HRVATSKA
   ÖSTERREICH
   DEUTSCHLAND
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Oblikovanje telesa: kako uspešno izpolniti novoletne zaobljube?

Novo leto za marsikoga pomeni prelomnico pri zastavljanju novih ciljev. Veliko ljudi v življenju pod nove cilje uvršča zdrav življenjski slog in več telesne aktivnosti. Spet nekdo drug si želi preoblikovati svoje telo. Da bodo pa vaši zastavljeni cilji uspešni se je potrebno zadeve lotiti načrtovano.

Kadar si za cilj zastavimo oblikovanje telesa se moramo zavedati, da je tole kot maraton na dolge proge in ne šprint na kratke razdalje. Bližnjic žal ni, za oblikovanje telesa pa je potrebno vložiti čas in potrpljenje. Potrebno je vedeti, da uspeh ne bo prišel čez noč in vsak manjši spodrsljaj ne sme pomeniti konec vašega projekta.

Predstavljamo vam smernice za uspešno oblikovanje telesa

1. Načrtovanje

Tako kot pri gradnji hiše moramo imeti, tudi za oblikovanje telesa izdelan načrt katerega se boste seveda morali držati. Načrtovati je potrebno prehrano in trening, ter to dvoje vpeljati v svoj vsakdanjik.

Če se srečujete prvič z vadbo in prehrano vam toplo svetujemo, da se obrnete na kvalificiranega osebnega trenerja, ki bo za vas pripravil načrt treninga in prehrane. S tem si boste skrajšali pot in ne boste delali napak, ki vas bi oddaljevale od cilja.

Bližnjic tukaj ni, potrebno bo trdo garati na treningu in se pri prehrani zavestno držati plana.

2. Zastavljanje ciljev

Večina, ki se loti oblikovanja telesa se osredotoča na tisti glavni cilj. Vendar je potrebno vedeti, da je tisti glavni cilj še precej oddaljen. Hitro se lahko zgodi, da boste obupali ker bo vaš glavni in končni cilj preveč oddaljen. Zato si je potrebno zastaviti manjše pod cilje, ki jih boste korak za korakom dosegali. Tako bo lažje, da dosežete vaš glavni cilj postopoma.

3. Bodite konstantni

Velika napaka, ki se zgodi na začetku poti je to, da posamezniki želijo zaradi svoje zagnanosti nadoknaditi vse v prvih 14 dneh. Motivacija in zagnanost je seveda dobrodošla, vendar zaradi prevelike količine treninga sploh v začetni fazi si s tem delate več škode kot koristi. Boleče mišice, sklepi in tetive ter poškodbe sklepov so v teh primerih stalnica. Nato sledi padec motivacije in vaš projekt se bo hitro zaključil.

Zapomnite si pravilo, da je pomembno kaj počnete konstantno na daljše časovno obdobje. To pomeni tudi to, da manjše pregrehe, ki jih boste zaužili ne bodo zavirale vašega napredka če ste se konstantno držali vašega načrta.

4. Podpora

Podpora partnerja, družine in vaše okolice bo imela velik vpliv na vašo motivacijo in napredek. Zato je dobro, da se o vaših načrtih pogovorite s svojim partnerjem, družino in prijatelji ter jih prosite, da vas podpirajo in da vam stojijo ob strani v vsem tem času. Če je le mogoče lahko prepričate tudi svoje najbližje, da tudi oni vpeljejo zdrave navade v svoj vsakdanjik.

5. Fotografirajte svoj napredek

Slika pove več kot tisoč besed in tako je tudi pri napredku. Sebe vidite vsak dan v ogledalu in verjetno ne boste opazili velike razlike. Slikajte se vsak mesec v isti poziciji in na istem mestu ter primerjajte slike med seboj. To vam bo dalo še dodaten zagon in motivacijo za naprej.

6. Povečajte vašo dnevno telesno aktivnost

NEAT je kratica za Non-Exercise Activity Thermogenesis oziroma povečanje termogeneze brez vadbe. V to kategorijo spada telesna aktivnost, ki jo vaše telo proizvede čez cel dan. V trgovino in po mestu se odpravite peš, uporabljajte stopnice namesto dvigala, hišna opravila,… S tem boste povečali vašo dnevno porabo energije in posledično ustvarili večji kalorični dnevni/tedenski/mesečni primanjkljaj.

7. Spanec

Če se le da spite vsak dan 7-8 ur, to vam bo omogočilo, da se kvalitetno spočijete ter naberete moči za treninge ter vsakodnevna opravila. Pomanjkanje spanca vodi v splošno utrujenost, padec hormonov oziroma porast stresnega hormona kortizol, ki ga pa ne želimo preveč stimulirati.

8. Alkohol

Izogibajte se pitju alkohola saj s tem po nepotrebnem vnašate tekoče kalorije ter s samim vnosom alkohola zavirate vaš napredek. Pa še en razlog… alkohol in zdrav življenjski slog si nista najbolj naklonjena, razen če ostane pri uživanju enega kozarca ob dobrem nedeljskem kosilu.

Na področju vadbe in prehranjevanja vam lahko pomagamo tudi mi. Imamo pester nabor izdelkov s področja prehranskih dopolnil in proteinskih pripravkov. Razdelili smo jih na različna področja, glede na vaše zadane cilje:

hujšanje,

mišična masa,

energija in regeneracija,

vitalnost.

Novo leto je odlična priložnost, da popišemo staro leto in si postavimo kakšno zaobljubo za novo (seveda ne potrebujemo pretiravati), že če si zadamo eno in jo izpolnimo smo zmagovalci.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v THE Nutrition spletni trgovini.

Lahko pa se odpravite do enega od THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.

Bodi najboljši, Be THE Best

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 67,13€
Klubska cena: 46,99
X3M ShredXX (200 kaps.)
Redna cena: 48,56€
Klubska cena: 33,99
THE Vitamin Strong (120 tab.)
Redna cena: 29,99€
Klubska cena: 20,99
Copyright 2010-2024 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov