HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Quercetin

Quercetin oziroma slovensko kvercetin je polifenol, ki prinaša ogromno pozitivnih lastnosti za naše telo, predvsem za imunski sistem.

Kvercetin je popolnoma naravna snov oziroma polifenol, ki ga najdemo v rastlinah. Spada med tako imenovane flavonoide oziroma flavonole. Najdemo pa ga v zelenem in črnem čaju ter tudi v vinu, nahaja se v sadju (limona, grenivka, brusnice, češnje, jabolka, grozdje) in zelenjavi (paprika, čebula, šparglji).


Imunski sistem

Naše telo se ves čas bori z zunanjimi vplivi in virusi. Dober imunski sistem prežene viruse in ščiti naše telo pred okužbami ter boleznijo. Glavna prednost kvercetina je v tem, da krepi naš imunski sistem in pomaga pri preprečevanju okužb. Raziskave kažejo, da koncentriran kvercetin v prehranskih dopolnilih promaga preprečevati gripo in druge virusne bolezni, ki nastopijo v jesenskem in zimskem času.


Oksidativni stres

Virusi in zunanji vplivi izčrpavajo naše telo in tako povzročijo okužbo. Antioksidanti pa so tisti, ki preprečujejo nastanek oksidativnega stresa. Flavonoidi med katere spada tudi kvercetin so poznani kot zelo močnan antioksidant. Poleg tega pa kvercetin ščiti telo pred glivičnimi okužbami.


Ključne prednosti kvercetina

Ena izmed najbolj pomembnih prednosti kvercetina pa je to, da kljub mutacijam virusov ohrani enake lastnosti in ščiti naše telo. Zato je za naše telo največji zaveznik pri uničevanju patogenih orgnizmov kot je Helicobacter pylori. Ta vrsta bacilov lahko povzročijo rano na želodcu in se nadaljuje v rakavo obolenje.

Kvercetin preprečuje tudi vnetja v telesu, ki so nastala zaradi salmonele. Pomaga prav tako uravnavati krvni sladkor in preprečuje nastanek diabetisa.


Koliko kvercetina dnevno potrebuje naše telo

Vsekakor se priporoča uživanje prehrane, ki vsebuje veliko kvercetina. Za učnkovit efekt kvercetina je potrebno dnevno zaužiti vsaj 500 mg, kar pa je samo s prehrano zelo težko. Zato je priporočeno uživati kvercetin v obliki prehranskih dopolnil.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Lahko pa se odpravite do enega od THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Bodi najboljši, Be THE Best

THE Green Tea DRINK (300 g)
Redna cena: 28,56€
Klubska cena: 19,99
THE Omega 3 (200 softgel kaps.)
Redna cena: 19,99€
Klubska cena: 13,99
THE Quercetin (60 kaps.)
Redna cena: 27,13€
Klubska cena: 18,99
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov