HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Napitki med vadbo

Pravilno izbrani napitki in dodatki ugodno vplivajo med vadbo na nivo energije in preprečujejo utrujenost. Med športno aktivnostjo telo ves čas porablja snovi, ki mu omogočajo delovanje. Zato je dobro poskrbeti za optimalen vnos ustreznih hranil.

Telo, ki dobi ustrezna hranila je sposobno delovati na optimalnem nivoju skozi celotno trajanje obremenitve. To velja tako za individualne kot ekipne športe, ki zahtevajo daljše premagovanje intenzivnih naporov.


Hidracija je osnova!

Najnovejše raziskave so presenetljive, saj so postavile nove standarde glede optimalnega hidracijskega napitka. Zadnji dve desetletji so znanstveniki potrdili, da z dodajanjem prave raztopine ogljikovih hidratov med treningom lahko drastično povečamo dolžino in intenzivnost treninga v različnih športih.

Predvsem pri dlje trajajočih aktivnostih dodatni ogljikovi hidrati mišicam dodajajo energijo, ki jo te nujno potrebujejo za svoje delovanje, ko se glikogenske rezerve spraznijo. Optimalna mešanica ogljikovih hidratov z visokim glikemičnim indeksom poveča vzdržljivost in zakasni občutek utrujenosti.

Preberi si tudi članek: Ogljikovi hidrati - najboljše gorivo.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


Pomembna je pravilna mešanica napitkov

THE Isodrink vsebuje idealno mešanico enostavnih ogljikovih hidratov glukoze (dekstroze), fruktoze in maltodekstrina. Poleg te mešanice vsebuje tudi PALATINOZO! Palatinoza je edini OH v obliki glukoze, ki ima nizek glikemični indeks! To pomeni, da ne povzroči hitrega dviga inzulina (kot je to pri ostalih sladkorjih), temveč zagotavlja postopno sproščanje energije za dolgotrajno vzdržljivost!

Znanstvene študije so pokazale, da je kombinacija enostavnih ogljikovih hidratov veliko učinkovitejša pri vzdrževanju optimalnih nivojev glukoze v krvi, kot pa en sam vir OH.

THE Isodrink s tem omogoča lahko prebavljiv in hiter vir energije potreben za dolgotrajne napore. Idealna je 7% ogljikohidratna raztopina, ki preprečuje dehidracijo, krče in pregrevanje telesa ter pospešuje prehajanje vode v celice.

Nevarnosti dehidracije

Znanstveniki so potrdili, da človeku že po izgubi 2-3% telesne tekočine drastično padejo telesne sposobnosti. S potenjem izgubljamo tudi elektrolite, kar lahko privede do dehidracije in mišičnih krčev ter povzroči pregrevanje telesa.

THE Isodrink ima nizko osmolarnost, s pravilnim doziranjem pa napravimo idealno, 7% raztopino enostavnih ogljikovih hidratov kar omogoča popolno hidracijo.


Pomembna vloga vitaminov in mineralov v napitkih

Pravilno razmerje vitaminov, mineralov in antioksidantov z dodanimi 5 najpomembnejšimi elektroliti prepračuje  nastanek amoniaka in mlečne kisline in s tem mišično utrujenost! Prav tako športniku povečuje zbranost in ostro razmišljanje ter učinkovito odžeja. Kompleks elektrolitov omogoča čvrsto mišično kontrakcijo.

THE Isodrink vsebuje sestavine, ki pospešujejo Krebsov ciklus, nastajanje ATP-ja ter telesu dovaja konstantno energijo in poveča dotok kisika v mišice, kar povečuje vzdržljivost. Esencialni antioksidanti uničujejo proste radikale ter pospešujejo regeneracijo po treningu, ki omogoča, da že naslednji dan ponovno treniramo s 100% intenzivnostjo.

THE Isodrink vsebuje tudi 200% dnevne potrebe po vitaminu C, ki ima odločilen pomen za imunski sistem ter zdravo funkcioniranje organizma.

Preberi si tudi: Beljakovinski napitki po vadbi v fitnesu.Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v The Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.Bodi najboljŠi, Be THE Best


Natan Hojč, ISSA Specialist in Performance Nutrition

Aleksandar Đorđevski, dr. med

Člana strokovnega THE Team-a

THE Isodrink (2500 g)
Redna cena: 28,55€
Klubska cena: 19,99
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov