HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
Žar     Objavljeno 29.06.2006 ob 23:59
Večkrat sem že slišal, da jedi na žaru niso zdrave, pa čeprav ni prisotnega rastlinskega olja, k se ga tako radi izogibamo. Je to res? Kakšna je razlika pri mesu, ki ga pečemo v ponvi (dam za primer teflon, kjer ne potrebuješ olja) ali pa na ognju.
[move]Kdor drugemu jamo koplje, potrebuje kramp in lopato[/move]
Re: Žar     Objavljeno 30.06.2006 ob 06:56
mislim, da je pri žaru problem tista maščoba, ki se iz samega mesa cedi na ogenj/žerjavico. Le-ta potem gori pri zelo visokih temperaturah in tisti dim, ki pri temu nastaja, naj bi bil zelo nezdrav...

kakšne pa so dejanske količine tega in koliko tega meso nazaj "vpije" pa ne vem

nisem pa čisto prepričan zato naj me kdo popravi, če se motim
Re: Žar     Objavljeno 30.06.2006 ob 08:42
Tko kot Mix pravi in če itberemo nemastno meso(piščanca) se nima kaj cediti na žerjavico,tako da ti kar roštiljej kolikor hočeš samo ne roštiljaj s špehom
Re: Žar     Objavljeno 10.07.2006 ob 14:10
Pri jedeh na žaru so problematični izcedki hrane. Zaradi katerih nastaja skodljiv dim in se vpija v hrano.
To lahko povzroča nastanek rakavih celic. Mislim da je podobno kot pri kajenju pomembna je količina zaužite hrane in odpornosti organizma vsakega posameznika.
Če ne ješ tako pripravljeno hrano vsak dan ni razloga za skrb.
Kako se izognit temu?
Primer: Jaz si pripravim meso na žaru v pečici ali mikrovalovki s tem, da nastavim funkcijo pečica.
Nerjavečo jekleno mrežo ovijem z alu - folijo (če pripravim jed v mikrovalovni pečici ) in na to položim meso. V klasični pečici položiš meso na mrežo, spodaj pa namestiš nerjavec jeklen pladenj, na katerega kaplja maščoba iz mesa.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov