HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Individualni programi
Nazadovanje     Objavljeno 29.06.2009 ob 14:33
Pozdravljeni!

No imam nek čuden problem  

To poletje bo eno leto odkar treniram z utežmi. Pred kakim mesecom sem začel še teči tako da zdaj naprimer v ponedeljek trening z utežmi naslednji dan tek potem spet uteži itd. (tečem ne čisto po urniku odvisno od vremena) razlika je od enega leta nazaj res očitna. Na začetku sem jedel ubistvo kar sem hotel in sem zaužil kar dosti kalorij in sem hitro pridobival na mišični masi zdaj pa sem začel še hujšati ker bi se rad znebil čimveč odvečne maščobe. Vendar se mi je zdaj vse skupaj ustavilo. Še slabše mišično maso izgubljam maščoba ostaja in čedalje manj enregije imam in volje za treninge. Da o prehrani sploh ne govorim. jem čedalje manj ker mislim da bom po vsakem obroku pridobil še več maščobe. star sem 19 let visok 186cm in tehtam 69kg (eno leto nazaj sem imel 85kg). Maščobe pa imam na trebuhu še ogromno. Vglavnem vsak mesec me je manj skupaj, maščoba pa še kar ostaja. Problem je bil tudi da sem imel prej šolo zato enostavno ni bilo časa za zdravo prehrano. zdaj pa imam počitnice in bi rad ta 2 meseca čimbolj izkoristil da bi se spravil nazaj v red.

Zato bi prosil vas, ki se definitivno spoznate na prehrano in treninge da mi nekdo napiše jedilnik in trening s katerim bi največ izgubljal na maščobi vendar mišično maso nekako ohranil ali mogoče celo pridobival, kar bi bilo super. In da bi bil jedilnik čimbolj ''zdrav''

trening z utežmi traja samo 25min nimam več energije prej sem delal po 45min in več.
Tečem po 50min.

Najlepša hvala za kakršnokoli pomoč
Re: Nazadovanje     Objavljeno 29.06.2009 ob 15:17
Na kaksnem pulzu teces?
Napisi trenutni jedilnik, ki je ocitno popolnoma zgresen.
Forum ne deluje tako, da nekdo pise programe, ampak se pomaga, da sestavis svoj program in se nekaj naucis pri tem.
Napisani programi so placljivi in kratkorocni...dolgorocno moras pridobiti znanje, da bos lahko sam sebi delal program.
“Winning isn't everything--but wanting to win is.” V. Lombardi
Re: Nazadovanje     Objavljeno 29.06.2009 ob 15:17
jedilnika ti ne bo nihče napisal. potrudti se boš moral, ga sam sestaviti (primerov na forumu je ogromno), potem ga objavi, da ga popravimo in dopolnimo.

trening z utežmi je bistveno prekratek in očitno je nekaj zelo narobe z vnosom kalorij in razmerjem živil, če izgubljaš mm in ostaja maščoba.

povišaj vnos B in kvalitetnih M, naredi si 8 tedenski plan v katerem boš sistematično nižal kcal vnos nekje na 1-2tedna, prilagodi treninge in jih stopnjuj, predvsem kardio. uteži lahko v začetni fazi obdržiš enak trening kot si ga delal pri 45min.
Re: Nazadovanje     Objavljeno 30.06.2009 ob 20:57
hvala za začetne nasvete. bom pregledal forum in napišem jedilnik
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov