HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica

Pot do zmage - Mitja Petan

Ob poslušanju anekdot iz mojega otroštva lahko potegnem vzporednico - že kot otrok sem bil trmast, odločen in samosvoj. Ko sem se za nekaj odločil ali si zadal kakšen cilj, sem pri tem vztrajal, dokler mi ni uspelo.

Ob poslušanju anekdot iz mojega otroštva lahko potegnem vzporednico - že kot otrok sem bil trmast, odločen in samosvoj. Ko sem se za nekaj odločil ali si zadal kakšen cilj, sem pri tem vztrajal, dokler mi ni uspelo.

Prva borbo s kilogrami sem izboril že zgodaj, star 13 let. Po končanem 6. razredu osnovne šole sem se samoiniciativno odločil, da je čas za spremembo. Do tedaj sem namreč jedel dokaj nezdravo in posledično se mi je nabralo nekaj odvečnih kilogramov. Tako sem se odločil za aktivne poletne počitnice, zamenjal sem tudi kar nekaj živil na svojem jedilniku. In to je pripeljalo k moji prvi zmagi v boju s kilogrami. Tehtnica, ki je prej kazala 65 kg, je ob koncu poletja naznanila le še 53 kg s katerimi sem ponosno vkorakal v 7. razred.

Moje prve uteži, ki jih še danes hranim kot spomin, so bile temno zelene plastične 5 kg ročke, ki sem jih leta 1995 dobil za rojstni dan. In takrat se je začela moja pot …


Da sem že takrat vedel kaj si želim, dokazuje moja risba iz sestrine spominske knjige! ;)


Priprave na IBFF svetovno prvenstvo

S pripravami svoj prvi nastop na IBFF svetovnem prvenstvu, ki je bil v Portorožu, oktobra 2012 sem pričel jeseni leta 2011. Stvar sem vzel zelo resno, najel stanovanje v Kopru in dva meseca preživel na obali. Moj vsakdanjik je izgledal nekako tako: zjutraj sem si pripravil hrano za čez dan in se odpravil v Calliffornia fitnes, kjer sem pod Duškovim nadzorom treniral. Po končanem treningu s svojo zalogo hrane odšel na plažo. Tam sem se učil za izpit osebnega trenerja, malo spal in plaval, ter veliko jedel. Hitro je prišla jesen in z njo tudi moj debitantski nastop na odru. S svojimi 81 kg sem ponosno stopil na oder in se kot majhen otrok razveselil svojega prvega pokala, ki sem ga osvojil z 4. mestom v kategoriji Mr. Fitness tall. In s tem se je tudi moja tekmovalna pot zares začela …

Leti 2013 in 2014 sta bili leti, ko se mi na tekmovanjih ni vse »poklopilo« kot bi se moralo oz. kot bi si želel. Nastopil sem na IBFF svetovnem prvenstvu v kategoriji Mr. Fitness tall in osvojil 7 oz. 8 mesto. Z partnerico Evo sva se septembra 2013 poročila, v marcu 2014 pa sem postal očka najinemu sinku Marku, ki je danes moj največji in najboljši navdih v življenju. In, če pogledam iz tega zornega kota, sta bili ti dve leti, kljub vsemu moji zmagovalni leti ;).

V letu 2015 sem imel za sabo že kar nekaj nastopov na velikih tekmovanjih in čas je bil, da posežemo po višji mestih. Po uspešnem nastopu na IBFF svetovnem prvenstvu poleti v Kopru je sledila udeležba na dveh jesenskih tekmah v Italiji - tu sem prvič stal na najvišji stopnički in okusil sladkost zmage.


Prvič na najvišji stopnički - 18. 10.2 015, Bari, Italija. Mr. International, kategorija Mr. Physique tall


Do uspeha s prehrano

Od tu naprej je bila ob mislih na tekmovanja rojilo po glavi odločna želja - to moram ponoviti! Razumeti, kako izjemno je stati na najvišji stopnički - to moraš enostavno doživeti! Takoj po vrnitvi iz Italije sem pričel še resneje trenirati in s premišljenim prehranskim režimom sem odkril ključ, ki me je pripeljal do uspeha na nastopih v letu 2016. V to leto sem zakorakal odločen, da pridem do življenjske forme. Zajtrk je bil praktično vsak dan enak - nabor živil je bil enoličen, spreminjale so se zgolj količine.

V času priprav se namreč prehranjujem po sistemu »CIK-CAK« diete, ki je bila predstavljena tudi v eni od THE Nutrition revij. Gre za način prehranjevanja, ki meni osebno najbolj ustreza. Da ga na kratko povzamem: dnevno imam 6 obrokov; za zajtrk mi najbolj ustreza »plačinka« iz 50g ovsenih kosmičev, 200dcl beljakov, 2 celi jajci. Na dan visokega vnosa si občasno na palačinko namažem še Organic peanut butter smooth. Čaz dan imam še 5 obrokov, ki so sestavljeni iz 200g pustega piščančjega ali govejega mesa, zraven katerega pojem še po 100g zelenjave ( zelena solata, cvetača, brokoli…).

Če imam dan visokega vnosa OH, je pri obroku pred in po treningu zraven še riž (150 g razdelim na dva obroka). Poleg urejene prehrane in treningov, ki sem jih izvajal 6 x tedensko, pa so izjemnega pomena tudi prehranski dodatki. Redno uporabljam THE Omega 3, THE CLA, THE Vitamin Strong, THE BCAA, THE Whey Isolat (najraje vanilijo), ter THE Casein puding, ki je zame pravi posladek pred spanjem. Tri mesece pred tekmovanjem pa dodam še X3M Shredxx.Motivacija in zmaga

V nadaljevanju vam namenim le še nekaj vrstic svežih spominov iz zadnjih dveh tekmovanj, ki sta potekali letos: 15. 10. v Tarantu in 16. 10. v Bariju. Gre za povzetek občutkov iz zapisa, ki sem ga objavil na svoji FB strani v noči po uspešnih nastopih:

»Za nami je naporen vikend. V dveh dneh smo po naporni poti (cca. 1300 kilometrov) opravili z nastopi na dveh pomembnih tekmah. V soboto je na jugu Italije, v mestu Taranto, potekalo tekmovanje IBFF Miss & Mr. Universe 2016. Na tekmi sem nastopil v vlogi tekmovalca in trenerja. Sam sem nastopil v kategorijah Mr. Physique tall in Mr. Atletic tall. Ni šlo vse po planu in forma ni bila kot smo pričakovali. Zasedel sem 5. In 3. mesto. Na tekmovanju je nastopil tudi varovanec THE-Nutritiona Brežice, Dejan Županc. V kategoriji Mr. Fitness over 40, kjer se ni uvrstil med top 5 tekmovalcev in v isti kategoriji kot jaz, Mr. Atletic tall, kjer je zaostal zgolj eno mesto za menoj.

Če bi rekel, da z izkupičkom tega dne nisem zadovoljen bi se zlagal. Ker je bil izplen po nastopu na prvi tekmi dober, sem se sproščeno naspal ...


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


Po dolgem spancu je sledila pot v 100 kilometrov oddaljeno mesto Bari, kjer je bila na sporedu nova "bitka". Tu je potekalo tekmovanje za naziv Miss & Mr. Galaxy 2016. Tudi tu sem se prijavil v kategorijo Mr. Physique tall. Počutil sem se precej potrto. Poiskal sem Duška Madžarevića, ki me je pogledal in povedal, da je stanje bistveno boljše kot prejšnji dan. Kmalu za tem je sledil moj nastop v kategoriji Mr. Physique tall. Na odru sem dal vse od sebe in pokazal največ kar sem lahko. Prvo so razglasili top 5 tekmovalcev, med katerimi sem bil tudi jaz. Sledila je podelitev odličij. Ko smo samo še trije čakali na razglasitev sem upal, da naslednje ne bo moje ime. In res je bilo tako.

Ostala sva še samo jaz in Stjepan Matošević, aktualni svetovni prvak v tej kategoriji. Segla sva si v roko in rekel sem si: »Bravo, samo Stjepan je bil boljši ....« Nato je sledil šok! Razglasili so drugo uvrščenega in to nisem bil jaz! Komaj sem dojemal, da sem dejansko zmagal in s tem premagal aktualnega svetovnega prvaka, kategorije Mr. Physique tall. V tistem trenutku sem bil presrečen in zmeden. Ko sem prišel z odra sem komaj stal na nogah. Počasi sem dojel in začel prejemati čestitke.


Podelitev odličij najboljšim 5. v kategoriji Mr. Physique tall, 16. 10. 2016, Bari.

V nadaljevanju tekmovanja je nastopil tudi Dejan Županc - v kategoriji Mr. Fitness over 40 in Bodybuilding tall. Zasedel je 6. in 5. mesto.


Na odru z mojim varovancem Dejanom v kategoriji Mr. Atletic tall, 15. 10. 2016, Taranto.

Zahvala

Odličnih rezultatov pa ne bi bilo brez neprecenljivih nasvetov in napotkov mojega "mentorja" in trenerja IBFF TEAM-a, Duška Madžarevića, kateremu bi se iz srca zahvalil za vso pomoč.

Velika zahvala gre moji ženi Evi Petan, ki je odlična motivatorka in se zelo znajde, ko je potrebno enolično hrano pripraviti na 100 načinov. Hvala ti draga.

Potem je tu še moj zaklad in najina sreča sin Mark, katerem se opravičuje, za veliko ur, ki sem jih preživel na treningu namesto z njim. Bova sedaj nadoknadila!

Po 5-ih letih in udeležbi na 15-ih tekmovanjih je prišel čas, da si vzamem kako leto pavze od tekmovanj. Le tega bom izkoristil tako, da še več časa preživim s svojo družino in igri z mojim malčkom:)

Kaj naj še rečem kot to - ni lepšega kot zmaga na zadnjem tekmovanju!

To pa ne pomeni, da se poslavljam od odra. Nanj se vrnem v letu 2018! Večji, boljši in isto trmast!«

Ključ do uspeha sta predanost in disciplina, ki sta glavni vodili na poti k uspehu. Bodite vztrajni in ne odnehajte, kajti ves trud bo na koncu poplačan! Tisti, ki pa boste stopili na oder pa ne pozabite na nasmešek!;)


Bodi najboljŠi, Be THE Best

Mitja Petan

X3M ShredXX (200 kaps.)
Redna cena: 51,42€
Klubska cena: 35,99
THE Omega 3 (200 kaps.)
Redna cena: 19,99€
Klubska cena: 13,99
THE CLA (150 kaps.)
Redna cena: 14,27€
Klubska cena: 9,99
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov