HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica

Sara vztrajno nadaljuje svojo pot - pismo Sare Štrekelj

Sara nam je leta 2014 zaupala svojo zgodbo kako je v 9 mesecih shujšala kar 50 kg. Minila so 4 leta in Sara še vedno pridno trenira, kljub temu, da ima 5 otrok najde čas zase. Zaupala nam je nadaljevanje njene zgobe o hujšanju.

Pismo Sare Štrekelj

Pozdravljeni,

zadnjič mi je prijateljica pisala na Facebook, da je prebrala moje pismo, katerega sem vam pred leti napisala. Seveda sem, kot ženska morala spet prebrati to mojo zgodbo oz. pismo. Ko sem ga prebirala, sem razmišljala, koliko stvari se je zame od takrat še spremenilo. Neee, nisem se zredila nazaj :)


Kot sem vam že napisala, v tistem svojem prvem pismu... Leta 2004 je zbolela moja mami, tolažila sem se s hrano, potem pa je 13.11.2004 na žalost umrla. Takrat se je v moji glavi zgodil tisti KLIK. Po njeni smrti sem shujšala 50 kilogramov v 9 mesecih. Tokrat se nisem več tolažila s hrano pač pa s športom, tako sem se zamotila, da mi ni bilo preveč hudo. Ko sedaj gledam nazaj vsa ta leta, se mi zdi, kot nekakšno drugo življenje, bilo je hudo, priznam... a bilo je tudi vredno. Vem, zakaj sem se takrat trudila in zakaj se se vedno trudim, čeprav sedaj to počnem z veseljem.

Ravno se je končal resničnostni šov The biggest loser Slovenija, in ko sem ga gledala, sem skupaj s tekmovalci podoživljala to svojo pot. Zmotilo pa me je nekaj: ko sem prebirala komentarje, sem bila kar malo razočarana. Vsi so govorili o t.i. JOJO efektu in da se bodo tekmovalci zredili nazaj. Vse tako črnogledo, kot da jim privoščijo, da se zredijo nazaj. To me je zmotilo, vse to sem doživljala leta 2004 in leta 2005. Vse tiste besede: "Ne, ne bo ti uspelo, obupala boš, še bolj se boš zredila nazaj potem"... Vse to je meni znano, vendar je meni le dalo še dodatno energijo, da jim dokažem, da se motijo. Torej negativne besede sem v svoji glavi obrnila v nekaj dobrega, v motivacijo, da se ne predam in da nadaljujem po tej zastavljeni poti. Na začetku mi je motivacijo dajala misel, da bi bila mami ponosna name, potem kasneje, da dokažem, da jaz pa zmorem in da se vsi oni motijo, sedaj pa ne gre več za to, sedaj gre ZAME!

V prejšnjem pismu leta 2014 sem že zapisala da sem 3x rodila, ampak sem potem rodila še dvakrat in sicer še leta 2015 in 2016. Torej imam sedaj 5 otrok, ki so stari 9, 7, 4, 2 in 1 leto. Jaz pa še vedno treniram.

Včasih je težko vsemu slediti, težko je vse postorit, saj veste: tisoč in ena stvar v šoli in vrtcu, pa judo, katerega trenira sin, pa plesne na katere hodi hčerka.... Priznam, je težko, vendar me nihče ne bo prepričal, da si ne more vzeti tiste ure na dan zase, ali pa vsaj vsak drug dan. Izgovori, da sem mama in imam majhne otroke mene ne prepričajo. To so le izgovori, ko "pošlihtas" v glavi, se prioritete spremenijo. Meni je vseeno, če je kdaj zvečer polno korito, če vse obleke niso zložene, ni mi pa vseeno, če sem zaradi tega polnega korita in gore oblek brez treninga. Vsak dan oz. vsaj 6 dni na teden si vzamem tisto uro samo zase. Od kolesarim 21 kilometrov na orbitreku in naredim tistih nekaj vaj, za ritko ali trebuh ali pa odtreniram body pump. Uteži so že od začetka moja ljubezen. Kak trening z utežmi celo otroci odtrenirajo z mano, naredila sem jim penaste uteži, tako da imajo svoje uteži kot jih ima mami. Res vsak dan komaj čakajo, da jih uporabimo.


Imam sicer avto-imunsko bolezen Lupus, pa vendar ga imam s športom pod kontrolo, včasih je zaradi tega še toliko težje, včasih pa je ravno to razlog, da pridobim še več motivacije. Vem pa, da raje vidim, da "čutim utrujene noge" zvečer zaradi treninga, kot boleče zaradi artritisa.

Zaradi Lupusa ne jem glutena, tako da mi odgovarja prehrana približek lchf, vendar ne v pravi lchf obliki, saj jem manj maščob in več beljakovin. Kot mamica petih otrok seveda nimam časa kuhati pet različnih menijev. Če skuham za ostale makarone z mesno omako, jo priredim tako da jem še jaz, le namesto makaronov, sebi popečem bučko npr. ali še hitreje omako prelijem po motovilcu oz. solati. Seveda jemo kdaj tudi hamburgerje, pizzo.. le da priredim testo in naredim npr bučno testo za pizzo, bombice za hamburgerje pa kar sama spečem. Pijem THE Amino Whey po treningu, zjutraj pa obvezno vzamem THE Vitamin Strong in THE Omega 3, katere moje telo potrebuje.


13 let je že od tega.. Koliko treningov, koliko pretečenih kilometrov, koliko vloženega truda, pa še vedno vztrajam. Verjamete ali ne, sedaj z otroci mi je v bistvu še lažje vztrajati. Kako lepo jih je videti, ko pravijo:"Kdaj boš danes trenirala, da bomo trenirali s teboj?" Kako lepo je videti na cilju, ko prekolesarijo sicer ponavadi krajšo družinsko razdaljo na maratonu. Kako srečni so, ko dobijo medaljo, ali ko prejmejo pokal za najmlajše udeležence, ali pa najštevilčnejšo družino (letos smo bili najštevilčnejša družina v akciji Slovenija kolesari). Vse to me ponese v tisti čas nazaj, ko sem dobila tisto mojo prvo medaljo Maratona Franja (2006), letos bo moja 10. po vrsti.

Presrečna sem, da nisem odnehala, niti takrat ne, ko mi je bilo najbolj težko. Srečna sem, da sem našla tisto moč in vztrajala, ter da vztrajam še danes. Sedaj je šport del mene, brez njega si ne predstavljam življenja. Vesela sem, da tudi moji otroci sprejemajo šport tako. Da jim je "domač". Meni je takrat pomagal, da sem "prebolela" smrt mami, to me je gnalo naprej, ko je bilo težko, kasneje pa sem ga resnično vzljubila in verjamem, da ne bom opustila te navade.


Za konec bom napisala le tole:... če bi mi kdo pred leti, ko sem imela 112 kilogramov, rekel, da bom jaz kdaj takole izgledala, kot sedaj, in to celo po 5 porodih, bi ga poslala v kakšno ustanovo, da pogledajo njegovo mentalno zdravje. Če gledam sedaj teh 13 let nazaj... Ni mi žal niti enega treninga, žal mi je edino za tistega, katerega nisem opravila... Zato, da mi čez kako leto ne bo žal še današnjega, grem na orbitrek odrenirati za danes...

Zahvaljujem pa se THE NUTRITION-u oz njihovim zaposlenim, kateri so v teh 12 letih morali odgovoriti na tisoč in eno moje vprašanje... HVALA

SARA ŠTREKELJ

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 57,13€
Klubska cena: 39,99
X3M ShredXX (200 kaps.)
Redna cena: 51,42€
Klubska cena: 35,99
THE Vitamin Strong (120 tab.)
Redna cena: 27,95€
Klubska cena: 19,57
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov