HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Re: srce     Objavljeno 28.05.2014 ob 13:48
imel sem tesnobo i bolečine v prsnem košu (največ v službi) splošni zdravnik mi je rekel da gre verjetno za stresno težavo. Opravil sem takoj EKG in dal kri katera sta bila oba uredu (razen šum na srcu, katerega imam od rojstva) nato sem šel kardiologu na UZ srca kateri je posumil na persistent ductus arteriosus botalli vendar me je poslal v klinični center na kontrastni UZ srca. Tam so zanikali sum na persistent ductus arteriosus botalli in rekli da na srcu ni nobene napake razen šuma na srcu za katerega ne vedo od kje izhaja. Naslednji kontrolni pregled srca imam šele januarja 2014. Ob fizičnih naporih čutim rahlo vrtoglavico in močno razbijanje srca katera mine po počitku,
športno aktiven nisem bil nikoli,gibljem se pa kar dosti v službi (kuhinji) težav z težo nimam, na prehrano dokaj pazim.
almir
Re: srce     Objavljeno 29.05.2014 ob 14:32
Verjetno bi bilo smiselno da bi opravil še kak pregled pri kardiologu, predvsem 24 urno merjenje krvnega tlaka recimo, ali pa cikloergometrijo. S temi preiskavami bi se še bolje opredelila funkcija srca oz. razjasnilo ali so težave povezane s srcem ali ne.
Vsekakor v poštev pridejo tudi krvne preiskave (tudi ščitnica), večino lahko opraviš v domačem kraju oz. ambulanti. Mogoče tudi pregled pri pulmologu, lahko je tudi kakšna pljučna bolezen v ozadju (recimo blaga astma in podobno).
Načeloma pa valje da lahko brez skrbi jemlješ dodatke ki si jih navedel.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: srce     Objavljeno 29.05.2014 ob 15:24
Ok hvala za odgovor, za kardiologa že imam termin v januarju nasledje leto. Težav z dihanjem nimam bom pa opazoval stanje po treningih,trenutno delam na kardio treningih pa vaje z lastno težo glede na to da nisem v formi. Glede proteinov me pa je samo to zanimalo če jih lahko jemljem in če bi negativno vplivali na srce.
almir
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov