HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Športna medicina
Pruh oziroma kila?     Objavljeno 23.09.2012 ob 19:35
Spoštovani!

Pred tremi dnevi sem začutil bolečino na levi strani malce nižje od popka. Bolečina ni trajna ampak se pojavi tu pa tam. Ko napnem trebušne mišice se začuti bolečina, ko pa se dotaknem bolečega dela pa čutim pekočo bolečino. Ne občutim pa nobene bulice. Redno se ukvarjam s fitnesom že 2 leti in prej nisem nikol tega občutil. Ali je to kila?

Že vnaprej hvala za Vaš odgovor.

LP
Re: Pruh oziroma kila?     Objavljeno 24.09.2012 ob 12:50
Lahko je kaka manjša kila oz. začetni defekt v trebušni muskulaturi, lahko je samo delna razrganina trebušnih mišic. Bi bilo za pokazat zdravniku če ne mine v naslednjih dneh. Je pa potrebni počivat oz. ne obremenjevat obolelega predela.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Pruh oziroma kila?     Objavljeno 08.05.2014 ob 15:27
Da ne odpiram nove teme bom kar tu vprašal - danes sem bil na pregledu pri osebnem zdravniku za potencialno kilo, med trebuhom in modi na desni strani čutim neprijeten občutek, ko sedim, ležim... Bolečino sem pa začutil prejšni teden na treningu nog, ko sem delal vajo potisk z nogami. Stvar se je začela že en lep čas nazaj, ko smo dvigovali bojler iz višine... Ampak do zdaj ni bilo nekih vidnih težav, tu pa tam sem čutil kdaj pa kdaj nelagodje, to pa je blo to, od treninga nog prejšni teden pa je postalo motoče.
No, zdravnica posebno velike bule ni občutila, je pa rekla, da je odstopanje med desno in levo stranjo, desna stran je tudi na otip boleča, sicer ne zelo. Dobil sem napotnico za pregled na kirurgiji in napotek naj mirujem, dokler ni čisto jasno kako in kaj... In tu se pojavi problem, ker sem živec, me zanima, kaj zdaj pomeni to mirovanje - naj popolnoma mirujem, ali bi lahko delal določene vaje - npr. - roke, hrbet, prsi,igranje nogometa....?
Re: Pruh oziroma kila?     Objavljeno 09.05.2014 ob 08:42
Zdravnica je ravnala prav. Glede tvojega vprašanja pa je tako, da so odsvetovane vse tiste aktivnosti ki naprezajo omenjeni predel - žal so to praktično vse ki si jih naštel.Je pa res da če ob pregledu ni bilo zaznati kakšnih posebnosti, je bolj malo verjetno da je kaj hujega narobe. Lahko da gre za nateg ali manjšo rupturo katere od mišic.
Aleksander Đorđevski, dr. med.
Re: Pruh oziroma kila?     Objavljeno 09.05.2014 ob 09:22
Najlepša hvala za vaš čas in odgovor, upam da se zadnje besede pozlatijo!
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov