HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
Individualni programi
Še kaksen nasvet?     Objavljeno 11.05.2017 ob 16:47
Pozdravljeni, evo moja druga objava☺

Jeseni sem spraseval za nasvete glede izbkre fitnesa.... no, nasel sem fitnes po mojem okusu. Stvar je taka, 15.11.mi je dokoncno prekipelo glede nekaj odvecnih kilogramov in sem se mar precej "vzel v roke".

Podatki 15.11. :174cm, 81kg
Podatki danes: 67kg, starost 30let.

Naj povem, da mi je to bil cilj. Dosegel sem ga (in na to sem zelo ponosen) z precej teka na tesce, fitnesom 3x na teden in predvsem zmernostjo pri hrani. Naredil 2 kuri z shredxom (jeseni in pozimi). V ogromno pomoc so mi bili nasveti na vasem forumu in prodajalci v ljubljanskih poslovalnicah.

Zelje: biti "fit" in v kondiciji, torej brez raznih tekmovalnih ambicij ali zelj po masi. Zgolj rekreativen kolesar, tekac in zadnje case zmeren pohodnik...

Precejsnja ovira je moja 12urna sluzba... saj veste, pekarne znajo biti mamljive... no, to uspesno resujem tako, da si s seboj prinesem casein puding ali extreme diet meal.

Torej, mislim, da imam najvec rezerve pri prehrani.... kaksen nasvet bi bil zelo dobrodosel.

Zgleda nekako tako;

Zajtrk (6h):proteinske palacinke ali 4jajca s konzervo skuse oz.sardelami.
malica (10h): 2jabolko in casein puding z 30g ovsenih kosmicev.
Kosilo(14h): tukaj sem vezan na menze oz. Gostilne... nekaj v stilu piscanca na zaru z rizem plus zelena solata. Skratka nic ocvrtega, pizza ipd. max 1x na 2tedna. Ce je kosilo doma , si naredim purana na zaru plus polnozrnate testenine (60g) ali z rizem....

Popoldanska malica (obcasno) : npr 2 jabolka. Ali pa npr.grski jogurt (pazim na primerno sestavo le-tega).
Vecerja(20h): ce sem zjutraj jedel jajca potem imam za vecerjo casein puding in grski jogurt. Ce zjutraj ni bilo jajc imam za vecerjo 3jajca in konzervo skuse/sardel...

Kar se tice treninga... tek/trenazer na tesce, med tekom 10g bcaa, po treningu1,5merice wheya. 3teden.
2-3x/teden kolo po vsaj 2 uri. Med kolesom izotonik z malo bcaa in po potrebi (ce je voznja daljsa od 3h še energ.ploscico ali gel)
2x teden zmerna hoja v hrib cca 3ure...

Naj povem, da ko sem v sluzbi, grem v najboljsem primeru tect za 40min, na tiste 3frei dni na teden, pa izkoristim na polno. Torej, zjutraj fitnes s tekom ali hoja zunaj ter popoldne kolo . Vem da ni optimalno, da naredim tak preskok, ampak drugace ne gre.

Namen mi je zgubiti še malo speha na trebuhu, ceprav je veliko bolje kot prej (sploh kot do leta 2013, ko sem imel debelih 95kg
Re: Še kaksen nasvet?     Objavljeno 11.05.2017 ob 16:55
Vidim, da ni objavilo celega posta....

Torej, pojem zjutraj premalo? Kajti ze 3h po zajtrku zacutim lakoto, medtem ko me kosilo nasiti za dlje casa.
Ali pojem zvecer prevec?

Koliko skode naredim ce poleg jajc pojem 60g crno zemljo ali ce si na pohod nesem tako zemljo z 5dag pisc prsi?
Pijem zgolj vodo, absolutno nic alkota.
Uporabljam kokosovo olje,
Pregresim se na vsake toliko,predvsem 2x na mesec z kebabom brez omak v nocnem sihtu ali na druzinskem mesecnem kosilu s kaksno sladico (imam pa to v mislih in se potem še bolj pazim).

Torej, vec glav vec ve.... predvsem nimam filinga za kolicino zajtrka...

Za kakrsnekoli nasvete bom zelo hvalezen.....

Hvala in lep pozdrav, nejc
Re: Še kaksen nasvet?     Objavljeno 13.05.2017 ob 11:47
Ključno vprašanje je ali ob tej hrani, ki jo imaš sedaj napreduješ ali napredek stoji?

ČE napreduješ nima smisla spreminjati nastavljenega sistema če zadeva funkcionira.
Če se je napredek ustavil bo potrebno nekaj spremeniti.

Kar se vprašanja glede lakote tiče bi predlagal da dodaš pest oreščkov (mandlji ali orehi) to bo upočasnilo absorpcijo hranil in tudi ne bo tako hitro nastopila lakota.

Če boš pojedel tisto eno 60g žemljico ne bo problematično sploh če s to prehrano napreduješ tale žemljca ne naredi tako hude razlike.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Še kaksen nasvet?     Objavljeno 13.05.2017 ob 14:52
Torej bi bilo smotrno kaksne pol ure po zajtrku pojesti pest oresckov? Glede na to, da je zajtrk tisti obrok, po katerem najhitreje obcutim hitro lakoto. Je kaj vazno kaksne orescke kupim?

Kar se tice samega napredka... ni se ustavil, se pa je upocasnil (logicno). Seveda, trebuh ostaja... ga je bistveno manj kot mesece nazaj, ampak je ohlapen.... naj delam vaje za trebusne misice, ali naj dam casu cas?

Je pa še najvecji problem to, da me v zacetku junija caka operacija dimeljske kile... torej, zadnji mesec, odkar so mi jo diagnosticirali, se izogibam dvigovanju (fitnes) pa tudi teku nad 30min (zacne boleti) in se fokusiram predvsem na hojo vsaj 3x na teden po vsaj 3h in kolesarjenje vsaj 2x na teden po vsaj 2,5h.... za vec zmanjka casa...

Bojim se, da bo tukaj problem in sicer da ne bom na tedenski ravni pokuril dovolj kcal, ko bom na bolniski in da se bom zacel rediti... seveda, potrebno bo omejiti vnos kcal, glede na porabo, ampak tukaj mi pa zmanjka filinga☺

Hvala,lp...
Re: Še kaksen nasvet?     Objavljeno 15.05.2017 ob 10:56
Ni treba pol ure po zajtrku pojesti oreščke ampak jih lahko poješ kar zraven zajtrka. Mandlji so zelo kvalitetni vir in vsebujejo tudi večji delež cinka.

To je normalno da se po začetnem skokovitem napredku malenkost tale hiter napredek ustavi, pomembno je da še vedno napreduješ.
Verjetno je ohlapnost trebuha povezana tudi z nekaj odvečne kože s časoma se bo koža tudi skrčila do neke mere. Vaje za trebušne bodo okrepile mišice pod kožo in odvečno maščobo jih je pa vsekakor dobro delati enako redno kot vaje za ostale dele telesa.

Kar se operacije tiče je res, da ko ne boš telesno aktiven da tvoje telo ne bo potrošilo toliko kalorij zato bo potrebno omejiti kalorični vnos da ostane na isti teži preden lahko začneš spet trenirati.
Kar se hrane tiče ko boš miroval naredi tako da omejiš vnos OH, vnos beljakovin in maščob pa pustiš nekje enako.
Trener fitnesa FZS, osebni trener | fit-preobrazba.si | spremeni svoj življenjski stil | osebno trenerstvo
Re: Še kaksen nasvet?     Objavljeno 15.05.2017 ob 14:15
Super, bom zacel z mandlji ob zajtrku.
ko smo ravno pri tem; obcasno si za zajtrk privoscim diet pankaces z arasidovim namazom (pazim katerega vzamem). Je bolj smotrno zamenjati z mandljevim namazom? Razlika v ceni je namrec precejsnja, kolikor sem gledal...

Glede trebuha.. .ja verjamem, da se mora koža spraviti v red in da je to del telesa, kamor se najhitreje zredim in najkasneje shujsam. Pa itak, tolk in tolk let zanemarjanja samega sebe... ne morem pricakovati, da se bo stvar porihtala v parih mesecih....

Dokler gre na boljse....super.

Glede bolniske...upam, da me ne bo brezdelje odneslo k hladilniku... tudi zato se ze sedaj, pred OP, pocasi navdusujem (tudi) nad pohodnistvom. To bom najlazje pocel kmalu po OP.

Najlepsa hvala za nasvete, lep dan zelim
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov