HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

7 razlogov, zakaj trenirati s svojim partnerjem

V zadnjem času čedalje pogosteje vidimo na fitnesu pare. Pridejo skupaj, včasih celo trenirajo skupaj kot trening partnerji. Kar je bilo včasih prava redkost, saj so se predvsem punce na široko izogibale fitnesa in uteži, je sedaj postalo nekaj vsakdanjega.

Trenirava skupaj ostaneva skupaj

Trenirana postava je novi modni trend

To je najbrž predvsem posledica menjave modnih trendov in lepotnih idealov. Iz Victoria's secret shiranih deklet brez pravih oblin, je novi ženski lepotni ideal postalo trenirano telo z zaobljeno zadnjico in čvrstim trebuščkom (six-pack ni nujen). »Fit is the new skinny.«

Ker je tako postavo najlažje in najhitreje ustvariti v fitnesu in z vadbo z utežmi in ker so raziskave pokazale izredne zdravstvene koristi tega načina treninga, sedaj v fitnesih skoraj ni več razlike v številu moških in žensk. To je bilo le nekaj let nazaj nepredstavljivo.

Obstaja pa še ena velika prednost, ki so jo punce začele pametno in s pridom izkoriščati: svojega fanta uporabijo kot osebnega trenerja. Na ta način imajo nekoga, ki je visoko motiviran, da dosežejo dober rezultat in si poleg tega še zagotovijo dodatnih 5-10 ur kvalitetnega druženja na teden s svojim fantom. Teh uric namreč on zelo verjetno ne bi bil pripravljen odstopiti za kakšno drugo aktivnost.PREDNOSTI SKUPNEGA TRENIRANJA

1. Fizično ujemanje

Dejstvo je: ljudje smo vizualna bitja. Res je, da je za dolgoročen odnos pomembnejše karakterno ujemanje. Vendar pa nihče ni preveč navdušen, da se njegov partner po nekaj letih skupnega življenja zapusti in pozabi na negovanje svojega zdravja in svojega izgleda.

Take stvari zelo pogosto vodijo v težave v odnosu. Po eni strani tudi zato, ker o njih ni enostavno govoriti in so čustva hitro prizadeta. Trpi seveda tudi spolno življenje.

To je veliko lažje preprečiti kot zdraviti. Pari, ki skupaj trenirajo, bodo ohranili lepo postavo in se na najboljši možen način izognili potencialno velikemu problemu.


2. Večja verjetnost, da bosta ostala skupaj

Ko se dvigne rožnata megla zaljubljenosti se pari znajdejo pred vprašanjem: kateri so najini skupni interesi?

Za dolgoročno uspešen odnos so skupni interesi absolutno nujni! Če fant in punca nimata skupnih interesov, bosta čedalje manj stvari počela skupaj. To seveda po določenem času pomeni smrt za zvezo.

Treniranje in skrb za telo je lahko zelo velik in pomemben skupni interes. Nekaj kar lahko skupaj načrtujeta, se o tem pogovarjata in seveda tudi izvajata. Težko bi si zamislili bolj konstruktiven skupni interes.3. Boljši seks

Kot prvo se bosta fant in punca počutila bolje v svoji koži. To avtomatsko pomeni večjo sproščenost in predajanje užitkom brez zadržkov.

Kot drugo bosta v boljši kondiciji z boljšimi fizičnimi zmogljivostmi. Seks je fizična aktivnost. Kot vsako fizično aktivnost, jo bodo bolje opravljali tisti, ki so telesno v boljši formi. Medtem ko bo punca navdušena, da jo njen fant kot peresce dvigne od tal in jo brez težav premika v vseh možnih položajih, bo fant vesel, da si pri tem ne bo poškodoval hrbtenice.

Tretjič: med seboj se bosta bolj privlačila. Priznajmo si: mišičasto moško telo in lepo oblikovana, na pravih mestih zaobljena ženska postava sta pač privlačnejša od pivsega trebuha in celulita. Takšni smo po naravi, saj instinktivno čutimo, da bo tak moški oz. ženska boljši partner za kvalitetne potomce.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


4. Boljši potomci

Nedavne raziskave v epigenetiki so ugotovile, da ljudje na svoje potomce ne prenašamo samo svoje genetske zasnove, ampak tudi naše življenjske navade.

Da poskusimo čim bolj poenostavljeno razložiti: ljudje imamo v našem DNK (genetski zapis) zelo veliko število genov. Ti geni določajo bolj ali manj vse, kar se bo z nami zgodilo- od barve naših oči do tega za katerimi boleznimi bomo zboleli in od česa umrli.

Zdaj pa pomembni del: ljudje na to, katere gene imamo v DNK ne moremo vplivati. Lahko pa vplivamo na izražanje teh genov. Npr. gen, ki povzroča nastanek rakavih celic je lahko aktiviran ali pa nekativen. Na oboje vplivamo sami z našim življenjskim stilom. Prehrana, aktivnost, alkohol, kajenje, količina spanja, količina vode, uporaba pravilnih prehranskih dodatkov... vse to vpliva na to, kateri geni bodo pri nas izraženi.

Vendar kot kažejo zadnje raziskave, geni niso izraženi le pri nas, temveč jih preko našega genetskega materiala (spermiji pri moških in jajčeca pri ženskah) prenesemo tudi na naše potomce.

Če bomo živeli zdravo, bodo boljši potencial za zdravo življenje imeli tudi naši otroci. Večjega darila jim ne moremo dati.5. Manj težav za mizo

Morda na prvi pogled trivialna stvar, vendar v vsakdanjem življenju še kako pomembna.

Če eden od partnerjev želi veliko zelenjave, pusto meso, sveže sadje, oreščke, ribe, jajca in poleg tega še nekatere osnovne dodatke: whey proteine, omega 3 maščobe, vitamine in minerale ter cink in magnezij, medtem ko drugi partner hrepeni po McDonaldsu, pici in hitro pripravljeni predelani hrani, potem bo pri mizi nastal problem. Pravzaprav se bodo težave začele že pri nakupih, nadaljevale pri kuhanju in kulminirale v epski spor za mizo.

Če partnerja oba skrbita zase, potem smo pravkar dobili še 3 zelo prijetne aktivnosti (skupno nakupovanje, kuhanje in večerjanje), ki jih lahko opravljata skupaj.


6. Konec težav pri kupovanju daril

Darila so vedno občutljiva stvar. Še posebej ob pomembnih priložnostih (rojstni dnevi, obletnice, Valentinovo..). Kadar moški in ženska nimata skupnih interesov, še veliko slabše poznata svojega partnerja, kar pri izbiri daril povzroči še večji glavobol. Še posebej potem, ko vidita razočarani izraz na obrazu partnerja, ker smo zopet »usekali mimo«.

Pari, ki skupaj trenirajo, se o tem pogovarjajo. On bo vedel, da je ona navdušena nad majicami brez rokavov, ki so tako izrezane, da poudarijo njene prsi. Ona bo vedela, da ima on najraje superge Nike in da je pred kratkim ugledal nov model, ki mu je noro všeč.

Problem rešen.7. Manj prepirov

Moderni  način življenja je stresen. Temu se je težko izogniti. Vsakdo mora ta stres nekako sprostiti, sicer na dolgi rok ostane brez las na glavi - ali so izpadli ali si jih je populil sam.

Velika razlika je, če fant frustracijo nad šefom v službi sprosti na 200kg počepa in boksarski vreči in ženska svojo jezo nad kolegico v službi, ki vedno prevzame zasluge za njeno delo in je nasploh pras***, sprosti med dobrim HIIT kardio treningom.

V nasprotnem primeru lahko ta slaba volja najde kakšno drugo nič hudega slutečo (in ničesar krivo) žrtev in to se ponavadi ne konča dobro.


To je samo nekaj ključnih prednosti treninga v dvoje. Za srečno in dolgoročno uspešno razmerje priporočamo, da poskusiš partnerja navdušiti za skupen trening.

Ne bo vama žal.Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v naši spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.Bodi najboljŠi, Be THE Best

Mare Hojč, 15 let profesionalnega športa (SLO, ŠPA, AUT, NEM) in Inštruktor fitnesa FZS

Član strokovnega THE Team-a

X3M ShredXX (200 kaps.)
Redna cena: 51,42€
Klubska cena: 35,99
X3M DIET Meal (750 g)
Redna cena: 28,50€
Klubska cena: 19,95
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov