HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
THE Nutrition
NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 06.08.2011 ob 08:17
BCAA z okusom v razmerju 8:1:1

Esencialnih aminokislinin BCAA (leucin, valin, izolevcin) telo ne more proizvesti samo, temveč jih moramo vnesti s prehrano/dodatki. BCAA so najbolj popularen aminokislinski dodatek na trgu z dobrim razlogom. Okrog 35%-40% vseh esencialnih aminokislin v telesu in hkrati 14% vseh aminokislin v skeletnem mišičju je sestavljenih iz BCAA. BCAA so poleg ostalega potrebne za sintezo različnih ne-esencialnih kislin kot je glutaminska kislina, glutamin in alanin, ki igrajo izredno pomembne funkcije v telesu.

Z vadbo se BCAA razgradijo in porabijo. Aerobna vadba zmanjša prisotnost leucina v krvi za 11%-13%, medtem ko vadba z nadobremenitvijo za kar 30%. Če je posameznik na nizko-kalorični dieti, se te številke še precej povečajo. Ob odsotnosti dodatka BCAA se v takem primeru porabljajo zaloge iz skeletnega mišičja, kar lahko povzroči katabolizem- razkroj mišičnih vlaken.

Dodatek BCAA dokazano zmanjšuje propad mišic med vadbo ter zmanjšuje nekatere negativne učinke, kot je DOMS (delayed onset muscle soreness)- mišične bolečine po napornem treningu, ki jih čutimo šele čez 24-48 ur. Poleg tega BCAA zmanjšujejo občutek utrujenosti ter omogočajo intenzivno vadbo tudi v času nizkega kaloričnega vnosa.

X3M BCAA je najnovejša formula, ki je učinke BCAA popeljala na novo raven. Za razliko od povprečnih BCAA, vsebuje novo razmerje razvejanih aminokislin, s posebnim povdarkom na levcin 8 : 1 : 1 = levcin : valin : izolevcin.

Levcin je najpomembnejša aminokislina med BCAA razvejanimi aminokislinami, ker ima najpomembnejši vpliv na sintezo beljakovin (MPS- muscle protein synthesis). Leucin ima posebno sposobnost aktivacije MPS preko zelo zapletenih mehanizmov odvisnih in neodvisnih od prisotnosti inzulina. Lahko aktivira MPS preko direktne aktivacije specifičnih translacijskih elementov ali inhibicije elementov, ki translacijo preprečujejo. Igra izredno vlogo pri preprečevanju katabolizma in povečuje MPS pri starejši populaciji, pri kateri se s starostjo zniža izkoristek zaužite hrane.

Stranski produkt pri metabolizmu levcina je holesterol. Čeprav se na prvi pogled sliši kot slaba novica, je holesterol esencialen za zdravje; je pomemben del celične membrane in ključen za sintezo lastnih steroidnih hormonov, kot je testosteron, ki je odločilen za mišično rast in spolno moč.

X3M BCAA je narejen iz kvalitetnih surovin ter zagotavlja 100% čistost za optimalne rezultate.

Neto količina: 500g
Odmerek:    5g (2 merici)

Na odmerek
L-levcin   3,58g
L-Izolevcin   0,46g
L-valin   0,46g
Sestavine:
100% razvejane aminokisline (L-Levcin, L-Izolevcin, L-Valin), citronska kislina, aroma češnje, umetno sladilo: sukraloza.

Navodila za uporabo:
Zaužijte 1 odmerek z 2,5 dcl vode.

Za boljše rezultate:
Zaužijte 5g pred treningom, 5g med treningom in 5g po treningu.

http://www.the-nutrition.com/store/index.php?page=prdetails&pg=1&pid=312&stype=2&cat=25&cat_name=NOVO!
“Winning isn't everything--but wanting to win is.” V. Lombardi
Re: NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 06.08.2011 ob 14:17
končnooooo! Bravo THE-super formula! 

Super zadeva te X3M BCAA, ker imajo dosti boljši anabolni učinek zaradi višje koncentracije levcina. Idealna zadeva za pridobivanje mišične mase in seveda primerne tudi za dieto za ohranjanje mišične mase.

Upam, da bo okus češnja tudi ok in bodo bolj pitne kot brez okusa 
Re: NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 06.08.2011 ob 14:22
Ko porabim zalogico lemona prejšnje mesečne akcije bomo sigurno probali te 
"Rule your mind or it will rule you." -Horace
Re: NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 08.08.2011 ob 16:32
mene pa sedaj tu zanima, glede na to da večina konkurenčnih izdelkov kot tudi the nutrition bcaa, imajo razmerje (levcin:izolevcin:valin) 2:1:1 ki naj bi (glede na to da večina uporablja to razmerje) bila optimalna, zakaj se je razvila nova formula z razmerjem 8:1:1... vem da je levcin najpomembnejši, in da morata izolevcin in valin biti prisotna v zadostni količini da lavcin da učinek, ali je nova formula res boljša? ali bi se dalo najti kakšne študije ki potrjujejo formulo z večjo koncentracijo levcina kot bolj učinkovito?

seveda tudi čestitke iz moje strani za novo formulo 
Re: NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 08.08.2011 ob 21:14
Po študijah je že dolgo znano, da je levcin zelo anabolna aminokislina. Levcin ima izredno močan anabolni efekt oziroma vpliva zelo dobro na sintezo beljakovin
Kdor želi pridobivati čisto mišično maso in izkoristiti čim boljšo sintezo beljakovin je idealno če kombinira X3M BCAA +  EAA (esencialne aminokisline) kot je recimo THE Amino Liquid ali pa THE AminoBlast.

Recimo pred treningom 10g X3M BCAA + 10g EAA in po treningu enaka kombinacija. Čez 15-20 minut pa sledi šejk whey + maltodextrin (1:2 razmerje).

Moje mnenje je da bodo X3M BCAA uporabljali predvsem tisti, ki si želijo pridobiti več mišične mase in izkoristiti boljšo sintezo beljakovin
Re: NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 08.08.2011 ob 22:02
res je levcin izredno anabolna AK, vendar ''sposobnost'' levcina se izniči če izolevcin in valin nista prisotna v zadovoljivi količini, moje vprašanje je bilo ali je pri x3m bcaa količina izolevcina in valina dovolj velika da bo učinek levcina (ki ga je seveda več) optimalen?
Re: NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 09.08.2011 ob 08:54
Glede tega bos itak dobil deljena mnenja.
Moje mnenje je, da ce dodajas wheyu, potem bolje X3M bcaa, ce uzivas samostojno, par raje THE BCAA.
“Winning isn't everything--but wanting to win is.” V. Lombardi
Re: NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 09.08.2011 ob 14:42
Leucin je aminokislina z najmočnejšim anabolnim in anti-katabolnim delovanjem in med BCAA najpomembnejša izmed "svete trojice".

Večja koncentracija leucina je po tej teoriji priporočljiva, saj razmerje 2:1:1 nikoli ni bilo dokazano kot optimalno- le študije so bile delane na njem.

Poleg tega je potrebno za isto količino leucina vzeti manjšo količino BCAA.
Naziv: SSB Personal trainer und Leistungsdiagnostiker (ŠVI)
----------------------------------------
nejc@the-nutrition.com
Re: NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 09.08.2011 ob 15:06
Nejc Hojč je napisal/a:


Leucin je aminokislina z najmočnejšim anabolnim in anti-katabolnim delovanjem in med BCAA najpomembnejša izmed "svete trojice".

Večja koncentracija leucina je po tej teoriji priporočljiva, saj razmerje 2:1:1 nikoli ni bilo dokazano kot optimalno- le študije so bile delane na njem.

Poleg tega je potrebno za isto količino leucina vzeti manjšo količino BCAA.

zasledil sem na spletni strani bodybuilding.com pri določenem izdelku v opisu ki pravi da je pač ta izdelek ki vsebuje BCAA v idealnem razmerju 2:1:1, in sedaj je veliko različnih možno zasledit o razmerju... a je narejena kakšna študija o BCAA-jkah v razmerju 8:1:1 in/oz. primerjava obeh razmerij?
Re: NOVO - X3M BCAA     Objavljeno 10.08.2011 ob 22:17
Natan Hojč je napisal/a:


Glede tega bos itak dobil deljena mnenja.
Moje mnenje je, da ce dodajas wheyu, potem bolje X3M bcaa, ce uzivas samostojno, par raje THE BCAA.

sem zasledil nekaj o tem razmerju, in sicer da pri presnovi dveh molekul levcina se porabi ena molekula izolevcina in ena molekula valina, in zato naj bi večina izdelkov temeljila na 2:1:1 razmerju, da se ne izpraznijo bazeni s valino in izolevcinom ob večji količino levcina.... zato se strinjam da za samostojno uporabo the bcaa za dodajanje k obroku pa x3m bcaa 
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov