HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Psihologija uspešnega zastavljanja ciljev

Veliko ljudi se odloči narediti spremembo brez, da bi si natančno zastavilo cilje. Če nimamo jasno zastavljenih ciljev tudi ne moremo biti uspešni. Cilji in doseganje ciljev za nas predstavlja motivacijo, ki nas žene do rezultatov. V nadaljevanju si bomo pogledali kako s preprostimi koraki doseči zastavljene cilje.

Cilji

Vsak od nas ima različne cilje, nekdo si je obljubili, da se bodo v novem letu začel bolj zdravo prehranjevati, nekdo drug si je zastavil cilj, da si bo poiskal boljšo službo, spet nekdo drug si je zadal cilj, da bo nehal kaditi.

Vseh teh ciljev ne bomo dosegli, če se ne bomo lotili stvari celostno. Ni dovolj, da si zadamo končni cilj, saj je vmes še nekaj korakov, ki jih moramo upoštevati, da pridemo uspešno do glavnega cilja. Zato bomo danes predstavili 5 osnovnih korakov kako doseči zastavljene cilje.


1. korak – zastavite si realne cilje

Zastaviti si realne cilje pomeni, da kljub svoji motiviranosti, da dosežemo svoj cilj upoštevamo vse realne okoliščine. Poleg realnih ciljev moramo svoj cilj točno določiti. Ni dovolj, da si zadamo cilj ki bi se glasil »v letu 2017 bom shujšal«, pravilno zadan cilj mora biti točno specificiran. Takšen točno specificiran cilj bi se glasil »v letu 2017 bom vadil vsaj 3x na teden, se pravilno prehranjeval in shujšal vsaj 10 kg«. Raziskave so pokazale da točno določeni in realni cilji omogočajo, da jim sledimo in smo zato uspešni pri doseganju le-teh.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


2. korak – čas za spremembe in nove navade

Nove navade ne bodo prišle kar čez noč, potreben bo čas, da postane vadba, prehrana in nov življenjski slog del našega rutinskega življenja. Za vse to so odgovorni naši možgani, ki se morajo prilagoditi na nova opravila. Čez čas bo povsem rutinski obred, da si pripravite obroke v naprej, poskrbite za zdravo prehrano in da redno vadite. Do takrat pa boste morali samostojno in zavedno vpeljati nove navade v vaš vsakdanjik.


3. korak – vizualizacija

Moč vizualizacije je zelo dobra metoda, kako ostati motiviran pri doseganju ciljev. Vizualno si poizkušajte čim bolj predstavljati vašo pot do cilja. To vam bo pomagalo ostati na pravi poti. Vizualizirajte si že prehojeno pot do cilja in tudi kako boste nadaljevali to pot. Bolj kot si boste svojo pot vizualizirali večja bo motivacija po doseganju cilja.


4. korak – ne ugajajte drugim

Vaš cilj mora izhajati iz vas, to ne sme biti cilj ali želja nekoga drugega. Ne počnite tega zaradi partnerja, prijateljev, sodelavcev ali kogar koli drugega. Vi ste tisti, ki določate cilj in ga želite doseči zaradi sebe, ne zaradi drugih. Dosti težje je doseči cilje, ki niso vaši osebni cilji.


5. korak – ovire na poti do uspeha

Vsaka pot je težka in do cilja je vedno dolga pot. Tudi če kdaj skrenete iz poti, ki vodi do cilja se zavedajte, da s tem ni nič narobe. Vsak spodrsljaji in napaka je del učnega procesa. Nov način življenja, nova rutina in nov način razmišljanja so za naše možgane dolgotrajni procesi. V primeru če skrenete s poti poizkusite vedno znova in znova, ne obupajte že ob prvem spodrsljaju.


Priporočamo še branje člankov:

--> 3-mesečni jedilnik za zdravo hujšanje za moške

--> 3-mesečni jedilnik za zdravo hujšanje za ženske

--> 3-mesečni plan treningov za moške

--> 3-mesečni plan treningov za ženske

--> Kako shujšati: 10 najpogostejših napak


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Froumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite do enega od 12 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Najboljši za najboljše, BE THE BEST

Boštjan Eferl, trener fitnesa FZS in prehranski svetovalec

Član strokovnega THE Team-a

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 64,27€
Klubska cena: 44,99
X3M ShredXX (200 kaps.)
Redna cena: 54,27€
Klubska cena: 37,99
X3M DIET Meal (750 g)
Redna cena: 31,41€
Klubska cena: 21,99
Copyright 2010-2022 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov