HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Prehrana za izgubo maščobe
Jedilnik za definicijo     Objavljeno 22.02.2018 ob 00:16
Pozdravljeni! Kot vidite sem nov na forumu..včlanil sem se, ker zares potrebujem pomoč. Zadnje mesce zares pazim pri prehrani, želim izgubiti kakšno kilo, če se bo toliko dalo..V mislih imam izgubo maščob, vodo v telesu.. Treniram boks 3x tedensko 60-90min..prej hodim tekat slabe 4km za ogrevanje oz. dobrih 20min ali pa naredim 15min vaj za nog..doma pa jačitev trupa (15min planka, trebušnih..). Ostale 4dni v tednu pa treniram na moči..(1ura intenzivnih vaj na lastni teži..se pravi cca. 1.20min treninga z povzami)..tukaj posebej treniram hrbet, forearms, vrat, deltoide, triceps, biceps, prsne in rame ..vaje imam porazdeljene, da delam maximalno 4mišične skupine na dan..(lahko kasneje obrazložim). Sem v dobri kondicijski pripravljenosti..hehe moram biti saj se pripravljam na prve matche..

No..Star sem 17let, imam cca. 177cm zdaj že mogoče kaki cm več..in 76kg..sem mišične postave, maščob nimam veliko (vidijo se mi trebuše itd..) ampak bi se rad vseeno malo še definiral( materiala na strani trebuha..veste kaj mislim.. :p ) Že sam sem si probal splanirati jedilnik,..ker hujšam se izogibam hidratom..jem pač toplo malico v šoli (od čuftov, dunajskega, čevapčičov, testenin..) in kosilo doma-kjer pa se je dokaj zdravo.

Moj jedilnik:

Zajtrk:
-2 jajci, 50g ovsenih, 50g tuna,50g jogurta....(35g beljakovin)
ali
-50g ovseni, 50g grški jogurt 2% maščob, 70g lahke skute, polovice merice All in One proteinov....(32g beljakovin)

dodatki: kapsula omega3 in vitamin strong

Šolska malica (npr. dunajski zrezek, šefla riža ali krompirja..) in kosilo doma (riž, čičerika, leča, soja..Večinoma vegeterjansko ker mama kuha).. skupaj (cca. 50g beljakovin) čeprav mislim da mnogo krat več, sploh če grem k očetu ( smo ločeni,..on dela piščanca itd..)

Pred treningom:
spijem x3m bcaa z glutaminom 1merco oz. 6g (5g beljakovin)

Po treningu:
All in one proteini 2merici ( 40g beljakovin)

Večerja:
-2 do 3 jajce,100g tune, kakšna solata, ali narezana zelenjava (korenček,paradižnik..)..(med 35g in 40g beljakovin)

Pred spanjem:
redko ampak, če : 50g tune ali skute.. (cca. 10g beljakovin)

Vsak dan tako pojem vsaj 160g beljakovin..večinom pa več, za OH nevem ker za šolski obrok in kosilo doma ne delam jaz..
To je vse kaj jem,..med obroki ni nič..če sem zares lačen ali mi pade sladkor si vzamem malo grškega jogta in pol merice proteinov (sladica), kruha ne jem, sladkarij tudi ne več (nadomestim z parimi indiskimi oreščki, ali kako pomarančo, jabolko, banano)..Mleka in sira se tudi izogibam..

Je jedilnik vredu?..probal sem si ga prilagoditi tako, da probam pridobiti beljakovin čim več iz normalne hrane..to kaj kupijo starši Beljakovin je kr dosti v upu, da pri "hujšanju" izgubim čim manj mišic..Vem da se mogoče komu zdi smešno izgubljati kile pri moji postavi, ampak pri boksu se pozna vsaka kila..sploh ko bom moral zbijat na nižjo kategorijo..Če pa bom nosil na sebi ob takem jedilniku malo več mišic pa tudi nebo problem..to je z razliko od špeha koristno..
Prosim vas lepo za nasvete, komentarje, mnenja..toliko da vem ali je vrdu tak ali ne....Če je treba kakšne dodatke npr. bcaa več jest jih bom, samo povejte, da se nemučim zastoj in brezveze! Namreč zaradi zmanjšanja OH mi včasih energija, sama moč kakor tudi počutje krepko pade..Ampak je po treningu vedno fajn!

Hvala že vnaprej in lep pozdrav!


Re: Jedilnik za definicijo     Objavljeno 26.02.2018 ob 16:48
Pozdravljen na forumu!

Jedilnik imaš kar solidno zastavljen sploh a izgubo maščobe, optimizirati bi moral edino tole kaj ješ v šoli in doma ko kuha mama. Če bi to dvoje naredil nek optimum, potem lahko računaš na še boljše rezultate.
Me pa skrbi nekaj, da omenjaš slabo počutje lakoto in padec energije. Dolgoročno tole ne bo OK. Zato bi ti priporočal, da po treningu vključiš OH.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Jedilnik za definicijo     Objavljeno 26.02.2018 ob 23:26
Hvala za odgovor..me veseli, da sem na ’pribljižno’ pravi poti Glede počutja in energije..to je predvsem pred treningom ali zmes..Po treningu in proteinih je vredu..Je potem bolse, da vzamem kaj pred treningom? In kaj?..bojo ovseni kosmici ali pa merica proteinov z lahkim grškim jogurtom vredu?...Ta obrok bi prilagajal glede na potrebo beljakovin ali pa energije..Ne v tej fazi ’hujšanja’ je mogoče, da izgubljam maščobe a hkrati pridobivam tudi na mišični masi?..glede na to, da sem v deficitu in nisem začetnik to ni možno..?
Lep pozdrav!
Re: Jedilnik za definicijo     Objavljeno 04.03.2018 ob 11:09
Za pred treningu bo takšen obrok ok, kot si ga navedel.

Glede vprašanja če lahko z deficitom pridobivaš na mišični masi, v tvojem primeru zelo težko ker imaš tudi nizek odstotek maščobe in je v tej fazi ključno da ohranjaš čim več mišične mase. Dodatno jo boš pa pridobil zelo zelo težko.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov