HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Re: Glavobol pri naporu     Objavljeno 17.06.2014 ob 22:46
Slab teden nazaj sem naredil izredno intenziven trening, ki je sicer trajal manj kot ponavadi, ampak je bil rang ponovitev bistveno višji s precej manj pavzami. Že med treningom me je začela boleti glava, ampak sem mislil, da to ni nič nenavadnega, zato sem trening naredil do konca. Bolečina je bila potem še malo višja, pojavila pa se je tudi slabost, ki je še isti dan minila za razliko od glavobola. Glava me je bolela še cel dan (pomagalo je šele 6 lekadolov), še vedno pa sem čutil glavobol naslednji dan. 3. dan je glavobol pri mirovanju povsem prenehal, ampak čim naredim večjo obremenitev, recimo dvig bremena ali če se napnem (recimo globok vdih, pojavlja se pri vsakdanjih opravilih), me začne zelo kljuvati po glavi, predvsem v zadnjem predelu glave. Bolečina se pojavlja točno pri srčnem utripu, torej za vsak utrip zaboli. Potem to po kakšnih 10 (ali več, odvisno) minutah izzveni, vmes pa se prenese na predele senc in v sprednji del glave.

Zanima me, kaj bi lahko bilo narobe? Je lahko kaj nevarnega? Še nikoli me ni bolela glava po treningu, prav tako sem tokrat bil dobro hidriran. Je pa res, da sem bil pri tem treningu pod vplivom stimulansov (kofein, sinefrin, yohimbine hcl), kar običajno nisem.

Težav z omotico, slabostjo, meglenim vidom, piskanjem v ušesih ali kaj podobnega nimam.

Bi moral iti k zdravniku ali naj še raje počakam?

p.s.: danes sem poskusil narediti trening. Da je bilo vzdržno, sem delal le na polovični obremenitvi, pa še tu sem imel težave pri kompleksnih vajah s tem kljuvanjem v zadnjem delu glave. Sedaj me že cel večer rahlo boli glava (predvsem v sprednjem delu okoli oči, dejansko me bolijo tudi oči).

Upam, da sem bil dovolj podroben. Hvala za odgovor.
Re: Glavobol pri naporu     Objavljeno 18.06.2014 ob 23:33
Očitno je šlo za zelo hud napor pri treningu, kar je imelo za posledico skrčenje žil in zato ta pulzirajoča bolečina ob treningu. Ponavadi take zadeve minejo same od sebe čez nekaj dni. Pazi na zadostno hidracijo in dobro ogrevanje, da ni prenagle prekrvavitve takoj v zgodnji fazi.Če težave vztrajajo, ali se celo stopnjujejo, je potreben pregled pri zdranvku.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Glavobol pri naporu     Objavljeno 18.06.2014 ob 23:43
Hvala za odgovor. Kakšna pa je običajno procedura zdravljenja v takšnih primerih oz. kakšen pregled naj zahtevam pri zdravniku, če se stanje ne bo izboljšalo? Ali pride v poštev CT/MRI?

Kako nevarno pa je sploh to skrčenje žil, lahko treniram kljub bolečini?
Re: Glavobol pri naporu     Objavljeno 19.06.2014 ob 12:39
Če bolečina ne mine (kar je malo verjetno), potem je potrebna napotitev k nevrologu, ki se bo odločil o nadaljnih preiskavah.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov