HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Re: Recepti     Objavljeno 26.05.2007 ob 13:59
Polnozrnati kruh

Sestavine:
- 150g. ovsenih kosmičev
- 120g. polnozrnate pšenične moke
- tri beljake z enim rumenjakom
- 1 pecilni prašek
- sol
- malo vode

Priprava.

Polovico ovsenih kosmičev zmeljemo v moko. V primerno veliki posodi zmešamo zmlete ovsene kosmiče, ostalo polovico ovsenih kosmičev, polnozrnato moko, pecilni prašek, sol in dodamo tri beljake in en rumenjak katerega smo prej zmešali v drugi posodi. Če je zmes pregosta dodamo malo vode, če je preredka dodamo še malo polnozrnate moke. Ko je zmešano vse skupaj postavimo za pol ure v hladilnik, da se kosmiči prepojijo. V pekač damo peki papir in zmes oblikujemo v majhen hlebček ter ga rahlo posujemo z polnozrnato moko. Vse skupaj damo v pečico za 40 min. katero smo segreli na 180°C.
bodybuilding trener BFZS/IBFA
JGSI Spinning inštruktor
http://www.trener-niko.si/

gsm. 041 746 900
Re: Recepti     Objavljeno 26.05.2007 ob 14:10

THE Protein Blend Z BELJAKOM

Sestavine:
- 30g. THE Protein Blend
- 6 beljakov
- cimet
- tekoče sladilo (natreen)
- voda

Priprava:

V primerno veliki posodi zmešamo naštete sestavine in dobro premešamo (lahko uporabimo električni mešalnik), da dobimo gladko in še tekočo maso, vode uporabimo toliko, da je masa lepo tekoča in ne pregosta. Tako pripravljeno maso vlijemo v primeren pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko in pečemo v pečici pri 200°C približno 15min. Paziti moramo da pekač ne napolnimo do vrha, ker masa malo naraste. Ko je pečeno ločimo papir od peciva, ga ohladimo, narežemo približno 2cm. debele kose (oblika je odvisna od pekača), razporedimo po krožniku in serviramo. Pred serviranjem lahko vse skupaj postavimo za pol ure v zamrzovalnik.
Po vrhu lahko še dodatno prelijemo mešanico THE Protein Blend in vode, vendar moramo paziti, da mešanica ni pregosta in je še lepo tekoča.
bodybuilding trener BFZS/IBFA
JGSI Spinning inštruktor
http://www.trener-niko.si/

gsm. 041 746 900
Re: Recepti     Objavljeno 26.05.2007 ob 14:16
ČOKOLADNI PIŠKOTI

Sestavine:
- 130g. polnozrnate ržene moke
- 130g. polnozrnate pšenične moke
- 70g. koruznega zdroba
- 20g. lanenega semena
- 100g. rozin
- pecilni prašek
- vanilin sladkor
- tekoče sladilo (natreen)
- 100g. margarine
- 50g. kakava v prahu
- 40g. dekstroze
- voda
- cimet
-      orehi
Priprava:

V primerno veliki posodi zmešamo rženo moko, pšenično moko, koruzni zdrob, laneno seme,  rozine in pecilni prašek. V drugi posodi segrejemo približno 1.5dcl. vode in raztopimo margarino, kakav v prahu, dekstrozo, vanilin sladkor in na koncu dodamo tekoče sladilo (po okusu). Ko imamo vse sestavine raztopljene jih dodamo prvi mešanici in dobro premešamo, da dobimo enakomerno maso, ki pa mora biti dovolj gosta (po potrebi dodamo še malo pšenične ali ržene moke). Iz tako pripravljene mase oblikujemo piškote, katere polagamo na pekač ki smo ga obložili s papirjem za peko. Vse skupaj postavimo v pečico katero smo predčasno segreli na 180°C in pečemo 20 – 25min. Preden damo piškote v pečico jih malo potresemo s cimetom in obložimo z orehi. 
bodybuilding trener BFZS/IBFA
JGSI Spinning inštruktor
http://www.trener-niko.si/

gsm. 041 746 900
Re: Recepti     Objavljeno 27.05.2007 ob 10:22
Recepte in razne jedilnike pišem, ko sem na dieti, takrat imam idej....., receptov se je pa nabralo že za celo knjigo..
bodybuilding trener BFZS/IBFA
JGSI Spinning inštruktor
http://www.trener-niko.si/

gsm. 041 746 900
Blitvin burek     Objavljeno 27.05.2007 ob 20:28
vedno na zalogi v zamrzovalniku;
sestavine;
-dva jajca
-500g lahke skute
-500g blitve (ali mlade špinače)
-sol
-polnozrnato listnato testo

listnato testo bo lažje zvijati in nebo pokalo, če ga damo nekaj časa pred uporabo iz hladilnika, da doseže sobno temperaturo. jaz posamezne liste pred nadevanjem še rahlo navlažim z mlačno osoljeno vodo.
za nadev drobno sesekljamo blitvo, zmešamo skupaj z skuto in jajci. posolimo. po želji dodamo tudi druge začimbe.
nadev pomažemo po eni tretjini testa, zvijemo, kot palačniko, ter potem še v rolico.
bureke zložimo na pekač pokrit z peki papirjem, prelijemo z toplo, rahlo osoljeno vodo in damo peči. začetna temperatura pečice je lahko kar visoka - tam okoli 220 st., kasneje tem. znižamo na 180 st. in pečemo cca. pol ure ali več. vmes po potrebi rahlo zalivamo z vodo, da se nam bureki med peko ne izsušijo. lahko pa pekač na sredini peke tudi pokrijemo z alu folijo. jaz imam rada bolj sočne bureke in jih obilno zalivam, vendar vseeno pazim, da ni premokoro in da se vsa tekočina lepo vpije.
pečene bureke ohladimo in posamično popakiramo v vrečke, ter damo v zamrzovalnik.
sama jih odtajam v mikrovalovki ali jih enostavno zvečer postavim na pult, da se do jutra odmrznejo.
meni je burek trenutno moj omiljeni zajtrk, ki je redno na jedilniku. nadeve lahko poljubno speminjamo.
super paše skupaj tudi kombinacija z popečenim piščetom, porom in  skuto, lahka šunka in skuta, samo skuta in lahki cottage cheese, ali sašotova pogruntavščina z zmletim mesom,  za sladko verzijo pa skuti dodamo tekoče ali umetno sladilo v posipu (potem seveda ne vlažimo z slano vodo).  idej za nadeve je malo morje...
kaloričnih vrednosti nimam naračunanih, ampak mislim, da se s tem ni treba pretirano beliti glave....., ker na strogi dieti tovrstna hrana itak odpade...