HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Re: hiit na ketonski?     Objavljeno 14.02.2009 ob 17:34

az sem bil lani spomladi na ketonski in nisem planirano delal Hitta, vendar je moj šport sam po naravi bolj HIT-boks, 6x3 min + runde na treningih ti dobesedno kurijo mišice in je res bv, pri HITU telo potrebuje najhitrejšo energijo-glukozo razen pri kratkih šprintih do 15 sec šprintih- ATP, na ketonski pa večino energije dobiš z oksidacijo maščob, ki poteka bolj dolgo in zato ni primeren vir, ker pa med samim hittom oksidacija ne more steči telo začne razgrajevati aminokisline v glukozo-torej tvoje mišice.in tu noben bcaa skoraj ne pomaga ker je predolgo in preintenzivno.



vsaj en odgovor iz prakse. sam sem sicer samo razmisljal ce bi izvajal hiit 1x na teden(ce je kdo drug to ze uspesno izvedu), v primeru da bi vsak teden carbloadal in bi meu 20-25 minut hiita zjutraj po loadanju. se vsekakor strinjam da je high int kardio potrata mm sred ketonske.
Re: hiit na ketonski?     Objavljeno 14.02.2009 ob 17:55
ne poznam tvoje strukture telesa niti ne tvoj cilj in način treninga tako, da bom bolj natančno kot tole težko kaj napisal:

v primeru, da ti je cilj obdržati čim več mišične mase in svoje moči potem vsekakor ostani na nizkointenzivnem treningu, ki ti bo ohranil miš. vlakna tipa IIb, v nasprotnem primeru pride do adaptacije in se ta vlakna pričnejo obnašati kot vlakna tipa IIa - počasnejša. IIb se aktivirajo pri najbolj intenzivnem treningu.

v primeru, da treniraš vzdržljivost pa ti lahko intervalni trening pomaga saj lahko dlje in bolj intenzivno držiš trening na ali malo nad laktatnim pragom - to ti omogoča dosti manjše nabiranje mlečne kisline v mišicah - in ravno zaradi tega se poveča mišična vzdržljivost ne da bi pri tem dosti dvignil max aerobni prag/kapaciteto.

nikakor ni priporočljiv int. trening na običajni ket. dieti, kjer se OH sploh ne uživa.
Re: hiit na ketonski?     Objavljeno 14.02.2009 ob 18:15
Seba_s krajšo obrazložitev oz sklep prosim 
je sicer off topic vendar vseeno. glede na kompleksnost mojega športa potrebujem moč, eksplozivnost in vzdržljivost.

a) torej za moč in eksplozivnost vlakna tipa IIb, to dobim s treningi velikega volmuna, 1-5 ponovitev, 5-10 serij, nad 70%?

b) za vzdržljivost v sami borbi, torej da ne bo "gas out-a" potrebujem čim višji laktatni prag in vo2?to dosežem z intervali 45-120 sec, 6-8 krat,90% + obremenitev?katera vlakna se tu razvijajo?

lahko se zgodi da 1 trening ovira drugega?ali se a in b treninga izvajata v razmerju 1:1 in kako je bolje oba na en dan(totalno uničenja cns ali 1. dan a, 2. dan b? 3. regeneracija?)
Re: hiit na ketonski?     Objavljeno 29.03.2009 ob 15:30
pozabi hiit na ketonski, razen če hočeš zgubljati MM in uničevati zdravje
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov