HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Bolečina v zapestju in spodnjem delu hrbta     Objavljeno 21.02.2016 ob 13:46
Živjo. Že leto dni hodim v fitnes in v zadnjem obdobju (3-4 mesece) čutim bolečino v levem zapestju, spodnjem delu hrbta, ter v notranji strani podlahti na desni roki. Vsako stvar bom spodaj podrobneje opisal.
1. Bolečina v levem zapestju- kakor sem zgoraj napisal, bolečina se mi občasno pojavlja samo v levem zapestju in največkrat jo čutim, ko delam vsako vrsto bench press-a ali pa triceps pushdown with v-bar attachment. Bolečina ponavadi traja, medtem ko delam vaje in tudi prihodnji dan, občasno tudi 2 dni. Ko sem začel čutiti bolečino sem kupil THE Nutrition povoje za zapestja, ampak se še zmeraj občasno pojavlja. Vzel sem si tudi nekaj tednov počitka, vendar bolečina ne mine.
2. Bolečina v spodnjem delu hrbta- pojavlja se vse pogosteje in pogosteje. Ne glede na to katero skupino mišic treniram. Najbolje pogosto se mi pojavlja ko delam biceps curls, bench press, vaje za hrbet in noge. Sem razmišljal o nakupu pasa, vendar nevem, če je to pravilna odločitev. Namreč ko nisem v fitnesu poskušam imeti čim bolj pravilno in ravno držo, zato menim da je problem '' v fitnesu''.
3.Bolečina v notranji strani podlahti- bolečina se mi je začela pojavljati že v prvih mesecih treninga, ampak je občano minevala in se znova pojavljala. V zadnjem času se mi pojavlja samo na desni roki in sicer, ko delam biceps curls z ravno in krivo palico. Sem slišal, da je ta bolečina kar pogosta med začetniki, ampak jaz treniram že več kot leto dni in se še ni prenehala.
Še ena stvar. Ko delam Dumbbell Shoulder Press in Incline Dumbbell Press z večjo težo oz. zame veliko težo, se mi zgodi občasno da leve rame ne morem sploh kontrolirati, roka mi kar pade in imam občutek kot da mi leva rama skoči ven iz ''normalne'' pozicije. Sem prenehal nekaj časa delati te dve vaji, vendar ko jih začnem znova delati se znova isto zgodi. Pa ne rečem, da sta mi ramena šibka, vendar ravno nasportno.
Upam da bom dobil kakršenkoli odgovor oz. pomoč.
Lep pozdrav.
Martix
Re: Bolečina v zapestju in spodnjem delu hrbta     Objavljeno 22.02.2016 ob 09:25
Koliko časa hodiš v fitnes? Sprašujem zato, ker težave ki jih navajaš najverjetneje izvirajo iz same vadbe. Mogoče ne izvajaš vaj pravilno ali je prevelika obremenitev? Najprej bi veljalo preveriti kako je s tem, šele potem se posvetiti samim mišicam.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Bolečina v zapestju in spodnjem delu hrbta     Objavljeno 22.02.2016 ob 17:14
Eno leto pa dva meseca. Vse vrste bolečin, ki sem jih naštel so se pojavile v zadnjem obdobju, razen tista v notranjem delu podlahti. Pa saj ne rečem da ni bilo napredka, ker posledično če jih narobe izvajam, ga ne bi bilo, ampak sem res napredoval in v mišični masi in v moči. Pa nisem kekec, da bi bil neinformiran, ker že preden sem stopil v fitnes sem imel kar nekaj splošnega znanja o fitnesu in prehrani. Pa čudno mi je vse skupaj, ker se mi to dogaja samo na eni roki, recimo levo zapestje, leva rama, desna podlaht. :/
Martix
Re: Bolečina v zapestju in spodnjem delu hrbta     Objavljeno 23.02.2016 ob 08:59
Ravno to je nenavadno, zakaj samo ena stran telesa oz. okončina. Če sta izvajanje vaj in obremenitev pravilni, potem je brez pregleda praktično nemogoče povedati za kaj gre.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov