Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Vpliv uživanja jajc na naše telo

Jajca so bila dolgo časa ožigosano živilo, ki povzroča negativne učinke na naše zdravje.

Vendar so jajca v zadnjih letih končno izgubila sloves živila, ki povzroča holesterol in negativno vpliva na naše zdravje. V bistvu so raziskave pokazale, da je jajce popolno živilo, ki poleg beljakovin vsebuje tudi zelo pomemben spekter vitaminov in mineralov. Res je, da vsebuje tudi maščobe in holesterol, vendar je holesterol v jajcih za naše telo celo koristen. Več o tem v nadaljevanju...

Če uživate jajca je pomembno, da so kokošja jajca, ki jih uživamo iz talne in ekološke reje, saj prav takšna jajca vsebujejo največ kvalitetnih hranilih snovi.

Znanstveniki so naredili raziskavo kako vpliva redno uživanje 2-3 kokošjih jajc na naše telo. Rezultati so presenetili celo znanstvenike.


1. Holin in več spomina

Fosfolipidi, ki zagotavljajo normalno komunikacijo možganskih celic, so sestavljeni iz holina. Klinično je dokazano, da je ta vitamin najpomembnejši gradbeni material možganov. Če boste zaužili 2-3 jajca na dan bo vaše telo prejelo dovolj veliko količino holina. Posledica pomanjkanja holina je slabši spomin.


2. Lutein in boljši vid

Raziskave so pokazale, da kokošja jajca vsebujejo lutein, ki je odgovoren za oster vid. Pomanjkanje luteina povzroči nepopravljive spremembe v očesnem tkivu in posledično lahko pride do trajnih posledic vida.


3. Močnejše kosti

Kokošja jajca vsebujejo tudi vitamin D, ki pomaga pri absorpciji kalcija, ki ohranja naše kosti zdrave in močne.


4. Manjša možnost za kardio-vaskularne bolezni

Starejše raziskave so svarile ljudi, da naj ne uživajo jajc ker vsebujejo holesterol. Vendar novejše raziskave kažejo, da je holesterol uravnotežen s fosfatidi in zaradi tega ni škodljiv našemu telesu. Prav tako zavira lastno proizvodnjo holesterola.

Poleg tega jajca vsebujejo omega-3 maščobne kisline, ki zmanjšujejo ravni trigliceridov, s čimer se zmanjša tveganje za bolezni srca in ožilja.


5. Boljša plodnost žensk

Ženske, ki načrtujejo nosečnost bi morale redno uživati cela kokošja jajca, saj eno jajce vsebuje kar 7,0 mcg folne kisline. Folna kislina oziroma vitamin B9 ima ugoden vpliv na proizvodnjo spolnih hormonov. Telo proizvede prav tako tudi več rdečih krvnih celic in nevronsko cevko ploda.


6. Počasnejše staranje

Nizozemski znanstveniki so v raziskavi pri 87% žensk, ki so bile stare med 35 do 40 let ugotovili, da so ob rednem uživanju jajc izginile starostne lise ter, da je postala njihova koža bolj prožna. Pri moških pa je postala koža bistveno bolj gladka.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Froumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite do enega od 10 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Bodi najboljŠi, Be THE Best

Boštjan Eferl, trener fitnesa FZS in prehranski svetovalec

Član strokovnega THE Team-a

THE Vitamin Strong (120 tab.)
Redna cena: 27,95€
Klubska cena: 19,57
THE Omega 3 (200 kaps.)
Redna cena: 22,84€
Klubska cena: 15,99
THE Q10 (60 kaps.)
Redna cena: 19,99€
Klubska cena: 13,99
Copyright 2010-2020 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov