HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Individualni programi
191cm 64kg - pridobivanje misicne mase     Objavljeno 23.07.2017 ob 02:46
Pozdravljeni,

od cca desetega leta se soočam s prenizko telesno težo, vedno sem bil med suhimi. Star sem 26 let, pred 2emi leti sem prvic pricel obiskovati fitnes, 4x na teden, samo vaje na napravah, delal sem vaje za določene dele posebaj (en dan noge, roke, prsa...) s 4 serijami po 12 ponovitev. po prvih štirih mesecih sem iz 59kg prisel na 77kg, v petem mesecu je teža padla ta cca 1-2kg.

Naj omenim da sem v osnovi precej slab jedec, pojem bolj malo ampak, z večjim številom obrokov se mi ponavadi ne da zajebavat, ker precej delam. V teh 4ih mesecih sem jedel malce vec, kar se je doma skuhal (mal je problem, ker so starsi prakticno vegeterjanci, in je meso na mizi 1-2x na teden). Kupoval sem si cottage cheese 200g (pojedu sm 1-2 na dan, ob random priloznostih, pac ko se mi je dalo, kupoval sm tut piscancja prsa (kot salamo), jedu vec sira in jogurta. Od prašnih stvari sm pa pred treningom spil maltodex in whey + kreatin ter po treningu maltodex in why brez kreatina. Pred spanjem sem spil casein in maltodex, v planu sem imel casein in matodex tut zjutraj, vendar mi ni ravno pasal.

Sedaj dve leti nisem bil v fitnesu, ker sem se po 5ih mescih ponesrecu in okreval 4 mesce, sedaj sem si pa vplacal 1 leto fitnesa, kupil whey, casein, kreatin in maltodex ter nardil ze 2 treninga. Sm si uspel teze nastimat tko, da je bila četrta serija proti koncu že do mišične odpovedi, kar je baje super (treningi 2 leti nazaj so bli kr intenzivni in progresivni, skor vedno sem imel proti koncu nič moči in izjemno tezko izvajal vaje, kar menim da je pripomoglo k hitri rasti).

Skratka rabim par nasvetov glede hrane, predvsem take, ki ne vzamejo nič časa (skuhana jajca hranjena v hladilniku, cottage cheese, orescki ipd) ter količinsko, kako naj se orientiram (ne bi se rad ravno basal, ker se mi zdi malce nenaravno)

Zdej sm dodal se tri jajca na dan, trdo kuhana, ki jih prej nism jedel. Junka jem precej, tudi ko sem na fitnesu treniral, nic manj (razne pice, burgerji, pohanje, sladkarije, cocacola)

Bolj mi sede tekoča hrana, ali obstajajo šejki s pasiranim mesom v kombinaciji s kako juho? Imam teorijo, da lahko tekoce hrane vec zauzijem in da se kasneje pocutim sit.



Re: 191cm 64kg - pridobivanje misicne mase     Objavljeno 24.07.2017 ob 15:10
Pozdravljen na forumu,

v osnovi si si že sam odgovoril na tvoje vprašanje. Problem je v hrani ker ješ premalo in imaš premalo rednih obrokov.
Če boš želel napredovati boš moral to spremeniti, drugače napredka ne bo.
Lahko si pomagaš s pripravki kot je recimo THE power oat meal ali pa da si zmešaš mlete ovsene kosmiče z whey proteini in imaš kot tekočo hrano.

Priprava obrokov bo skoraj nujna, zato bo se potrebno ogranizirati. Bližnjic ni, le olajšaš si lahko delo tako da si obroke pripraviš v naprej.
V tvojem perimeru lahko brez problemauživaš večje količine OH.
Kljub temu bi se pa jaz izogibal junk food prehrani ker boš vnesel samo 'prazne' kalorije
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov