Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Vlaknine v prehrani

Za optimalno delovanje črevesja potrebujemo pravilno kombinacijo topnih in netopnih vlaknin. Črevesje je eden od najpomembnejših organov za notranjo detoksifikacijo telesa in izločanje strupov.

Z vlakninami do zdravega črevesja

Zdravo črevesje z urejeno črevesno floro je prva bojna linija telesa pred raznimi vsiljivci. Zaradi raznih zunanjih dejavnikov, kot so onesnaženo okolje, zrak, hrana in voda, slabe prehranjevalne navade s premalo zaužitimi vlakninami, stres, pomanjkanje gibanja in telesne aktivnosti ter zloraba alkohola, zdravil, kofeina, antibiotikov in sladkorja, pa se ravnovesje v našem črevesju lahko poruši.

Posledično prihaja do raznih zdravstvenih težav in prebavnih motenj, telo pa ne izloča odpadnih snovi dovolj učinkovito.Topne in netopne vlaknine

THE Nutrition je razvil formulo, ki vsebuje idealno razmerje topnih in netopnih vlaknin, ki vzpodbujajo in omogočajo optimalno delovanje črevesja, hkrati pa pospešuje izgubo maščob in izboljšuje splošno počutje in zdravje.
Glukomanjan spada med telesu najkoristnejše vlaknine. Pridobiva se iz korenine rastline konjak in je visoko prečiščen, vodotopen vir vlaknin.

Glukomanjan ima najvišjo molekularno težo in viskoznost med vsemi vlakninami. To pomeni, da lahko absorbira velike količine vode, s čimer se mu volumen izjemno poveča. Posledično zmanjšuje občutek lakote, preprečuje previsok vnos hrane, skrbi za zdravo črevesje, vzdržuje nivoje sladkorja v krvi in zavira apetit.

Preberi si tudi članek: Hranila - pregled.


Psilij in redno odvajanje blata

Psilij je poznan po svoji neverjetni kapaciteti, da svojo gostoto lahko poveča tudi več kot 100-krat, s čimer pripomore k rednemu odvajanju ter preprečuje številne akutne in kronične prebavne težave.

Inulin poveča absorpcijo kalcija in magnezija. Njegova največja kvaliteta pa je gotovo njegovo prebiotično delovanje- zaradi izjemno pozitivnega vpliva na rast črevesnih bakterij, potrebnih za uspešno presnovo, ga nutricionisti uvrščajo med prebiotike. Inulin ima minimalen vpliv na dvig krvnega sladkorja, zaradi česar je primeren tudi za diabetike ali posameznike, ki imajo težave z regulacijo inzulina.


Vrsta pozitivnih učinkov kakava

Kakav vsebuje poleg vlaknin še ogromno količino antioksidantov kot so epikatehini in polifenoli - skoraj 2 krat več kot rdeče vino in do 3 krat več kot zeleni čaj. Na razpredelnici živil z visoko vsebnostjo antioksidantov (ORAC) spada v sam vrh. Poleg tega je tudi odličen vir magnezija, železa, kroma, vitamina C, cinka in drugih mikrohranil.

Te zanima tudi vnos ogljikovih hidratov? O tem si lahko prebereš v The Nutrition članku.Koristi vlaknin zbrane v enem izdelku

THE Fiber spada v sam kvalitetni vrh tovrstnih izdelkov. Poleg pozitivnih vplivov na zdravje črevesa, so se njegove sestavine izkazale kot izjemno uspešne pri preprečevanju raznih akutnih in kroničnih bolezenskih stanj: visok holesterol, zaprtost, diareja, razpoke na anusu, rak na črevesju, priprave na kolonoskopijo, napenjanje, hemoroidi, hiperglikemija, vnetje želodca, čiri in debelost.

THE Fiber uspešno regulira krvni sladkor, znižuje vrednosti slabega (LDL) holesterola in trigliceridov, dviguje imunsko odpornost in povečuje občutek sitosti ter zavira apetit, kar pa je nedvomno ključ do uspešne in dolgoročne izgube odvečnih kilogramov.

Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v The Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.


Bodi najboljŠi, Be THE Best

X3M DIET Meal (750 g)
Redna cena: 28,50€
Klubska cena: 19,95
THE Diet Pancakes (750 g)
Redna cena: 25,70€
Klubska cena: 17,99
THE Fiber (600 g)
Redna cena: 27,95€
Klubska cena: 19,57
Copyright 2010-2020 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov