HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica

Z glavo po postavo - Juretova preobrazba

Pa smo tam, kjer ni muh. Nekje je treba začet s pisanjem bloga o svojem dolgem potovanju čez odvečne kilograme in nazaj.

(Kdor želi, si lahko pogleda tudi VIDEO o moji preobrazbi)


No, naj za začetek na kratko povem, za kaj pravzaprav gre. Pri 30. letih so mi postavili diagnozo: sladkorna bolezen in debelost II. stopnje. Verjetno vas zanima, kako je sploh do tega prišlo.


THE Nutrition Preobrazbe Jure pred preobrazbo


Vse se je začelo prek nekaj več kot desetimi leti, ko sem prvič prenehal s kajenjem. Seveda sem zaradi takšne odločitve takoj začel pridobivati na teži in kilogramov ni bilo malo. V prvem letu se jih je nabralo celo več kot 20. Če zgodbo poskušam malce skrajšati, lahko povem le, da mi prekomerno nažiranje z nezdravo hrano ni bilo tuje.


Seveda takrat nisem premogel dovolj volje, da bi se uprl skušnjavi tobaka in tako sem ponovno začel kaditi. Takrat so se odvečni kilogrami (vsaj začasno) nehali kopičiti. In sem, vsaj zdelo se mi je, 'srečno' živel. Navidezna sreča je trajala, vse dokler ni moja mama (naj počiva v miru), zbolela za pljučnim rakom (kar je bila, prav ste uganili, posledica dolgoletnega kajenja).


Čeprav mi je mati dobesedno izdihnila na rokah, mi še vedno ni 'kliknilo'. Potreboval sem namreč leto dni, da sem rekel: "Dovolj je!"

S kajenjem sem prenehal s pomočjo bližnjih, vendar je še vedno obstala težava s prekomerno težo. Kopičenje kilogramov se ni kar tako prenehalo. Včasih se mi je zgodilo, da sem v le eni noči popil tudi do tri litre vode. Zgodilo se je tudi, da sem na noč vstal vsaj petkrat in včasih zaužil pol litra vode.

Čas je bilo za spremembe in nenadno poslabšanje vida je bila budnica, ki sem jo očitno tako krvavo potreboval. Ker imamo v družini sladkorno bolezen zapisano v genih, sem logično sklepal, da je verjetno prav sladkorna bolezen tista, ki mi je postregla z danimi simptomi.


Izmeril sem si krvni sladkor in vrednost je bila več kot absurdna - 30 mmol (mejne vrednosti za zdravega človeka je okoli 6 mmol na tešč in do 9 mmol po obrok). Velja seveda omeniti, da sem imel v danem trenutku 127 kilogramov!


X3M Shredxx Preobrazbe Jure pred preobrazbo


Ker sem že dokaj dobro poznal postopke "diet" za sladkorne bolnike, sem se odločil, da se kar lotim ene izmed mnogih, pa bomo potem videli, kaj bo. Po približno 14 dneh stroge diete, sem izgubil približno 5 kilogramov, vendar je bil krvni sladkor še vedno obupno visok (okoli 20 mmol).


Takrat sem se zavedel, da mi samemu ne bo uspelo rešiti nastale situacije, zato sem se po pomoč odpravil k zdravniku. K problemu je bilo potrebno pristopiti resno in strokovno. Verjemite, da je najslabši možni občutek, ko se odpraviš do zdravnika le po potrditev.


 

Ta dan si bom verjetno zapomnil za vedno. V dežurno ambulanto sem se odpravil po napotnico za pregled glukoze v krvi. Ko mi je zdravnik pomeril sladkor, je presenečeno in cinično izjavil: »Ja, poglej ga rekorderja!"

X3M Shredxx Preobrazbe Juretova diagnoza

Njegova izjava mi je resnično prišla do živega, vendar je imel zdravnik prav: glukoza v krvi je bila dejansko zelo visoka, in sicer 20.9 mol/g. Ker imamo sladkorno bolezen tipa II v družini, sem točno vedel, kaj to pomeni: dieta za celo življenje. No, vsaj tako sem takrat razmišljal.

 

Ko sem se odpravil v Splošno bolnišnico Golnik na podrobnejša testiranja in potrditev diagnoze, se mi je po glavi podila le ena misel: »Zakaj jaz?«. Bolezen bi lahko sicer pričakoval, saj ima tudi moj oče sladkorno bolezen in jo uspešno že več desetletij nadzoruje.

Vendar vsi bolniki nimajo take 'sreče'. Imel se namreč sosedo, ki je dve leti od postavitve diagnoze umrla, saj bolezni ni jemala resno. Zato sem se odločil poslušati bolezen in do nje pristopiti resno; proti njej se bom namreč boril z vsemi možnimi in razpoložljivimi sredstvi.

Poleg tega sem imel ob sebi največjo motivacijo od vseh- mojega sina Maja, ki je vsak dan rasel in posnemal očija. Moral sem mu dati pravi zgled.

X3M Shredxx Preobrazbe Jure pred preobrazbo s sinom

 

Zdravnik v Splošni bolnišnici Golnik je dokončno potrdil diagnozo: diabetes tipa II z debelostjo. Največja ironija pri vsem tem je, da sebe nikoli nisem videl kot debelega. Golniški zdravniki so me napotili na kranjski diabetološki oddelek, kjer naj bi se posvetoval o nadaljnjem zdravljenju in izobraževanju o tem, kako živeti s to ubijalsko boleznijo.
Ta bolezen ne boli, je ne čutiš, odkrijejo pa jo po navadi na preventivnih zdravniških pregledih. Kakor koli že, v naslednjih mesecih se mi je življenje popolnoma postavilo na glavo.

Takrat sem se odločil, da bom z zdravim načinom prehranjevanja izgubil toliko kilogramov, kot bo potrebno. Sem namreč zelo trmast in vztrajen človek. Ko izgubim motivacijo, je trma tista, ki me žene naprej do zastavljenega cilja. Ko se odločim, grizem! Takrat se še nisem zavedal, kako strmo pot sem si izbral do cilja, vendar vsi vemo, kako je, če sam ne preizkusiš.

Najprej sem moral poiskati strokovno pomoč in se malo izobraziti. Na spletu sem našel veliko člankov, vendar me je na koncu najbolj prepričal THE Nutrition, predvsem
blogi, članki in pa njihov forum, ki je res super. Pregledal sem vse revije in kar mi ni bilo jasno, sem povprašal na forumu, kjer sem vedno dobil hiter in natančen odgovor.

Vse se je začelo z loncem in kuhalnico. Vedel sem, da je hrana izvor mojih težav in ključ za reševanje le- teh. S pomočjo strokovnih nasvetov iz THE foruma sem si sestavil jedilnik in s prvim dnem začel slediti svojim sanjam. Sestavljal sem si raznovrstne jedilnike, ki so vsebovali zelenjavo, pusto meso, najrazličnejše začimbe, nebrušen riž, ... Delal sem si različne zdrave recepte, tako da mi ni bila hrana nikoli dolgočasna.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


Tehtnica je prav kmalu pokazala izjemne rezultate, saj sem se prvih 30 odvečnih kilogramov znebil brez telovadbe, zgolj s pomočjo spremembe jedilnika. Velja pa omeniti, da se po približno 30-ih kilogramih telo navadi na tako hrano, zato posledično kilogrami stojijo. Tudi meni se je ustavilo pri teži 99 kilogramov. Čeprav sem bil pri pravilnem prehranjevanju dosleden in odločen na poti do svojega cilja, je tehnica stala, jaz pa sem se spraševal, kako naprej.

Takrat sem se odločil, da ne bom odnehal! Vso zadevo sem prestavil v višjo prestavo. Začelo se je novo obdobje: kupil sem si fitnes karto in aktivno začel s treningi.

Moj fitnes program sem tudi sestavil s pomočjo foruma, kakšno stvar pa sem vprašal tudi na THE Nutrition facebook strani, kjer tudi vsakodnevno odgovarjajo na vprašanja in svetujejo. Trening je vseboval dvigovanje uteži (50 do 60 minut) ob ponedeljkih, sredah in petkih ter hojo v klanec ob torkih in četrtkih. Na začetku kolena še niso prenesla obremenitve, ki bi jo dosegel s tekom.

X3M Shredxx Preobrazbe Juretov naj izdelek THE Amino Whey

 

Z novim »šokom« za telo so se maščobni kilogrami spet začeli topiti. Seveda je vse skupaj ponovno trajalo le nekaj mesecev in potem se je tehtnica ponovno ustavila. Sledilo je ponovno razočaranje in tuhtanje, zakaj tehnica ponovno stoji.  

Zato sem začel počasi prilagajati svoj fitnes program: hoja v hrib je postala tek po ravnem oz. z minimalnim naklonom. Teka namreč že od nekdaj nisem maral, vedno mi je predstavljal prevelik napor. Vsemu navkljub sem začel počasi: najprej z dvema kilometroma, sledili so štirje, pa vse tja do 10.


Spomladi mi je tek okoli Brda pri Kranju predstavljal pomiritev, zato sem se odločil, da tekaško progo v fitnesu prepustim nekomu drugemu in raje nadaljujem s tekom zunaj.

Napredek, ki sem ga občutil v naravi, je bil fenomenalen. Takratni cilj je bil, da progo okoli Brda pretečem v manj kot eni uri. Najprej sem za 10 kilometrov potreboval debelo uro. Po nekaj tednih vztrajanja, sem nekje v juliju isto progo pretekel v 47-ih minutah. Občutek ob uresničitvi cilja je bil nepopisen.

Čaka me še naporno delo, vendar vem, da so mi dosedanji cilji in rezultati  pomagali pokazati, česa sem zmožen in mi vlili vero vase.

X3M Shredxx Preobrazbe Jure na treningu

 

Splošno znano dejstvo je, da zadnji odvečni kilogrami po navadi ne gredo nikamor, zato sem se po strokovno pomoč obrnil na ekipo THE Nutrition.

Upam, da mi bodo strokovna navodila in napotki koristili, saj sem v tem obdobju naredil veliko za dosego svojih ciljev. Vsemu navkljub pa menim, da moramo nekatere stvari prepustiti strokovnjakom.

Moja preobrazba je v največji meri koristila mojemu zdravju in po mojem mnenju ne pretiravam veliko, če rečem, da mi je rešila življenje.
Imela pa je tudi zelo prijetne stranske učinke, saj je z novo postavo prišel tudi popolnoma nov, drugačen občutek samozavesti in samopodobe. Moram priznati, da mi je tudi ta stran kar všeč :)

X3M Shredxx Preobrazbe Jure na zabavi

 

Tedensko bom objavljal rezultate, jedilnike in vadbe na svoji FB strani- Z glavo po postavo, tako da kliknite LIKE in boste lahko spremljali mojo preobrazbo in napredek. Vse od začetka do konca :)
Tam me lahko tudi konkretno vprašate karkoli v zvezi z mojo preobrazbo in hujšanjem. Z veseljem bom pomagal.

Komaj čakam, da z vami delim svoje občutke in napredek ter vam pomagam s kakšnim koristnim nasvetom iz svoje lastne izkušnje.

Za konec še ena z mojim glavnim pomočnikom na fitnesu.

X3M Shredxx Preobrazbe Jure in sin Maj


Bodi najboljŠi, Be THE Best


Jure Dimc


Poglej tudi VIDEO o moji preobrazbi


THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 57,13€
Klubska cena: 31,42
THE NO Fusion (450 g)
Redna cena: 35,70€
Klubska cena: 19,64
X3M ShredXX (60 kaps.)
Redna cena: 28,56€
Klubska cena: 15,71
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov