HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Re: Recepti     Objavljeno 08.03.2013 ob 18:10
U ena tema v kateri lahko še jaz nekaj prispevam...

Anyway današnje kosilo ravno skuhano

PIŠČANČJI SEGEDIN

200G piščančjih prsi
500g kislega zelja
250g pasiranega paradižnika
1 srednja čebula
1/2 velike bučke
sol, poper, mleta paprika, česen v prahu, lovorjev list
kokosovo olje oz olivno po želji

Na kokosovem/olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo narezano meso in bučke. Začinimo in pražimo 10 minut, dodamo zelje, pelate in pol litra vode ter kuhamo še dobre pol ure. Dodajamo vodo po potrebi.


En globok krožnik ma cca 200-250 kcal.
Re: Recepti     Objavljeno 09.03.2013 ob 19:13
Evo še današnje kosilo/večerja

Puranja musaka z bučkami

količine za 2 lačna:

300g puranja prsa (zmleta, je bil mesar prjazn in je zmlel)
700 g bučk
1 čebula
2 stroka česna
sol, poper, mleta paprika, bazilika, peteršilj
kokosovo olje ali olivno po želji jes pač vse delam na kokosovem
400g pasiran paradižnik
100 g korenje

Čebulo sesekljamo in prepražimo na kokosovem/olivnem olju. Dodamo meso in začimbe ter na drobne kockice narezano korenje ter pražimo še 10 minut. Zalijemo s pasiranim paradižnikom in kuhamo 20-25 minut. Ognjevarno posodo malo namažemo s kokosovim/olivnim oljem položimo plast bučk jih solimo in popramo, sledi plast pripravljenega mesa ter povrh še plast bučk spet solimo in popramo bučke.
Pečemo na 200 stopinjah 45 minut. Zraven sede kak mešana solata, jes sm si naredu zelje, motovilec, redkvice in malo koruze.

energijska vrednost za tole količino je prb 850kcal torej za 2.

Še grafično...
Capture_029.jpg
Re: Recepti     Objavljeno 10.03.2013 ob 20:54
Še en preprost recept na brzino, sm si danes za malco naredu v službi...

Ajdove palačinke

za prb 7 palačink:
150g ajdove moke
2 jajci
2,5 - 3 dcl mleka 0,5%
1 dcl radenske
pol žličke cimeta
četrt čajne žličke oz par kapljic prave burbonske vanilije
ščep soli

Sestavine dobro zmešamo z kuhinjsko metlico in pustimo maso na sobni temperaturi da malo stoji. Za peko sem uporabu kokosovo olje in pridejo odlične palačinke.

Nadev je bil pri meni low sugar brusnični džem in malo kokosa.

Energijska vrednost za zgornjo količino je prb 800 kcal to je za 8 palačink brez nadeva

Ajdove palačinke so odlične tud gratinirane, ki sm jih pa prejšni teden naredu s skuto in jagodami. Palačinke se nardijo po istem receptu, za nadev se pa zmeša low fat jogurtova kisla smetana in low fat skuta (active mercator) ter 1 jajce in žlica medu. Palačinke namažete na sredino date arezane jagode zvijete položite v pekač še malo premažete z nadevom in zapečete na 200 stopinjah do zlato rumene barve. Pečene potresete s cimetom.

Capture_030.jpg
Re: Recepti     Objavljeno 10.03.2013 ob 21:42
avokado
3.jpg
1.jpg
4.jpg
Re: Recepti     Objavljeno 10.03.2013 ob 21:43
Obrok iz avokada

1 cel avokado
1 dcl mleka ( ali 1.1/2dcl odvisno kako gosto maso želimo )
ščepec cimeta
Malo stevie za posladkati
1 merica Amino Wheya
1/4 merice Ketonic proteina
vse to damo v mikser in zmiksamo, kremo ki nastane damo v lonček in ga postavimo v hladilnik za kakšno uro ali dve da se vse lepo strdi. Pol pa navali narode!!

Re: Recepti     Objavljeno 11.03.2013 ob 08:37
kranskijanez je napisal/a:

Obrok iz avokada

1 cel avokado
1 dcl mleka ( ali 1.1/2dcl odvisno kako gosto maso želimo )
ščepec cimeta
Malo stevie za posladkati
1 merica Amino Wheya
1/4 merice Ketonic proteina
vse to damo v mikser in zmiksamo, kremo ki nastane damo v lonček in ga postavimo v hladilnik za kakšno uro ali dve da se vse lepo strdi. Pol pa navali narode!!



Zveni okusno,bom danes probal...the whey si dodal predvidevam čokoladni...

more bit pa tole ful nasitno če daš cel avokado pa verjetno se kr lepo strdi v hladilniku
Re: Recepti     Objavljeno 12.03.2013 ob 20:30
Yup, zelo nasitno
Re: Recepti     Objavljeno 16.03.2013 ob 21:54
Evo še en zelo okusen recept, večkrat že na meniju tudi danes

Ajdovi štrulji

testo:
50 dag ajdove moke
10 dag polnozrnate moke
6 dl slanega kropa

nadev:
50 dag low fat skute (active mercator)
2 jajci
4 žlice jogurtove kisle smetane (low fat kisla smetana mercator)

Ajdovo moko poparimo s slanim kropom in pustimo da se ohladi. Dodamo polnozrnato moko in po potrebi še malo soli (probajte testo če je dovolj slano). Zagnetemo testo in razvaljamo na debelino 1 cm. Za nadev dobro zmešamo skuto, kislo smetano, jajci in malo solimo. Nadev naj bo gladke teksture. Namažemo na razvaljano testo prav tako 1 cm na debelo. Zvijemo v štruklje, tesno zavijemo v prozorno folijo in nato še v alu folijo. Štruklje lahko zamrznemo nekuhane, še lažje pa je če jih zavite skuhamo 20 minut) in nato narežemo na porcije (kot lahko vidite na sliki) ter potem zamrznemo. Odtajate oz pogrejete jih lahko v mikrovalovni pečici in so več kot odlični. Lahko pa jih tudi odtajane zagratinirate z ligerjem. Štruklji so odlična priloga h recimo lososu s špinačo...

Slika štrukljev in dveh kosil, špinačni je bil danes fenomenalen...

Capture_037.jpg
Capture_038.jpg
Re: Recepti     Objavljeno 17.03.2013 ob 07:12
Super recepti
Re: Recepti     Objavljeno 17.03.2013 ob 20:41
Avokadova krema ga trga, sem probal danes, ampak sem dal namesto čokolade, vanilijev whey.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov