HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  
Omega 3

Omega 3 – vse prednosti zdravih maščob

Omega 3 so v zadnjem času verjetno eno izmed najpopularnejših prehranskih dopolnil na tržišču. Nenasičene maščobe kot so omega 3 spadajo v skupino, ki je v naši prehrani v pomanjkanju. Prav zaradi tega jih je smiselno dodajati.

Kaj so omega 3 maščobe in kje jih najdemo

Omega 3 maščobe spadajo med tako imenovane nenasičene maščobne kisline. Najbolj poznani maščobni kislini sta EPA (eikozapentanojska kislina) in DHA (dokozoheksanojska kislina).

Omega 3 maščobe se nahajajo predvsem v živalskih virih kot so ribe oziroma tako imenovane mastne ribe, ki jih najdemo predvsem v severnem morju. Med takšne ribe spadajo: losos, sardele, sardoni, skuše. Potrebno je omeniti tudi to, da gojen losos ne vsebuje takšne količine in kvalitete omega 3 maščob kot recimo divji losos. Zato je potrebno vedno biti pozoren na vir iz katerega dobimo omega 3 maščobe.


Obstajajo pa tudi rastlinski viri, ki vsebujejo prav tako omega 3 maščobne kisline. Med takšne vire spadajo morkse alge, laneno seme ali olje, konopljino olje in olje oljčne repice. Rastlinski viri imajo to pomanjkljivost, da se slabše absorbirajo in prav zaradi tega je priporočljivo uživati omega 3 iz živalskih virov ali pa kombinirati rastlinske in živalske vire.


Zelo preprosto pa lahko omega 3 maščobne kisline vnesete s pomočjo prehranskih dopolnil. Na tržišču obstaja ogromno različnih vrst omega 3 kapsul. Pomembna je predvsem vsebnost EPA in DHA in njihov vir. Prav zaradi tega imamo v naši ponudbi dve vrsti izdelkov.

THE Omega 3 vsebujejo čisto klasično razmerje 180 mg EPA in 120 mg DHA in so primerne za vsakodnevnega uporabnika, ki želi izboljšati vnos zdravih maščob ter poskrbeti za svoje zdravje.


X3M Omega 3 pa vsebujejo bolj koncentrirano vrednost in sicer 330 mg EPA in 220 mg DHA, takšen izdelek je primeren predvsem za telesno bolj aktivne in športnike, ki potrebjejo večjo koncentracijo maščobnih kislin.

Oba izdelka vsebujeta prečiščeno ribje olje iz sardel, sardonov in skuše, ter ne vsebujejo težkih kovin.


Prednosti rednega uživanja omega 3

Zdrave maščobe so poznane po tem, da pomagajo pri zniževanju slabega holesterola LDL. Predvsem omega 3 maščobe so tiste, ki dokazano pomagajo pri srčno-žilnih boleznih. To pomeni, da znižujejo slabi holesterol ter trigliceride v krvi.

Poleg vseh zgoraj navedenih prednosti pa znižujejo krvni sladkor, delujejo protivnetno in pospešujejo oksidacijo maščob, kar vodi k temu da so zelo zaželene kadar želite shujšati.


Koliko omega 3 maščob je potrebno zaužiti

Kadar govorimo o optimalnem vnosu omega 3 s prehranskimi dopolnili je ta povezava tesno povezana z telsno težo posameznika. Z običajno prehrano bomo vnos kvalitetnih omega 3 maščob na dnevni ravni težko zagotovili, prav zaradi tega je smiselno posegati po prehranskih dopolnilih. Predvsem posamezniki, ki želijo zdraviti določena zdravstvena stanja potrebujejo višje koncentracije omega 3 maščob kot posamezniki, ki uživajo omega 3 za zagotovitev dnevnih potreb.

Priporočen dnevni vnos je med 250-500 mg EPA in DHA, kadar govorimo o zagotovitvi vsakodnevnih potreb. To je preračunao 1-2 kapsuli omega 3 dnevno.

Kadar pa govorimo o posamezniki, ki imajo določeno zdravstveno stanje (na primer vnetje), pa je smisleno uživati večje količine omega 3, tudi do 3 g dnevno kombiniranega vnosa EPA in DHA.

Omega 3 maščobe so vsestransko prehransko dopolnilo za aktivne in neaktivne. Pomagajo pri zdravstvenih težavah in izboljšujejo počutje. Pozkrbite svoj za svoje zdravje in uživajte hrano bogato z omega 3. V primeru pa da s prehrano ne uspete zagotoviti dovolj velik vnos omega 3 pa je potrebno poseči po prehranskih dopolnilih v obliki kapsul.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite do enega od THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Bodi najboljŠi, Be THE Best

X3M Omega 3 (150 kaps.)
Redna cena: 24,27€
Klubska cena: 16,99
THE Vitamin C (200 kaps.)
Redna cena: 17,13€
Klubska cena: 11,99
THE Omega 3 (200 kaps.)
Redna cena: 19,99€
Klubska cena: 13,99
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov