HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
3 dnevna vadba z utežmi za izgubo maščobe     Objavljeno 02.01.2016 ob 00:19
Zdravo,

Kot smo se v temi o prehrani pogovarjali, bom za izgubo teže treniral 5-6 krat tedensko - od tega imam v planu 3 krat tedensko delati z utežmi(večja teža/majhne serije), 2-3 krat tedensko pa z vajami z lastno težo na moči+kardio.
Zanima me, če mi lahko prosim nekdo napiše kako naj skupine mišic porazdelim po teh treh dnevih, da bom z utežmi obdelal vse telo. Glede na to, da bom v tistih dneh treninga z lastno težo delal vaja tipa squats, iron mike ipd, po drugi strani pa imam noge že same po sebi zelo močne, razmišljam da bi lahko noge celo izpustil iz treninga z utežmi.

Prosim za komentar in kak pameten nasvet. Hvala
Re: 3 dnevna vadba z utežmi za izgubo maščobe     Objavljeno 02.01.2016 ob 22:42
Načeloma ni pametno preveč pustiti nog ob strani, saj so zmogljive mišice nog najbolj pomembne (poleg mišic trupa) tako za varno izvedbo vaj kot funkcionalnost v vsakdanjem življenju. Če boš res noge izdatno izčrpaval na treningu z lastno težo, potem morda pride v poštev, da treniraš zgornji del telesa z utežmi 2x in noge 1x na teden. Za izgubo maščobe sta oba treninga dobra, tako da glede tega nima toliko veze, razporeditev treninga. Sicer pa, tako za zgornji del kot za noge izbiraj kompleksne vaje, ki zadanejo več mišic hkrati in pazi na pravilno izvedbo.

Sicer pa je tako, da tako pri izgubljanju maščobe, pridobivanju mišične mase in nasploh športni vadbi ni nekega ''kuharskega recepta'', po katerem se program spiše. Stavri je potrebno poskusiti, po določenem obdobju presoditi o učinkovitosti programa in se odločiti o morebitnih spremembah ali zamenjavi. Ker je tvoj cilj izguba maščobe, torej niti ni bistveno, kako razporediš treninge.
Re: 3 dnevna vadba z utežmi za izgubo maščobe     Objavljeno 03.01.2016 ob 00:09
Z utezmi bi treniral celo telo, ne glede na razvitost posamezne misice. Sicer moram reči, da je zanimivo , da nihče nima premočnih rok in bi jij izpustil iz treninga, vsi noge, kot da smo iz pasme delovnih konjev

Izvajaj trending vsaj tako kot je castaway napisal 2x zgornji del 1x noge, sam bi raje 3x celo telo..osnovne vaje, dokaj nizek rang ponovitev, velike teze.
Vsak 5 trening bi izvajal vaje z veliko lazjimi obremenitvami in enormnimn stevilom ponovitev.
Re: 3 dnevna vadba z utežmi za izgubo maščobe     Objavljeno 03.01.2016 ob 19:20
pred mano sta ti dva zelo dobro svetovala kljub temu da meniš da imaš močne noge ne izpuščaj treninga nog - gre za veliko mišično skupino ki posledično dvigne nivo hormonov v telesu, pospeši metabolizem in porabo maščob. V glavnem veliko razlogov zakaj NE spuščaj trening nog

Kar se pa trening plana tiče je pa treba to zelo individualno naravnati, gre za stvar posameznika. Lahko bolj podrobno opišeš trening in bomo lažje svetovali
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov