HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

3-mesečni jedilnik za zdravo hujšanje za ženske

Za dolgoročne rezultate pri hujšanju je potreben pravilen pristop. Zate smo pripravili 3-mesečni jedilnik za zdravo hujšanje za ženske.

Jedilnik za zdravo hujšanje za ženske

Hujšanje s Cik-Cak metodo

Cik-cak prehranska strategija je namenjena vsem, ki se želijo zdravo prehranjevati in učinkovito hujšati. Cikliranje vnosa kalorij omogoča, da se je telo vseskozi prisiljeno prilagajati in tako ohranjati hiter metabolizem. Problem in posledična neuspešnost večine komercialnih diet leži ravno v tem, da dolgo časa uživamo nizko število kalorij.

Ker se telo zaradi naravnega mehanizma preživetja začne hitro prilagajati nižjemu vnosu kalorij, začne zmanjševati tudi porabo teh kalorij. Ob zmanjšanem vnosu se tako ne zmanjšuje več telesna teža, ampak se (ob enaki telesni aktivnosti) začne zmanjševati poraba kalorij, kar ob koncu diete povzroči znameniti jo-jo efekt (hitro nabiranje maščobnih oblog z dodatnim presežkom kot zavarovanjem pred naslednjim »obdobjem stradanja«). Poleg tega pa telo zapade v stanje katabolizma in za energijo začne kuriti druge vire energije--mišice. Najbolj črn scenarij!

To je namreč zadnje kar si želimo, kadar želimo zgraditi čvrsto in športno postavo. Mišice so glavni porabnik energije v telesu, kar preprosto pomeni: manj mišic- manj pokurjenih kalorij! Zato moramo telo nekoliko »prevarati« s tem da cikliramo visok in nizek vnos kalorij.


Individualen pristop k hujšanju

Ker se med seboj po »višku« kilogramov razlikujemo, je potrebno strategijo cikliranja prilagoditi glede na količino odvečne maščobe, ki jo ima posameznik. V ta namen si pomagamo z matematičnim kazalcem, ki nam pove »stopnjo« našega viška kilogramov.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


IZRAČUN ITM

ITM=Teža (kg) / [Višina (m)]2

Primer izračuna za 170 cm visoko in 80 kg težko osebo: ITM=80/(1,7*1,7)=27,68


Strategija hujšanja

Strategija temelji na izmenjavi dnevov visokega in nizkega vnosa kalorij. Začnemo lahko s principom 3 – 1 (3 dni nizek vnos, 1 dan visok vnos) in postopoma preidemo na princip 2 – 1. Manj kot imamo odvečne maščobe, pogostejši so lahko dnevi visokega vnosa. To je seveda samo osnovna shema kaloričnega vnosa. Najpomembnejše je vestno in redno spremljanje rezultatov in odzivanja telesa na kalorični vnos. Pravilo je, da izgubljamo 0,5 kg na teden za 1. in 2. skupino ITM ter 0,75 kg za 3. Skupino ITM. Če izgubljamo več (razen v prvih 2 tednih) pomeni, da izgubljamo mišično maso, kar je nezaželeno. V tem primeru moramo nekoliko dvigniti kalorični in po navadi dobrodošlo tudi beljakovinski vnos. Če izgubljamo manj kot priporočeno, pa zmanjšamo vnos za 5-10% za 1. in 2. skupino ITM ter 10-20% za 3. skupino.


Jedilnik za hujšanje za ženske


- 15-20 minut pred zajtrkom: 1-2 kapsuli X3M Shredxx

X3M Diet Meal je popoln nizkokaloričen dietni obrok s proteini in vlakninami. Ne vsebuje nasičenih maščob, sladkorja in glutena.

- 20 minut pred treningom: 1-2 kapsuli X3M Shredxx

- takoj po treningu: 40g THE Amino Whey

THE Omega-3 maščobne kisline so nepogrešljive v procesu hujšanja, saj izboljšujejo metabolizem telesnih maščob in uravnavajo krvni sladkor, kar omogoča hitrejše in učinkovitejše hujšanje- 15-20 minut pred zajtrkom: 1-2 kapsuli X3M Shredxx

X3M Diet Meal je popoln nizkokaloričen dietni obrok s proteini in vlakninami. Ne vsebuje nasičenih maščob, sladkorja in glutena.

- 20 minut pred treningom: 1-2 kapsuli X3M Shredxx

- takoj po treningu: 40g THE Amino Whey

THE Omega-3 maščobne kisline so nepogrešljive v procesu hujšanja, saj izboljšujejo metabolizem telesnih maščob in uravnavajo krvni sladkor, kar omogoča hitrejše in učinkovitejše hujšanje


Priporočamo branje člankov:

--> 3-mesečni plan treningov za ženske

--> 3-mesečni plan treningov za moške

--> 3-mesečni jedilnik za zdravo hujšanje za moške

--> Psihologija uspešnega zastavljanja ciljev

--> Kako shujšati: 10 najpogostejših napak


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Froumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite do enega od 10 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Najboljši za najboljše, BE THE BEST

Boštjan Eferl, trener fitnesa FZS in prehranski svetovalec

Član strokovnega THE Team-a

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 57,13€
Klubska cena: 39,99
X3M ShredXX (200 kaps.)
Redna cena: 51,42€
Klubska cena: 35,99
X3M DIET Meal (750 g)
Redna cena: 28,50€
Klubska cena: 19,95