HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica

Kako sem izgubil 34kg.... Benjamin Kralj

Moje težave s težo so se začele v osnovni šoli, vrhunec pa dosegle v srednji šoli. Premalo rekreacije in nezdrava prehrana me je pripeljalo na težo, ki je bila prevelika in me je ovirala pri mojih 180 cm.

Kar nekaj časa sem si zatiskal oči, občasne dobronamerne opombe sem pa namerno preslišal. Ko pa sem nekega dne po dolgem času stopil na tehtnico, je pokazala 101 kg.

Takrat pa sem se res streznil in si rekel, da bo treba nekaj spremeniti, da pridem vsaj na povprečno težo. Pobrskal sem po internet in našel tipične hitre diete, moja prva dieta je bila beljakovinska dieta. Nekaj kg sem res izgubil, a potem, ko sem striktno dieto opustil (saj enostavno ne moreš celo življenje živet brez OH), so se kilogrami pričeli ponovno kopičiti. Poskusil sem še z drugimi dietami, rezultat je bil vedno enak (izgubljenih kg so se vedno vrnili).
Nikoli se nisem prenažiral, vedno pa sem jedel hrano, ki najbolj redi, ne da bi se sploh tega zavedal. Večina pač misli, da redijo maščobe, beli kruh, krompir, sladki sokovi… Vse to hrano sem omejil in začel piti samo vodo, večino jesti polnozrnat kruh in omejil sladkarije. Če se mi je kdaj zahotelo kaj sladkega ali kakšne coca-cole, sem si pač kupil kakšne zdrave beljakovinske ploščice ali spil pijačo, ki je slajena s sladili. Moja teža je res začela padati, vsak teden sem izgubil od 0,5 kg do 1 kg.

Redno spremljanje napredka do končnega cilja

Prehranjujem se po načinu Intermittent fasting (prekinitveni post) v razmerju 16:8. To pomeni da 16 ur v dnevu ne jem nič, 8 ur pa si razporedim svoj dnevni kalorični vnos. Ponavadi jem 3 obroke. Za svoj prehranjevalni čas sem si izbral uro od 8:00-16:00, saj mi tako najbolj ustreza. Z makrohranili se ne obremenjujem, saj mi je najbolj pomembno samo to, da ne prekoračim dnevnega vnosa kalorij. Zato sedaj lahko uživam v vsaki hrani vendar v meji normale.

Vpisal sem se tudi v fitnes, kjer sem dobil motivacijo za nadaljno pot. Zaradi treninga in povečane telesne aktivnosti so kilogrami še hitreje kopneli.

Svetujem vam, da nikar ne nasedajte nekim TV reklamam, ki obljubljajo čudeže. Maščobne zaloge se morajo pokuriti, tako da oksidirajo v telesu.

Veliko motivacije sem dobil tudi, ko sem videl objavljene zgodbe ljudi, ki so premagali boj z odvečnimi kilogrami, v veliko pomoč so mi bili svetovalci in najboljši dodatki THE Nutrition. Tudi sam sem se odločil za obisk trgovine THE Nutrition. S pomočjo tamkajšnjih svetovalcev in na podlagi mojih željenih ciljev, sem dobil najboljše dodatke in nasvete, ki sem jih res potreboval, da dokončam mojo borbo z kilogrami.

Največji vpliv so imeli izdelki:

- X3M ShredXX (topilec maščob)

- THE L-Carnitine + Green Tea (pospeši metabolizem in kuri maščobe)

- THE Amino Whey (beljakovinski napitek za regeneracijo telesa, ki preprečuje razgradnjo mišične mase)

- Meridian Organic Peanut Butter - Arašidovo maslo (zdrave maščobe)

- BOLERO drink (instant napiteki, ki jih zmešamo z vodo in so brez kalorij, saj je pomembna stvar pri procesu hujšanja, zadosten vnos tekočine)

S pomočjo teh dodatkov in zdrave prehrane mi je uspelo v 8 mesecih shujšati 34kg in prišel sem na neverjetnih 67kg, ki jih sedaj z lahkoto vzdržujem.


Hujšanje je torej tek na dolge proge… Nikar se ne poslužujte strogih diet, ker jih na dolgi rok ne boste mogli izvajati, nato se pa bodo kilogrami vrnili nazaj v enaki meri kot ste jih izgubili. Tudi če boste izgubili po pol kg na teden je super rezultat. Če bi dali na tehtnico pol kg čiste maščobe bi videli, da je to precej maščobe, ki jo mora telo pokuriti. Torej vsak, ki želi shujšat se mora najprej vprašat kaj je do sedaj delal narobe, da si je pridelal toliko odvečnih kilogramov.

Benjamin Kralj

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 57,13€
Klubska cena: 39,99
X3M ShredXX (200 kaps.)
Redna cena: 51,42€
Klubska cena: 35,99
THE L-Carnitine + Green Tea (200 kaps.)
Redna cena: 25,70€
Klubska cena: 17,99
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov