HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
Bride to be - september 2018     Objavljeno 27.01.2018 ob 16:05
Zdravo,

stara sem 30, visoka 170, kg nekaj čez 90. Kilogrami niso ravno vidni na meni, tehtnica pa vseeno realno pokaže in odpre oči.
Do septembra imam plan za posebno priložnost izgubiti skupaj cca 20 kg in kjer je volja je tudi pot. Začela sem po novem letu, počutim se dobro, razlika trenutno -2,5 kg.

Prosim vas za mnenje ali nasvet glede moje prehrane in gibanja. Ne želim meriti hrane in se obremenjevati s tehtanjem, poslušala bom telo in sebe tako da se ustavim ko je dovolj, obroki so manjši.

6:00 - na tešče limonada in potem jutranja rekreacija cca 45 min (hitra hoja, tek, kolo - srednje intenzivno)
7:00 ZAJTRK - 3x pečeno jajce (1 celo, 2 samo beljak), kos rženega kruha, zelena paprika ali druga opcija namaz zgnetem pol avokada, 1 rio mare odlijem olje, 1 stisnjen strok česna za okus, kos rženega kruha+ zeleni čaj .... kosmičev, mleka ne konzumiram, ker mi ne paše
10:00 MALICA - pest jagodičevja, 1 kepica grškega jogurta, posuto z žlica mletih mandljev ali če sem na okrog posežem po proteinski ploščici
13:00 KOSILO - rižota (rjavi riž, meso piščanec ali puran, pečena zelenjava) ali kuhan zgneten sladek krompir, pečen losos ali pirini rezanci, tuna rio mare odlijem olje in pri vseh obrokih vedno pečena zelenjava (bučke, papirka, brokoli, korenček - kar imam)
15:00 - 16:00 - x3m fat burner pred gibanjem - vaje za moč, na internetu sem našla ogromno challenge-ov (trebušnjaki, počepi, plank, kolebnica ...) naredila sem si programček najprej ogrevanje cca 10 min sobno kolo, nato vse vaje pri katerih tedensko večam ponovitve, na koncu raztezanje cca 10 min)
16:00 po treningu MALICA: x3m diet meal temna čokolada, zmikasno s pol banane in 2dl vode - fina čokoladna krema (tako tudi nimam želje po sladkem)
19:00 VEČERJA - sveža solata (zelena, radič, zelje, rukola, paprika, paradižnik ...) z zrezkom ali mozzarelo ali kuhano jajce
22:00 pred spanjem - CASEIN puding lešnik z pol vodo pol mandljevo mleko

Med tednom je tako .... vikend so pa brez gibanja in vikendi pri prehrani z malo manj OH in brez caseina ter sadja, ko bo lepše vreme bodo aktualni hribi

Skrbim za zadostno spanje in počitek ter vodo. Trenutno so moja edina skrb knjige, časa in volje dovolj. Obroki so pogosti ampak manjši. Nikoli občutek, da sem se prenajedla ..... Bi kaj spremenili, dodali, odstranili, svetovali?

Hvala <3 poročam naprej
Ni važno kako hitro greš, važno je, da se premikaš!
Re: Bride to be - september 2018     Objavljeno 28.01.2018 ob 20:50
Zdravo in dobrodošla na forumu

Jedilnik imaš dobro zastavljen in se mi zdi tudi zaenkrat raznolik. Kalorično gledano imaš tudi vrednosti dobro zastavljene. Če hujšaš nekje v povprečju 0,5 kg na teden ti gre zelo dobro. Pomembno je da konstantno napreduješ in počasi. Se bo pa tudi kdaj zgodilo da tehtnica ne bo pokazala spremembe ampak ne obupat, pride kdaj takšen teden.

Osebno ne bi nič kaj dosti spremenil razen to da dodaj v prehrano maščobne kisline THE omega 3 ter vitamine THE vitamin strong. Pomemben je dodaten vnos vitaminov in mineralov sploh za nekoga ki je telesno aktiven in ko hujša. Žal v sadju in zelenjavi ni dovolj vseh potrebnih vitaminov in mineralov.

Koliko spiješ na dan vode?
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Bride to be - september 2018     Objavljeno 01.02.2018 ob 16:40
Hvala za odgovor.

Glede vode, čisto odvisno. Načeloma se poizkušam čim bolj približati 3l, se pa zgodi da tudi pozabim piti in me šele žeja spomni, pod 2l načeloma ne grem. Kako je z omega3 in vitamini, kdaj je najboljše da jih konzumiram? Po/med/pred obrokom? Omega3 bom kupila, vitamine formulo sem pa dobila pred kratkim pri nakupu

Kakšno je vaše mnenje o kolagenu? Jaz sem ga začela zvečer pred spanjem piti, ga vmešam v metin čaj za sklepe, kožo.

Hvala.

Ni važno kako hitro greš, važno je, da se premikaš!
Re: Bride to be - september 2018     Objavljeno 05.02.2018 ob 11:49
Omega 3 in vitamine lahko zaužiješ z obrokom oziroma po obroku.

Kolagen je ok za izboljšanje kože, nohtov in las.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov