HRVATSKA
   DEUTSCHLAND
   ITALIA
   EUROPEAN UNION
   SRBIJA
   BOSNA I HERCEGOVINA
   CRNA GORA
Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

NARAVNO, BIO in FIT

Oznake biološko, ekološko in organsko pomenijo v državah Evropske unije isto, saj velja v vseh državah enotna zakonodaja, ki natančno določa pravila kontrole, certificiranja, ekološkega predelovanja in označevanja ekoloških živil. Naša država si je izbrala oznako EKOLOŠKO kot uradno poimenovanje.

Bolje, da se mi zdi vaša ponudba

ali ideja relevantna,

sicer vas bom uničil z apatijo.

(Dave Lakhani)


Marketing in "naravni" izrazi

Najbolj pogosto uporabljeni pridevniki v oglaševanju so običajno odvisni od trendov. Zadnja leta v živilski panogi opažamo izjemen porast oglaševanja »zdravja« in vsega, kar je povezano z njim. Tako so vedno več izdelkom dodani pridevniki »naravno«, »bio« ali »fit«.Te zanimata tudi cena in kvaliteta? O tem si lahko prebereš na našem spletnem portalu.


Ker s(m)o posamezniki vedno bolj zdravstveno osveščeni, tovrsten marketing najbrž vpliva tudi na naše nakupne odločitve. Izmed dveh jogurtov bomo verjetno izbrali tistega, za katerega menimo, da bolj koristi našemu zdravju. Koliko je dejanske resnice v pridevnikih, ki se v oglasih uporabljajo, pa je drugo vprašanje.

 

Danone in tožba v ZDA

Zgovoren primer, kako svetovne dogodke in gibanja narekuje skoraj izključno ekonomski interes, je zadnja tožba, ki jo je multinacionalka Danone izgubila v ZDA. Dokazali so, da njihove trditve o zdravstvenih učinkih jogurta Actimel, enostavno ne držijo.Vendar ekonomska računica je enostavna: če je dolgoročni dobiček od prodaje, ki ga prinese določen oglas, večji od kazni, če se ugotovi kršitev, je odločitev seveda jasna. In dolgoročen dobiček je odvisen od percepcije in navad potrošnikov.

Ko po 10 ali več oglasih potrošnika prepričaš v določeno resnico, na podlagi katere oblikuje svoje nakupovalne navade, jih bo »čez noč« zelo težko spremenil. In kazni v takem primeru nikoli ne odtehtajo dobičkov, ki so posledica vpliva na potrošniške nakupne navade. V našem blogu "Ne prodajamo dodatkov, ampak hranila", smo o marketingu pisali še mnogo več.


Tudi McDonald’s je zdaj »zdrav«

Fenomen »širitve blagovne znamke« je očitno popularen povsod. Tako je pri nas tudi McDonnalds, ki je v splošni javnosti skoraj sinonim za »nezdravo prehranjevanje«, začel s kampanjo o zdravi prehrani. Če veljajo zakonitosti marketinga, potem tole ni bila najbolj posrečena poteza.Realnost zdrave prehrane

Zelo težko je namreč spreminjati percepcijo v očeh kupca. Ta percepcija je namreč edina realnost, ki določa prodajo. Če so do sedaj v McDonnalds hodili predvsem posamezniki, ki ali zavedno nasprotujejo »Health Food maniji« ali pa se s prehrano sploh ne obremenjujejo, potem naj bi se tem zdaj pridružila še tista tretja skupina, ki tja ni zahajala zaradi mišljenja, da ta hrana ni preveč zdrava. Hmmm… Veliko sreče pri prepričevanju prepričanih.

Pazite se pravljic o "naravni" hrani.


Vpliv medijev na naše mišljenje o "naravnem"

Najbrž bomo kmalu tudi pri nas priča vedno močnejši delitvi potrošnikov na tiste, ki »pazijo na prehrano«, in tiste, ki se s tem sploh ne ukvarjajo. Podobna situacija je na primer v ZDA, kjer skoraj ni tistih z »malo povečano telesno težo« (teh je pri nas še vedno najbrž največ).

Obstajajo samo zelo debeli in tisti, ki imajo praktično idealno telesno težo, redno vadijo in skrbijo za zdrav način življenja.


Ker je v ZDA relativno veliko prvih, pri nas pogrešam močnejše pozicioniranje blagovnih znamk, ki bi ciljale na tiste, ki se s prekomerno težo ne bi preveč obremenjevali. Tako ali tako »vsi vemo«, da nekatere stvari pač niso zdrave ali dietne. Oglasi, ki nas prepričujejo v nasprotno, žalijo našo inteligenco.


Pri prehrani in počitku si lahko za hitrejši napredek pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v The Nutrition spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.Bodi najboljŠi, Be THE Best

Natan, ISSA Specialist for Performace Nutrition in inštruktor fitnesa FZS

Član strokovnega THE Team-a

THE Green Tea DRINK (300 g)
Redna cena: 25,70€
Klubska cena: 17,99
THE Natural Sweetener (750 g)
Redna cena: 14,27€
Klubska cena: 9,99
THE Vitamin (60 kaps.)
Redna cena: 7,13€
Klubska cena: 4,99
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov