HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Trening
Sprememba treninga     Objavljeno 14.07.2011 ob 11:02
Prenešeno iz PM...


Delam na definiciji.2,5 meseca sem treniral vsaki dan na polno; utezi in pol ure kardia. Sedaj sem tako hudo pretreniran da komaj kaj delam.. Ze v sluzbi je tezko ceprav ne delam drugega kot sedim v pisarni in okolici ter podpisujem papirje... Odlocil sem se da spremenim trening. Utezi bi treniral vsaki drugi dan tako da bi v tednu natreniral celo telo skozi. ..
Ostale dni bi delal kardio nekje 30-40min. Bi bilo to ok? Kaj pa ce bi trebusnjake in sklece delal vsaki dan, mislim namrec za to ker je to kriticen predel pri meni; pa ne da imam mascobe problem na teh delih je zaradi odvecne koze.. Od lani sem izgubil 30kg in ne vem kaj storiti za tonus koze.. Kaj pravis? Dodatki tako vsaki dan isto; 40g wheya po zajtrku, 50g isolata po treningu in 40g caseina pred spanjem ter omega3, vitamine in shred cez dan? Kako pa glede vnosa OH? Mislil sem en dan 150g-dan kardia in 200g na dan ko sem v fitnesu.. Kako se ti zdi? Saj bi objavil na forumu samo se mi zdi to osebno in ne bi rad da drugi berejo; sem taki bolj shy tip človeka . Hvala

Naziv: SSB Personal trainer und Leistungsdiagnostiker (ŠVI)
----------------------------------------
nejc@the-nutrition.com
Re: Sprememba treninga     Objavljeno 14.07.2011 ob 11:15
Pozdravljen,

Tvoji simptomi kažejo na pretreniranost...
Trening z nadobremenitvijo izvajaj 3x tedensko in treniraj izmenično zgornji in spodnji del. Vmes predlagam 1-2x intervalni trening (lahko HIIT) ter 1x hitro hojo v klanec.

Koža: Koža je sicer elastična, vendar če je bila predolgo in preveč raztegnjena, morda nikoli več ne bo enako napeta kot poprej. Predlagam, da se lotiš pravilne prehrane in treninga ter pravilno in postopoma izgubljaš maščobo- po optimalnem scenariju bo tudi koža "sledila spremembam" in se sočasno skrčila.

Dodatki:
Če si pretreniran, tvoj imunski sistem po vsej verjetnosti tudi trpi. Da preprečiš kakšno bolezen/infekcijo se moraš dobro in kvalitetno prehranjevati.
Od dodatkov definitivno še THE Glutamine (cca.30g/dan) in visok vnos beljakovin.

OH:
Na kardio dan v bistvu sploh ne potrebuješ OH; če ti bo primanjkovalo energije, lahko dodaš nekaj malega. Raje jih pojej dovolj okrog treninga z utežmi- takrat jih edino resnično potrebuješ.
Naziv: SSB Personal trainer und Leistungsdiagnostiker (ŠVI)
----------------------------------------
nejc@the-nutrition.com
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov