Prazna košarica
Registracija  Prijava  
Prazna košarica
  

Miti glede pridobivanja mišične mase

V vašem telesu je več kot 650 mišic. Uporabljamo jih v vsakdanjem življenju z nujnimi opravili, kot je gibanje z dihanjem, hojo, pitjem itd. Le pet ali šest mišičnih skupin ter nekaj manjših, ki pri vadbi sodelujejo, pa lahko razvijate z načrtovanim programom.

MITI GLEDE PRIDOBIVANJA MIŠIČNE MASE


Da bi se izognili prepočasnemu napredku je vedno priporočljivo malo pobrskati po mitih, ki krožijo po fitnes centrih. V nadaljevanju si preberi 5 pogostih mitov, ki so bili ovrženi.LAŽ #1: Za večjo mišično maso treniraj bolj pogosto

Na prvi pogled se zdi to smiselno, ker veliko sposobnosti se izboljšuje, če jih vadiš bolj pogosto. Toda to se ne zgodi vedno. Po navadi, ko nekdo zraste ob nekem vadbenem programu, vedno pomisli, da bi lahko zrastel še bolj, če trenira še več. Tu se zgodi morebitna NAPAKA! Svoje telo moraš spoznati in ne smeš preseči količine treninga, ki daje najboljše rezultate.

Program vadbe bo uspešen samo, če bo vadba stimulirala rast, vadbi pa bo sledil ustrezen počitek in prehrana. Tak program kot celota bo zagotovil telesu, da bo imelo čas, da se regenerira in postavi na višjo raven (več mišičnega tkiva).

Če treniraš preveč se lahko zgodi, da rasti ne boš stimuliral, ker zaradi velike količine treningov, ne boš sposoben trenirati dovolj intenzivno. Če pa boš stimuliral rast, pa ne boš imel dovolj časa za regeneracijo med vadbenimi enotami. To pa pomeni, da ne boš zrastel.

Več podrobnosti o treningu za povečanje mišične mase si lahko preberete na našem spletnem portalu v štirih delih:

Trening za povečanje mišične mase 1. delTrening za povečanje mišične mase 2. del, Trening za povečanje mišične mase 3. del, Trening za povečanje mišične mase 4. delLAŽ #2: Za večjo mišično maso treniraj dlje

Korenine te laži so iste kot pri prvi laži. Predolgi treningi so lahko prav tako neproduktivni kot preveč treningov. Pri tej točki igra vlogo tudi kortizol.


LAŽ #3: Program, ki deluje na profesionalcih fitnesa, je dober tudi zame

Program, ki je deluje za tekmovalce na vrhunski ravni ne bo deloval za rekreativnega fitneserja! Ker tak program pač deluje na ljudeh, ki imajo genetiko, prehrano, dodatke in način življenja, ki je primeren za »najboljšega na svetu« in ne za osebo, ki je šele na začetku poti in trenira 4x na teden.


Naloži si THE Nutrition E- Vodič in si preberi, kako lahko tudi ti dosežeš izklesane Six - Pack trebušne.

(po kliku boš preusmerjen na facebook, kjer si lahko enostavno naložiš E - vodič)

E-VODIč ZA SIX PACK TREBUšNE

*Ne pozabi preveriti, da si vpisal pravilen email naslov


LAŽ #4: V prehrani mora biti malo maščob

Premalo maščob v prehrani pomeni, da kljub zadostnem vnosu ogljikovih hidratov in beljakovin, rast ne bo tako uspešna kot bi sicer bila. Ko želiš pridobivati mišično maso naj bo okoli 25-30% kaloričnega vnosa iz maščob. Od tega naj bo cca 10% nasičenih maščob, ki so pomembne za hormonski sistem, cca. 10% mononenasičenih in cca. 10% polinenasičenih (omega 3 in omega 6). Izogibaj se maščobi v procesirani in cvrti hrani, ker vsebujejo veliko transmaščobnih kislin.


Več o vplivu maščobe na športnike si lahko preberete na našem portalu: Maščobe - kontroverzno hranilo


LAŽ #5: Za večjo mišično maso potrebuješ tone hrane

Veliko bilderjev se prenajeda, kar se pa zelo pozna na odstotku maščobe. Čeprav za rast potrebuješ kalorični suficit (višek, plus), to ne pomeni, da more biti ta višek ogromen. Primeren višek zagotovi, da mišice rastejo ob minimalnem pridobivanju maščobe. Pri tem si lahko pomagamo z prehranskimi dodatki, za lažji nadzor vnosa kalorij. Eden najboljših izdelkov za mišično maso je All in 1 Gainer.


ZAKLJUČEK:

Za pridobivanje mišične mase potrebuješ primeren program vadbe v kombinaciji s pravilnim vnosom hranil in zadostnim počitkom. Pri prehrani in počitku pa si lahko pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil.


Pri prehrani si lahko za zadovoljiv vnos makrohranil v telo pomagamo s pravo izbiro prehranskih dopolnil, katere najdete v naši spletni trgovini.

Za nasvet lahko vprašate na našem strokovnem THE Forumu, kjer vam bo do hitrega in učinkovitega napredka pomagala naša "trenerska ekipa THE Team".

Lahko pa se odpravite na najbližje od 13 THE Nutrition prodajnih mest po Sloveniji, kjer vam bo strokovno izobraženi prodajalec svetoval v živo.


Bodi najboljŠi, Be THE Best


David Gole, kondicijski trener

THE Amino Whey (2300 g)
Redna cena: 57,13€
Klubska cena: 39,99
All in 1 GAINER (4500g + 500g FREE)
Redna cena: 57,13€
Klubska cena: 39,99
All in 1 Creatine (1500 g)
Redna cena: 42,50€
Klubska cena: 29,75
Copyright 2010-2021 THE Nutrition | Pogoji poslovanja | Pravilnik THE o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov