HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana otroka po treningu     Objavljeno 10.12.2015 ob 22:44
Živijo!
Hči ima 11 let, pri petih letih je izbrala svoj šport, s katerim sledi svojim sanjam. Trenira 4x tedensko, doma se ukvarjamo z vajami za gibljivost in vzdržljivost v moči, tako je s trdim delom prilezla do naziva državne prvakinje (ponosna mama se seveda pohvali). Redni treningi trajajo 2 uri, končajo se v večernih urah, po njih je lačna. Običajno sproti zavijeva v pekarno po štručko, če jo držim lačno do doma, poje kalorično sadje (banano, kaki) in jogurt. Glede prehrane s strani kluba ni napotkov, menim pa, da bi bilo treba po treningu poskrbeti za vnos beljakovin. Da bi ji pripravila kar kak sendvič, ne pride v poštev, ker ne mara nobenih salam in sira (edino, kar ne je,), mesa pa ji zvečer seveda ne pečem - čeprav bi recimo kakšnega govejega stejka (na pol krvavega!) pojedla toliko, kot bi ga dobila. Skratka, je precejšen mesojedec, če ima priložnost.
Bi bilo smiselno, da štručko po treningu zamenjamo s proteinskim šejkom? Kljub njenim letom? Razmišljam o 100% konopljinih proteinih (http://www.the-nutrition.com/izdelek/513/THE-HEMP-Protein/b/trgovina/cat/1/stype/2/ob/0). Rada bi nahranila njo in ji tudi pomagala pri regeneraciji po treningu, nočem pa, da pridobiva mišice, ker ima že zdaj takšno mišično maso, da v tej smeri ne smemo delati nič.
Hvaležna bom za nasvet.
Lep pozdrav vsem
Re: Prehrana otroka po treningu     Objavljeno 11.12.2015 ob 17:32
Pozdravljena na forumu

Vsekakor se pri otrocih, ki so stari 11 let priporoča vnašanje določenih prehranskih dopolnil po aktivnosti. Glede na to, da je hčera telesno zelo aktivna bi v njenem primeru prišli v poštev prehranski dodatki na bazi beljakovin.
Po aktivnosti bi bilo najbolj idealno, da spije sirotkine whey proteine kot so recimo THE Amino whey ali x3m Whey. Značilnost sirotkinih proteinov je, da imajo hitro absorbcijo, visoko biološko vrednost in posledično pomagajo pri regeneraciji. Prav tako lahko hčerka poleg 1 merice THE Amino whey po aktivnosti zaužije še eno do dve banani.

Sploh ker je vaš otrok še v razvoju se priporoča čim bolj raznolika prehrana, ki vsebuje beljakovine, polnovredne ogljikove hidrate in maščobe. Sladkarije kot sami veste niso najboljše za zdravje in tudi niso koristne za telo. Izogibajte se tudi sladkim pijačam in sokom, s katerimi vnesete nepotrebne prazne kalorije.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Prehrana otroka po treningu     Objavljeno 29.01.2016 ob 18:47
Mene je tisti "seveda ne pečem mesa zvečer" zmotil. razlog za to je ?
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov