HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Ashwagandha za življenje brez stresa

Ashwagandha oziroma slovensko ašvaganda je tako imenovan indijski ginseng. Uporablja se že več kot 2500 let kot del Ayurvede.

Ashwagandha je zimzeleni grm, ki zraste v všino nekje do 170 cm. Spada med adaptogene in zajema celoten spekter učinkovin, ki ugodno vplivajo na naše telo. Adaptogeni so naravne snovi, ki s svojimi učinkovinami samodejno vzpostavijo ravnovesje v našem telesu.

Ashwagandha izvira iz severovzhodnega dela Indije. Uspeva pa tudi v toplih krajih kot so Šrilanka, Bangladeš in Nepal.


Ayurveda in ashwagandha

Več kot dva tisoč let se Ashwagandha uporablja kot del Ayurvede in spada med tiste rastline, ki pomagajo kot adaptogen, afrodizijak in tonik za pomlajevanje.


Našemu telesu pomaga predvsem pri:

• Izboljšanju spanca oziroma proti nespečnosti

• Preprečuje kronični stres in tesnobo - vzpodbuja delovanje nadledvične žleze in uravnava njeno delovanje

• Izboljšuje delovanje hormonov

• Izboljšuje delovanje možganov in spomin

• Pomaga pri delovanju ščitnice

• Deluje pomlajevalno

• Povečuje libido in preprečuje težave s spolnostjo

• Zmanjšuje degeneracijo možganskih celic

• Deluje protivnetno

• Preprečuje utrujenost


Kdaj uporabljati ashwagando

Ashwagandho večino ljudi uporablja kot adaptogen in kot pomoč pri zmanjševanju stresa ter tesnobe. Zato se priporoča zaužiti odmerek 2x dnevno in sicer 1 odmerek zjutraj in 1 odmerek pred spanjem. Po raziskavah sodeč ni primerno kombinirati ashwagandhe z drugimi vitamini ali minerali. Prav tako imajo tudi nekateri posamezniki težave z želodcem če jemljejo ashwagandho na prazen želodec, zato je pomembno da jo uživate z obrokom.


Če pa želite ashwagandho uporabljati kot relaksant za izboljšanje vašega spanca pa je dovolj, da zaužijete en odmerek pred spanjem.

Delovanje ashwagandhe boste šele opazili po nekaj dneh ali tednih jemanja, zato je pomembno da jo jemljete redno daljše časovno obdobje.

Učinkovit dnevni odmerek ashwagandhe je nekje med 500-600 mg dnevno. Raziskave pa kažejo, da se uporablja tudi v odmerkih do 5 g dnevno za zniževanje kortizola. Najlažje je ashwagandho v dovolj veliki količini zaužiti v obliki prehranskega dopolnila. Pri THE Nutrition priporočamo 1-2 odmerka dnevno v obdobju 3 mesecev.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Lahko pa se odpravite do enega od THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Bodi najboljši, Be THE Best

X3M Omega 3 (150 softgel kaps.)
Redna cena: 25,70€
Klubska cena: 17,99
THE Green Tea DRINK (300 g)
Redna cena: 28,56€
Klubska cena: 19,99
THE Ashwagandha (60 kaps.)
Redna cena: 15,70€
Klubska cena: 10,99
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov