeku, ki je močno predebel, se slabo počuti in v slabem zdravstvenem stanju. Odloči se, da bo 60 dni zapored, pil samo zelenjavno-sadne sokove z malo oreščkov in stročnic. No, v teh dveh mesecih zgubi 37 kg, počuti se super, razmišlja lahko boljše in bolj jasno, ima več energije... Med snemanjem spozna enega, ki ima podobno zdravstveno stanje, pa ga ta kasneje pokliče pa prosi za pomoč...No in potem še on začne isto. On pa v 10-tih mesecih zgubi 91 kg. Tudi osebno lahko potrdim, da je počutje če ješ dosti zelenjave neprimerljivo napram počutju, ko zelenjave ( ali zelo malo ) ne ješ...Razmišljaš bolj jasno, nisi utrujen, se ti ne spi, si poln energije...


Osebno trenerstvo, skupinski treningi na BP team
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov