HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 12.11.2010 ob 07:46
ja lahko dviguješ. Mislm pa da je to povezano s očesnim pritiskom, ki ga je dobro izmeriti. Svetujem ti da greš izmerit pa vidiš ce je vse ok
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 12.11.2010 ob 13:13
Jaz sem imel na pregledu zmerjen očesni pritisk 21mm Hg, rekli so mi da je vredu, nekje piše pa meja do 21, zdaj pa nevem ali se imam kaj za obremenjevati ali ne?
NO PAIN, NO GAIN!!!
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 12.11.2010 ob 15:49
Imaš normalen očesni pritisk, ni razloga za paniko.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 12.11.2010 ob 18:42
Hvala!
NO PAIN, NO GAIN!!!
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 08.12.2010 ob 14:04
Ker je že tema v povezavi z očmi, bom kar tukaj vprašal. Težava zaradi katere pišem je, da ko gledam v sneg ali svetlo belo površino vidim krogce ki "plavajo" navzdol, bil sem že kakšen mesec nazaj pri okolistu in mi niso nič našli razen astigmatizma(prirojena napaka) ter manjše dioptrije. Zdaj me zanima ali naj bi šlo tu za odstop steklovine ali kaj podobnega, pa čeprav mi niso nič našli? Ali morda migrena?
Hvala!
LP!
NO PAIN, NO GAIN!!!
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 08.12.2010 ob 18:25
Težave so posledica astigmatizma, ne gre za odstop steklovine. Prav tako zagotovo ne gre za migreno..
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 08.12.2010 ob 19:18
Aha hvala za odgovor! Ker na eni spletni strani sem bral je to, kar se dogaja meni pri beli podlagi(sneg), odstop steklovine ali celo mrežnice, tako da sem malo v skrbeh glede tega, to se mi dogaja kolikor vem letos prvič zato mi ni jasno, ali pa mogoče nisem bil toliko pozoren, kot letos zaradi delnega izpada vidnega polja(če sem hotel prebrati naprimer eno besedo, recimo  "Fitnes", ko sem pričel z branjem sem videl samo "itnes" brez začetne črke,tudi ob gledanju v avto, je bilo ob strani avta črno, videl sem večinoma samo avto, to je trajalo dobrih 10 minut) in od takrat sem bolj pozoren na vid, ker še sedaj nevem od česa je bilo to, je možno da bi bil kriv astigmatizem? Je pa tudi res, da sem se prejšnji dan zvečer kar dobro udaril v zadnji del glave, ta izpad sem pa imel zjutraj, tako, da me še sedaj bega od česa je bilo to..
NO PAIN, NO GAIN!!!
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 22.12.2010 ob 16:15
Včeraj bil v ljubljani na očesni kliniki, kjer so mi pregledali oči, očesno ozadje je vredu, vendar pa imam povišan očesni pritisk in sicer na levem 22 in desnem 26, jutri bom v bolnici ostal 24 ur kjer mi bodo merili očesni pritisk vsako uro, zdaj me pa zanima, kako je če se bo izkazalo da je glavkom? Zaradi česa to sploh nastane? Bom še lahko normalno treniral(mislim glede fizičnega napora)?
NO PAIN, NO GAIN!!!
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 22.12.2010 ob 21:09
Odvisno o vrednosti meritve se bodo odločili o zdravljenju (zdravila ali operacija).Glede treninga pa je najbolje da vprašaš kar specijalista oftalmologa, če si že na očesni kliniki.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: odstop mrežnice     Objavljeno 15.09.2011 ob 18:39
imam vprašanje na to temo, pogovarjal sem se s kolegico, ki ima kar visoko dioptrijo (-9), ukvarja se s športom, med drugim tudi fitnesom, okulist pa ji je rekel da naj nebi dvigovala več kot 5kg teže.... (tako mi je vsaj povedala). Zanima pa me ali potem za njo velja enak odgovor, (da naj pač samo pazi da se preveč ne napenja) glede na to da ima toliko višjo dioptrijo? Upam da nisem preveč zakompliciral vprašanja...
"The only person you have anything to prove to is yourself."
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov