HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Trda in boleča mišica na nogi     Objavljeno 28.08.2015 ob 12:21
Zdravo,
Lani se mi je 2 meseca pred tekaškim maratonom vnela pokostnica, tako da sem bil prisiljen v 2-mesečni počitek, da se mi je stanje izboljšalo. Postopoma sem potem spet začel s treningi, ki jih vsak mesec stopnjujem. Ampak vse večkrat čutim tudi po 2 ali 3 dni bolečino v dveh mišicah (tibialis anterior, soleus), večinoma na desni strani, občasno na obeh, na otip sta tudi precej trdi. Tudi čez noč ali na dneve počitka.

Kako si sam pomagam ... Masiram redno 2x/dan , jemljem The Anti-cramp, pred/med treningi dovolj elektrolitov, hidratov. Po treningu beljakovine:OH 2:1. Delam vaje za stabilizacijo, boke, meča. Morda jih še premalo (1x/teden).

Se priporočam za kakšen namig Hvala vnaprej.
Re: Trda in boleča mišica na nogi     Objavljeno 05.09.2015 ob 14:47
Ja tale pokostnica zna biti tečna stvar.

Sam sem imel kar nekaj časa problem s tem, potem sem začel prakticirati raztezne vaje za pokostnico pred vsakim tekom in se je stvar sanirala v nekaj tednih in se sedaj ne ponavlja več.

Ampak v osnovi najprej počakaj s tekom, toliko da te ne bo prehudo bolelo, potem pa pred vsakim tekom naredi tako, da se vsedeš na noge, kot je prikazano na spodnji sliki, ter rahlo potegneš nazaj do praga bolečine. S časom se bo stanje izboljšalo
Los Angeles Chiropractic--shin splints.jpg
Jure - THE Team
Re: Trda in boleča mišica na nogi     Objavljeno 05.09.2015 ob 18:47
Pri težavah s pokostnico je velikokrat vzrok težav v obutvi ali pa tehniki teka. V kolikor se ti stanje ne bo izboljšalo oziroma se ti bo ponavljalo, ti predlaga, da za začetek malce razmisliš o menjavi obutve
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov