Bolečina v kolenu po hoji v hribih

Seznam forumov
Prikaži neprebrana sporočila Vsa Teme v katerih sodelujem
Tema: Bolečina v kolenu po hoji v hribih
seša
Član foruma 18
Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 27.07.2017 ob 13:09
Živjo,

imam eno težavo. Prejšni teden sem bila v hribih, skupaj sem v enem dnevu hodila približno 11 ur. Naslednji dan so se mi pojavile močne bolečine v kolenih. Bolečine so se pojavile tudi že kdaj prej, kadar sem bila v hribih, vendar ne v tako močni obliki. Kadar izvajam počepe ali izpadne korake v fitnesu ali tečem, teh bolečin ni. Ali je takšna bolečina po dolgi in naporni hoji (predvsem naporna je navzdol) normalna? Oziroma ali napačno hodim navzdol in se zato pojavi bolečina?

Hvala za odgovor
Khalae
Član foruma 6
Re: Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 28.07.2017 ob 15:55
Hoja navzdol je ZELO obremenilna za kolena, še posebej po terenu polnem kamenja. Predlagam ti, da si nabaviš pohodne palice, če jih še nimaš, ker si z njimi pomagaš pri hoji navzdol, tako da kolena manj trpijo.

Nisem sicer nek izvedenec za kolena, ampak pomoje bi bilo fajn, da te kolena nehajo bolet, preden spet začneš s kako vadbo.
seša
Član foruma 18
Re: Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 02.08.2017 ob 11:50
Hvala za nasvet, bom naslednjič poizkusila s pohodnimi palicami. Bodo imela pa kolena malo počitka na dopustu
tink
Član foruma 1
Re: Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 22.08.2017 ob 13:51
Kje v kolenu pa te boli? Če te pri strani, je lahko vneta iliotibialna vez, ki se popravi s počitkom in kasneje rednim raztezanjem, in je pogosta tekaška poškodba. Tudi meni se je to že zgodilo po hribih, ker nisem dovolj pridna z raztezanjem, in je nehalo boleti po kakšnem tednu počitka.
seša
Član foruma 18
Re: Bolečina v kolenu po hoji v hribih     Objavljeno 24.08.2017 ob 11:16
Težko opišem mesto bolečine, je bilj topa bolečina, ki obsega celotno koleno. Po nekaj dneh počitka me kolena ne bolijo več, tudi med izvjanjem počepov ne. Je pa res, da od takrat niem več opravila kakšnega daljšega vzpona ali spusta. Naslednjič si bom pomagala z palicami in upam na čim manj bolečine