HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Re: Sabljanje     Objavljeno 04.06.2012 ob 01:30
Čestitam! Super uspeh!

1. Zdrave mašobe imajo zelo pomembno vlogo v prehrani- še posebej v času diete. Tukaj mislim oreščke (orehi, mandlji, laneno seme), predvsem pa ribje olje npr. THE Omega 3
Razporedi jih čez cel dan, razen neposredno okrog treninga

2. Glede teka je tako ok, vendar je bolje, da imaš na dieti vsak dan neko vrsto aktivnosti, ne en dan dvakrat in potem 2 dni nič.

3. Glede vnosa kalorij- začni s številkami, ki ti jih da matematika, potem pa spremljaj kako se tvoje telo odziva na to. Če napreduješ po pričakovanjih (če seveda niso nerealna) potem je ok, sicer napiši in bomo nekaj spremenili.
E-mail: info@the-nutrition.com
Tel. št.: 080 35 45
Spletna trgovina: www.the-nutrition.com/store/index.php
Prodajna mesta: www.the-nutrition.com/prodaja
Re: Sabljanje     Objavljeno 06.09.2012 ob 15:45
Živjo!

Spet prihajam z vprašanji iz različnih sfer. Eno glede prehrane, drugo glede bolečin ter tretje glede vzdržljivosti.

Treninge sabljanja(uro in pol, od tega približno 30-45 minut sabljanja, borb) imam ob večernih urah, 20.00-21.30, 20.30-22.00 ali 21.00-22.30. Po takšnem treninge, kjer si nonstop v gibanju, je predvidevam potrebno pojesti vsaj nekaj ogljikovih hidratov, ampak v roku ure - ure in pol po treningu se odpravim spat(med 23. in 24. uro), zato se ne smem ravno maksimalno nafutrat. V kakšni obliki naj v telo prinesel OH? Evo primera zadnjih dveh obrokov po treningu kakšno uro pred spanjem.

- 30 g Whey z vodo, solata(rdeča paprika, zelena paprika, korenje, paradižnik in konzerva tune)
- shake v obliki skute(banana, 30 g Whey, skuta, mleko) in v to zmes sem natresel nekaj ovsenih kosmičev in koruznih kosmičev

Predvidevam, da moram zaužiti predvsem kompleksne ogljikove hidrate? Torej bi lahko večerjal kakšne solate s kupom zelenjave in malo riža/testeninami?

Drugo vprašanje glede bolečin v ledvenem delu hrbta na levi strani v višini popka. Skoraj siguren sem, da je do teh prišlo zaradi specifične sabljaške preže, kjer sem kot desničar ves čas z desnim bokom naprej obrnjen proti nasprotniku in s trupom nagnjen rahlo naprej. Vsi ti izpadi močno obremenjujejo hrbtne mišice. Bolečine so se pojavile že pred pol leta. Delal sem in delam stabilizacijske vaje(razne statične drže na podlahteh ter razne dvige trupa(tako na trebuhu kot na hrbtu)), a bolečine ne izginejo. Imate kakšen predlog oz. obliko vadbe, ki bi jo lahko sprobal ali pa je odgovor preprosto premalo in moram delati več teh vaj?

Tretje vprašanje glede kondicije...sabljanje in boks, sorodna športa - boksarji veliko skačejo s kolebnico. Pri sabljanju bi verjetno tudi pomagala, čim večje število borb...imate še kakšno idejo? Ker nek dolgotrajen počasen tek ni ravno neko nabiranje kondicije...je, ampak ne za to. Želel sem vprašati, če imate še kakšno idejo kot je npr. preskakovanje kolebnice...kakšne kombinacije teka in česa, ne vem, sprašujem.

Hvala in lep pozdrav
Re: Sabljanje     Objavljeno 06.09.2012 ob 18:14
Glede hrane si si že sam dobro sestavil.

Za hrbet poskusi z masažami in fizioterapijo (saj imaš najbrž kakega trenerja, ki nekaj več ve od moje malenkosti, če pa teh stvari ne ve pa ga zamenjaj  )

Poskusi s HIIT treningom. Ta poveča eksplozivnost kar pri sabljanju ne bi moglo biti odveč, pa tudi kondicijo dviguje.
Re: Sabljanje     Objavljeno 06.09.2012 ob 20:57
S hrbtom imam dostikrat podobne težave kot ti...
Pomaga le počitek in kakšna masaža(+rahlo raztegovanje).
Če te zelo boli je bolje da si uzameš 2 dni počitka.
Re: Sabljanje     Objavljeno 23.11.2012 ob 23:02
V ponedeljek zjutraj(torej pred štirimi dnevi) sem se zbudil z mravljinci(mila oblika) v desni dlani-blazinicah prstov ter desnem stopalu. Mravljinci kar niso in niso izginili. Danes sem dobil uro za masažo in se s terapevtom(kakršenkoli je že izraz, ni ravno tipičen maser) kar rpecej pogovarjal. Že na prvo žogo me je ocenil. Ko me je pogledal od spredaj(trup), je dejal, da imam levo "stranico" trebuha ravno, desno pa v loku, in sicer jo vleče navznoter - močnejša desna stran in me krivi. Enako pri nogi, desna občutno močnejša(velika razlika predvsem pri stegnu). Takoj je rekel, da imam prešibke trebušne mišice, in sicer spodnje. Ob masaži nog je dejal, da jih nič ne sproščam in da so prenapete - zato me je tudi kar pošteno bolelo pri masaži. Kar se rok tiče je dejal, da pri nadlahti ni problema, podlaht pa enako kot noga, prenapeta(prav tako desna). Še to, sem desničar, zato ves čas desna. Rekel je tudi, da moram krepiti rame.

Vem, kako si bom prilagodil trening, ampak imam nekaj dodatnih vprašanj.

1.) Močnejša desna stran trupa. Naj vaje "stabilizacije trupa" izvajam za obe strani enakomerno, ali naj dam večji poudarek levi strani?
2.) Katere vaje vplivajo predvsem na spodnje trebušne mišice? Trenutni imam v glavi samo dve, pa še to ne vem, če ena je ali ni. Leža na hrbtu - dvigi stegnjenih nog(variacije: gor-dol, kroženja, da ti nekdo "meče noge v tla" ti pa se upiraš in jih vračas v vertikalni položaj), druga pa je dvig pokrčenih kolen med neko veso oz. položajem, ko si z nogami od tal - za to nisem siguren. Še kaka dobra?

Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov