HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Razlika med gainerji in proteini

Zakaj so primerni gainerji in zakaj proteini, kateri izdelek je boljša izbira za določenega posameznika? To dilemo bomo razjasnili v našem članku.

Dobrih 17 let nazaj, ko smo začeli z razvojem in prodajo naših izdelkov THE Nutrition smo bili še v času kjer še ni bilo toliko informacij. Proteini so za nekatere predstavljali nekaj nadnaravnega, nevarnega in nekaj kar ti v hipu prinese mišično maso :) Na naših policah smo imeli tudi gainerje, ki so jih posamezniki enačili s proteini pa čeprav gre za dva popolnoma različna pripravka.


Proteini oziroma beljakovine

Beseda »proteini« je izpeljanka iz angleške besede »proteins« oziroma slovensko beljakovine. Še vedno se najdejo posamezniki, ki ime proteini v njih vzpodbudi misli kot so »to sigurno ni zdravo«, »od tega bom postal preveč mišičast«, »to uporabljajo samo bodybuilderji« in podobno. Proteini oziroma beljakovine v prahu kot jih poznamo lahko uporabljajo tako aktivni kot neaktivni posamezniki. Nekateri se zavedajo slabšega vnosa beljakovin iz vsakodnevne prehrane, zato jim je enostavneje zaužiti proteinski napitek, da zadovoljijo svoje potrebe po beljakovinah.


Zakaj so beljakovine pomembne?

Beljakovine so osnovni gradnik naših celic, kar pomeni da obnavljajo tkivo in skrbijo za regeneracijo tkiva. Prenizek vnos beljakovin lahko pripelje do slabega počutja, utrujenosti in razgradnje mišične mase. Vsi tisti, ki želite pridobiti mišično maso ali pa uspešno shujšati je dovolj velik vnos beljakovin ključnega pomena.

Beljakovine imajo še eno pomembno funkcijo in to je, da dajejo občutek sitosti. Nobeno drugo makrohranilo ne zagotovi takšnega občutka sitosti kot beljakovine.


Za koga so primerni proteini

Proteinski napitki v obliki praška so namenjeni vsem, ki želijo povečati vnos beljakovin, ker iz prehrane dovolj beljakovin ne zaužijejo. Proteinski napitki so zelo priročni in lahko služijo za malico, nadomestek obroka ali kot napitek po treningu, ki bo zagotovil boljšo regeneracijo po vadbi. Najboljša izbira za po vabi so sirotkini oziroma whey proteini, ki imajo hitro absorpcijo. V naši ponudbi so to izdelki: THE Amino Whey, All in 1 WHEY, THE Whey Isolate, X3M Whey in THE Lady Queen Whey.


Kot beljakovinski nadomestek obroka za zvečer ali pa tekom dneva pa je zelo primeren kazein. Njegova značilnost je, da se sprošča počasi in vam bo zagotovil občutek sitosti ter sproščanje aminokislin na dolgi rok. V naši ponudbi je to izdelek THE Casein Pudding in THE Lady Protein Pudding, ki imata strukturo pudinga in sta odličnega okusa.

Če pa spadate med posameznike, ki ne uživate izdelkov živalskega izvora in ste zaprisežen vegan imamo pa za vas v ponudbi THE Vegan protein, THE 100% Rice protein in X3M Veggie Protein. Vsi izdelki so 100% rastlinskega izvora.


Če smo sedaj spoznali proteine in funkcijo proteinov pa moramo sedaj razjasniti kaj so tako imenovani »gainerji«.


Kaj so gainerji

Gainerji so izdelki, ki vsebujejo kombinacijo beljakovin in ogljikovih hidratov. Kot smo že na začetku povedali beljakovine služijo za obnovo našega tkiva in regeneracijo telesa. V tem primeru pa so beljakovinam dodani še ogljikovi hidrati, ki služijo kot primerni vir energije za naše telo. Kombinacija makrohranil kot so beljakovine in ogljikovi hidrati predstavljata kalorično bogat pripravek, ki bo pomagal posamezniku zapolniti energijske potrebe in pridobiti mišično maso. Gainerji so namenjeni vsem tistim, ki težje pridobivajo telesno težo oziroma mišično maso, zato s pomočjo gainerjev zagotovimo dovolj tekočih kalorij.

Uporabo gainerjev se v večini poslužujejo moški z hitrim metabolizmom, ki si želijo pridobiti mišično maso in potrebujejo dovolj kalorij.

Pri razvoju gainerjev smo pri THE Nutrition bili predvsem pozorni na sestavine. Na tržišču obstaja veliko izdelkov, ki vsebujejo zelo malo beljakovin in ogromno količino ogiljikovih hidratov oziroma sladkorja. Takšni izdelki so zelo nekvalitetni in ne bodo prinesli želenega rezultata.

Razvili smo naš najbolj prodajan gainer in sicer All in 1 GAINER, ki ima 40% beljakovin, 60% ogljikovih hidratov ter dodano matriko za pridobivanje mišične mase, ki ima dodan arginin, kreatin, beta-alanin, BCAA in glutamin.

Združuje kombinacijo najboljših sestavin za izgradnjo mišične mase in regeneracijo po telesni aktivnosti.

Čisto osnovni »gainer« pa si lahko sestavite tudi sami, tako da izberete proteine kot je recimo THE Amino Whey, kot vir ogljikovih hidratov pa izberete THE Maltocarb. Prednost tega, da si sami naredite gainer je v tem, da si lahko sami določite razmerje med vebnostjo beljakovin in vsebnostjo ogljikovih hidratov.


BE THE BEST - Bodi najboljši

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 67,13€
Klubska cena: 46,99
All in 1 GAINER (4500g + 500g FREE)
Redna cena: 64,27€
Klubska cena: 44,99
X3M Veggie Protein (1000 g)
Redna cena: 32,84€
Klubska cena: 22,99
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov