HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Hujsanje: plavanje vs. fitnes     Objavljeno 27.01.2016 ob 22:07
Zivjo,

Kot sem napisala ze v neki drugi temi pricenjam s hujsanjem. Visoka 178cm, kilogramov ne vem, koliko imam, ker me je trenutno strah stopiti na tehtnico. Moja ocena glede na preteklost bi bila okoli 78kg. Mascoba se mi nabira predvsem na zgornjem delu telesa, torej trebuh, hrbet, roke in obraz. Mislim, da bi bila z 10kg manj in spodobno utrjenim telesom zelo zadovoljna.

Sem vegetarjanka, jem jajca. V zadnjem mesecu in pol sem se potrudila in malce uredila prehrano. Prej sem poleg sladkarij in slanih prigrizkov, kar sem crtala povsem, pojedla ogromno kruha. Tudi tega sem zdaj crtala, pregresila sem se ene 2x. Crtala sem tudi testenine. Cez dan pojem nekako takole:
Zajtrk: banana/jabolko in jogurt
Malica: jabolko in/ali skuta
Kosilo(to jem okoli 16.30): solata(zelena, fizol in/ali koruza) in sir/jajca
Vecerja: jajca/skuta z zelenjavo
Veckrat si privoscim tudi maline ali borovnice.

Glede na to, da se ocitno s tezo ne premikam (in po moji zdravi kmecki pameti, bi se zaradi prenaziranja prej zagotovo morala), delam nekaj narobe. Najbrz pojem prevec sadja in sira? To sta moji sibki tocki.

Kar se tice rekreacije, se trudim hodit v fitnes. 3x na teden max. Na dan se sprehodim cca 3km. Sport mi je od nekdaj muka, povrhu sem se slabokrvna, zato se bistveno prej utrudim (telo mi zeleza enostavno noce shranjevati), hkrati imam slaba kolena. Torej nekega silnega potenciala nimam. V fitnesu grem 20 min na kolo, 15 min veslam, 20 hodim v klanec. To je to

Edin sport, ki mi je vsec, je plavanje. Zato me zanima, kako je s plavanjem in hujsanjem. Ali je plavanje za hujsanje boljse kot simple vadbe v fitnesu? Razmisljala sem tudi, da bi vkljucila osebnega trenerja. Se splaca?

Lahko si predstavljam, da boste moje delovanje popluvali, cesar bom v bistvu zelo vesela. Nujno potrebujem kaksne uporabne nasvete. Predvsem si zelim vidnih premikov naprej, ker pocasi ze zgubljam voljo (vem, da se dobro zacela nisem).

Hvalaaa

Re: Hujsanje: plavanje vs. fitnes     Objavljeno 28.01.2016 ob 10:20
Torej, začel bom s prehrano: vnos kalorij je bistveno prenizek, jabolko ne more biti obrok! Potrebno je dvigniti vnos beljakovin in maščob, sadje do 2 kosa dnevno max.

Drugo, govoriš o utrjevanju telesa, uteži pa nikjer - no go!

Plavanje je zelo primerno kot kardio vadba sploh, če imaš probleme s koleni, sta pa ključna pri oblikovanju postave prehrana in trening z utežmi.

Za spremljanje napredka bo potrebna tudi tehntnica, kilogrami so pa enaki, če jih pogledaš ali ne.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov